Ne iyi gelir? Dün saçlarımı boyattım temizdi oryalle açıp yıkayınca iyice temizlendi. Boyayı sürünce de acıdan ağladım. Kuaför de işim var diye çıktı 20 dk ağladım acıdan. Bugünde kafamın iyi ensemden alnıma kadar yara oldu. Ne yapsam ne sürsem geçer elimi süremiyorum çok acıyor :/Oryalden yanan saç dipleri
Aynı şeyi üzülerek ben de tecrübe ettim. Fakat bunun sebebi tam olarak açıcı değil, açıcıdan hemen sonra saçlarımı boyamam oldu. Kullanılan saç boyasının da etkisi büyük tabii ki. Oryal maalesef saç derisini biraz da olsa tahriş ediyor, üzerine direkt olarak boya uygulandığında ortaya daha kötü sonuçlar çıkıyor.
Oryalden yanan saç derisine ne iyi gelir?
Oryalden yanan saç
Öncelikle hikayemi ve oryalden yanan saç derisi için neler yaptığımı anlatmak istiyorum. Ben yıllardır açık renk saçları kullanıyorum ve genel olarak da saçlarımı kendim boyuyorum. Yani sürekli olarak açıcılarla içli dışlıyım aslında. Yeni bir saç boyası deneme sürecinde yaşadım bunu. Saçlarımı açıcı ile açtım, duruladığımda hafif kaşıntı vardı ama ortada tahriş falan yoktu. Ben de boyayı da hemen kullanırsam bir şey olmaz diye düşündüm. Saçlarım kuruduktan sonra boyayı uyguladım, saç derim çok kötü bir şekilde yanmaya başladı, maalesef en fazla 10 dakika tutabilmişimdir. Açarken bile böyle bir yanma hissetmemiştim. 10 dakika sonra hemen saçlarımı soğuk su ile yıkadım. Sonrasında ellerimi saç diplerimde gezdirdiğimde, küçük küçük bezeler fark ettim. Biraz korktum tabii :) Sonra o bezeler maalesef çok fazla kaşınmaya, acımaya başladı. Açılıp sivilce gibi oluyorlar. Kabuk bağlıyorlar ve iyileşiyorlar. Tabii bu evreye kadar çok acı çekiyorsunuz maalesef :)
Boyadan yanan saç derisine ne iyi gelir?
Ben bunu tecrübe ettikten sonra aynı saç boyasını, saçlarımı açıp beklettikten sonra kullanmaya karar verdim. 4-5 gün bekleme sonrasında boyadım saçlarımı ama yine de aynı şeyleri hafif şekilde yaşadım. Sonuç olarak boya da buna sebep olabiliyor. Ondan sonra o boyayı hiç kullanmadım. Gelelim nasıl iyileştirdiğime, bana nelerin iyi geldiğine :) Saç bakım yağımı buzdolabına koydum, hemen soğutmak istiyorsanız bir süre buzluğa da koyabilirsiniz. Yeterince soğuduğunda onunla saç diplerinize masaj yapabilirsiniz. Soğuk olması bana çok iyi geliyordu, baya rahatlatıyordu ve kaşıntıyı da alıyordu. Yanmanın hemen sonrasında saç diplerinize küçük buz kütleleri koymanızı da tavsiye ederim, bu da belirtileri baya hafifletecektir.
Yanan saç derisine ne iyi gelir?
Yanan saç derisine ne iyi gelir?
Bunların yanı sıra saçlarınızı sık sık soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Zaten sıcak su kullanamıyorsunuz, tahriş olan bölgeleri daha kötü yapıyor. Şampuan olarak da kimyasal içermeyen, doğal bir şampuan kulllanmanızı öneririm. En azından bu yanıklar geçene kadar öyle yapın. Kimyasal içeren şampuanlar belirtileri daha da arttırabiliyor.
Boyadan saç derisi yanmasına ne iyi gelir?
Boyadan saç derisi yanmasına ne iyi gelir?
Saç derinize bol bol masaj yaparak kan akışının hızlanmasını sağlayabilirsiniz, böylelikle yaralarınız da çabucak iyileşecek, saç deriniz kendine gelecektir. Ben saç bakım yağı ile masaj yaptım, dediğim gibi onu biraz da soğuttum. Badem yağı, argan yağı vs doğal yağlar da kullanılabilir :)
Saçlarım sürekli açık tonlarda oluyor zaten kendi saçlarım da çok koyu değil ama sürekli yıpranmış vaziyette saçlarım kestirsem bile hiç gitmiyor yıpranmışlık sürekli bakım yapmaya çalışıyorum ama onlarda sadece saçımdayken biraz güzel gösteriyor en son boyamada tamamen kötü oldu yanıklar oldu saçımda o yüzden artık kalıcı çözüm bulmaya çalışırken doğal keratin önerdi bir çok kişi bende o kadar çok kişi söyleyince almaya karar verdim araştırdım ama güvenemediğim için kararsızken patentli olanı buldum ve kullanmaya başladım saçlarımdaki yanıklar toparladı ve hatta yıpranmış görüntü bile olmuyor bunca zaman boşa para ve zaman harcamışım saçta bir sorun varsa patentli keratin kullanmak gerekiyormuş.
20 dk boyunca saç dipleri yanıcak, acıdan kıvranıcam ağlıycam,
Ben o kuaförün saçlarını tek tek cımbızla yolar dükkanını başına yıkarım, çok sakin biri olmama rağmen saçlarım tek değerlim, aman yarabbim nasıl sinirlendim ./
Sakın kür krem vs. kullanma hemen cildiyeye git evde yaptığın hiç bir şeyin telefisi olmaz.
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ah canım benimde en değerlilerim saçlarım ama çocuk orda çalışan bişey desem kovcaklar kimsenin ekmeğiyle oynayamam ben. haklısın bir cildiyeye gidiyim şampuan falan bişey verir belki. teşekkür ederim :(
Öyle düşünmedim bak ./ olsun işten anlamayanları almasınlar saç önemli bişiy ya işini öğrensin o zaman, çekerdim kenara uygun dille söylerdim gerçi giden gitti..
gittin mi cildiyeye. benimde aynı durumda 3 gün geçti gidemedim işlerimden dolayı kafa derim çekiliyor. kanlı şekilde kabul bağladı. bende yanıyo kafam çok acıyo dedikçe normal dedi böyle şeyler of allahım
Dün arkadaşımla palettesiniz iki farklı olarak tanıtılan ama numaraları ve içerisindeki boyaları aynı olup renk konusunda vaatleri farklı olan iki adet boya aldık palette 06-70 ve palette deluxe 06-70 . Saç derime boyayı vurduğumuz anda kafamda inanılmaz derecede yanma oldu aldırış etmemeye çalıştım acaba ben mi abartıyorum diye ama dayanılacak gibiydi ve yıkadım saçımı saçımı yıkadıktan sonraki hali deseniz ne istediğimiz renk çıktı nede kafa derim sağlam kaldı kafamda yaralar ve bu yaraların bıraktığı iltihap yüzünden oluşan saç yapışmaları ve saç kopmaları. Palette markasından şikayetçiyim doğal saçımı mahvetti. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Kafamda yatalar var hangi kremleri kullanmam gerekiyor?
saç diplerin çok fena yanmış şu an hangi durumda olduğunu biliyorum arkadaşımda aynı senin gibi yaptırdı saç dipleri hem kızardı hemde yaraydı sıcak maske yap
Derinin iyileşmesi için hemen doktora gitmelisin iyileşince saçların için ise saf keratin yüklemesi kullanmalısın saçlarını o iyileştiriyor sanırım bütün bayanlar olarak bu durumu 1 defa da olsa yaşıyoruz ben yaşadığımda evde saf keratin uygalayarak kurtarmıştım saçlarımı.
En İyi Cevaplar