Hacı Şakir Sabun Ne İşe Yarar? Yüz İçin Hacı Şakir Sabun Kullananlar ve Tavsiyeleri!
Selam :) Hacı Şakir sabun bana daima çocukluğumu hatırlatmıştır. Beyaz sabun kokan her şeyi çok severim. Ancak beyaz sabun benim cildimi kurutuyor. Eğer cildiniz aşırı yağlı değilse beyaz sabun kullanmayı tercih etmezsiniz. Hele ki yüzünüz için.
Hacı Şakir sabunla yüz yıkanır mı?
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir mi bilemiyorum ama benim cevabım hayır. Hacı Şakir sabunla yüz yıkanmaz. Çünkü yüzümüzün pH değeri ile Hacı Şakir sabunun pH değeri arasındaki fark çok fazladır. Cildimizin pH değeri 5.5 civarındadır. Sabunun pH değeri ise bundan çok daha yüksek. Bu yüzden yüz sabun ile yıkandığında kuruluk oluşur. Bu kuruluk tahriş ve cilt hassasiyeti oluşmasına sebep olabilir. Yüz için üretilmiş sabunlar yüz yıkamak için uygun olsa da Hacı Şakir klasik beyaz sabundur. Vücut için kullanılabilir ancak cilt için uygun değildir.
Kullanıcı yorumlarına baktığımda yüz için Hacı Şakir sabun kullananlar olduğunu gördüm. Yüzlerindeki sivilceleri kurutmak için Hacı Şakir kullanıyorlar ve memnun kaldıklarını belirtmişler. Ancak aynı olumlu sonuç herkeste görünmeye bilir. Bu yüzden ben riske girmenizi ve yüzünüz için kullanmanızı önermiyorum. Yüz için sabun kullanmak istiyorsanız Dove sabunları tercih edebilirsiniz.
Hacı Şakir sivilceye iyi gelir mi?
Yukarıda da bahsettiğim gibi yüzündeki sivilceleri kurutmak için kullananalar var ancak ben yüzdeki sivilceler için faydası olduğunu düşünmüyorum. Ama vücuttaki özellikle sırttaki sivilcelere iyi geldiğini biliyorum. Çok yağlı ve sivilceli bir cilde sahip olanlar duşta Hacı Şakir kullanabilirler. Hacı Şakir cildi tahriş edecek kadar kurutmaz ama sivilceler üzerinde etkilidir. Sizi yağlı ciltten kurtarır.
Hacı Şakir beyaz sabun cilde faydaları nelerdir?
Hacı Şakir duşta vücut temizliği için ideal bir üründür.
Beyaz sabunun kurutucu etkisine sahip olduğu için yağlı ciltlerin kullanımına uygundur. Hassas ve kuru cilde sahip olanların duşta hacı Şakir sabun kullanmalarını tavsiye etmem.
Vücuttaki sivilcelere iyi gelir. Sivilceleri kurutur. Özellikle sırtınızdaki sivilceleriniz için kullanabilirsiniz.
Ciltte derinlemesine temizlik sağlar. Gözenekleri temizler.
Ciltte kaygan his bırakmaz. Duş jelinin kayganlık veren hissini sevmeyenler Hacı Şakir tercih edebilir.
Ciltte ferah ve temiz bir koku bırakır. Beyaz sabun kokusunuz sevenler bayılacaktır.
Hacı Şakir beyaz sabun cilde zararları nelerdir?
Yüz için kullanıldığında cildi kurutabilir. Tahriş ve hassasiyete sebep olur.
Yağlı cilde sahip olsanız da yüzünüz için Hacı Şakir kullanmanızı tavsiye etmem.
Eğer kuru bir cilde sahipseniz vücudunuz için de Hacı Şakir kullanmamalısınız. Cildinizde kuruluk yaratır ve tahrişe sebep olur. Bunun yerine duş jeli tercih etmelisiniz.
Sabun kullanırsanız cildi temizleyeyim derken kurutursunuz ve zarar verirsiniz. Kuru cilt çabuk yaşlanır bu sebeple kesinlikle sabun kullanmamanızı öneririm. Cilt temizleme jeli kullanın. Ve bu jelin içeriğinde paraben, renklendirici, parfüm ve sabun içermemesine dikkat edin. Ben Renovasy Cleansing Gel kullanıyorum ve çok memnunum.