ben yapiyorum bir tahlilim dikkatimi cekti sizede paylasayim dedim alt taraftaki Nisan ayinda digeri yeni yaptirdim crp artmis belli bu sizce neden olabilir
Aslında çok basit bir kan tahlili olan CRP, vücutta bulunan iltihabi süreci ve şiddetini göstermektedir. Bu tarz tahliller kanserin seyrini göstermesi açısından son derece önemlidir.
CRP: C-reaktif protein, karaciğer tarafından üretilen bir maddedir. CRP için diğer isimler yüksek duyarlıklı C-reaktif protein (hs-CRP) ve ultra-duyarlı C-reaktif proteinlerdir (us-CRP). Kandaki yüksek düzeyde CRP, iltihap (inflamasyon) ın göstergesidir. Enfeksiyondan kansere kadar pek çok sebeplerden kaynaklanabilir.
Reaktif protein, ortalama olarak bir litre kanın (mg / L) miligramında CRP olarak ölçülür. Düşük C-reaktif protein yüzdesi, vücutta daha az iltihap olduğunu gösterdiğinden, yüksek olandan iyidir.
– 1 mg / L’nin altında ise, düşük kardiyovasküler (kalp ve kan damarlarının) hastalık riskine sahipsiniz demektir.
– 1 ila 2,9 mg / L arasında ise, orta riske sahipsiniz demektir.
– 3 mg / L’den büyük ise, yüksek kardiyovasküler hastalık riski bulunuyor demektir.
– 10 mg / L’nin üzerinde ise, vücuda yayılmış iltihabın nedenini belirlemek için farklı testler yapılmasına ihtiyaç olduğunu gösterir.
CRP Yüksekliği Ne Anlama Gelir? CRP’nin, vücudun bir bölgesinde iltihap olduğunu göstermektedir. Yüksek CRP seviyeleri de kalp arterlerinde iltihaplanma olduğunu gösterebilir, bu da kalp krizi riskinin artması anlamına gelebilir.
CRP yüksekliğine neden olacak pek çok faktör vardır. En yaygın olanları ve bilinenleri ise şunlardır;
Bol miktarda işlenmiş endüstriyel gıda tüketiminin olması (Fast-food) Enfeksiyonlar, Psikolojik veya fiziksel aşırı stres Obezlik, Romatizmal hastalıklar, Hareketsiz bir hayat, Pasif sigara içiciliği, Alkol-sigara tüketimi, CRP Düşüklüğü Ne Anlama Gelir? CRP'nin düşük değerde olması, vücutta kanser ve iltihap olmadığını gösterir. Teşhisi koyulan bir hastalığın tedavi edildiğini gösterir.
Aileden geliyor dedi ailemde kanser var benim kanser olabilirim kan ilaci ayrica kan sulandirici ayrica kortizon ilaci iciyorum ama daha kötü oldu malesef saglik olsun ne diyelim ALLAH benim hastaneye gidip sifa arayanlara şifa versin
En İyi Cevaplar