Nolur bana da yardımcı olun halsizlik ve gece terlemesi sikayetiyle gittim wbc 3.58 çıktı iki doktor gördü bir sey demedi ama 1 eczaciya sordum onemlk olabilir dedi cok korkuyorum lösemi gibi bir sey cikarsa diye nolur aydinlatin beni
Wbc degerim 3.58 sizce korkulacak bir deger mi beb genelde kanserde yukselir diye biliyorum 2 doktor sorun yok dedi ama eczaci birisi bunun ustune gitmen lazim anormal dedi ben ne yapicam korkulacak bir şey mi
Wbc 3.58 / Mon 14.5 normalde 12.5 olmali Fazla/ McHc 31.0 normalde 31.8 olmali/ Mch 26.3 normalde 27 olmali/ Lenfosit düşük 18.4 normalde 19.3 olmali/Hgb düşük 11.1 / hct düşük 35.8. Bir doktor bağışıklıgin dusmus onemli bir sey yok dedi demir ilaci yazdi kan degerlerimin dusuklugunden Bir doktor halsizlik ve gece terlemelerimden dolayı antibiyotik ve kan ilaci yazdi Eczacı bir hocaya sordum ama wbc degerine takildi. 2 doktor da besin yetersizliğin var dedi degerlerime baktığında. Ya doktorlar beni gecistiriyorsa wbc düşüklüğü de kanser belirtisiymis cok dusuk degil 1 deger bile degil ama biri sagliggim hakkinda bir sey diyince icim icimi yiyor siz nasil yorumlarsiniz :(
Nolur bana da yardımcı olun halsizlik ve gece terlemesi sikayetiyle gittim wbc 3.58 çıktı iki doktor gördü bir sey demedi ama 1 eczaciya sordum onemlk olabilir dedi cok korkuyorum lösemi gibi bir sey cikarsa diye nolur aydinlatin beni
Kandaki eozinofil hücresi bir mikrolitre kanda 500den yüksekse bu eozinofili hastalığının belirtisidir. Bu hastalığın sebepleri ise şunlardır:
Parazit ve mantar hastalıklarıİlaçlar veya yiyeceklere karşı alerjilerParazit solucanlar tarafından oluşan bir enfeksiyonOtoimmün hastalıkŞiddetli alerjik reaksiyonlarEgzamaAstımMevsimsel alerjilerLösemi ve diğer bazı kanserlerÜlseratif kolitKızıl hastalığıLupusCrohn hastalığıİlaç reaksiyonuOrgan nakli reddiAkut miyelojenöz lösemi (AML): kan ve kemik iliği kanseridirAskariasis: Bir yuvarlak kurt enfeksiyonu türüdür. Bu solucanlar, vücudunuzu olgunlaşmak için bir yer olarak kullanan parazitlerdir. Atopik dermatit (egzama) Hodgkin lenfomasıKronik miyelojenöz lösemi ve eozinofilik lösemi dahil olmak üzere belirli lösemi türleriEndokrin bozukluklarBazı kanser ve tümörlerKanserChurg-Strauss sendromuEozinofilik özofajitEozinofilik lösemiSaman nezlesi (alerjik rinit) Hodgkin lenfoması (Hodgkin hastalığı) Hipereozinofilik sendromİdiopatik hipereozinofilik sendrom (HES)( yüksek eozinofil) Lenfatik filariasis (parazit bir enfeksiyon) Yumurtalık kanseriParaziter enfeksiyonBirincil immün yetmezlikTrichinosis (yuvarlak kurt enfeksiyonu) Ülseratif kolit (bir tür iltihabi bağırsak hastalığı)
EOS Yüksekliği Belirtileri Nelerdir?
Kandaki eozinofil yüksekliği belirtileri altında yatan asıl sebebe bağlıdır. Örneğin; eğer astım yüzünden eozinofil yüksekliği varsa bu hapşırık ve nefes darlığı gibi belirtiler gösterirken, parazit enfeksiyon sonucu eozinofiili yüksekliği olması durumunda karında ağrı, ishal, ateş ve öksürük yaşanır.
WBC yani beyaz kan hücreleri vücudumunda enfeksiyonlarla mücadele eder. Bu nedenle zaman içerisinde WBC'de artış yahut azalma görülebilir. WBC sayının normalin üzerine çıkması durumunda lökosit yüksekliği, azalması durumunda ise eksikliği olarak bilinen durum meydana gelir. Yani WBC testi kandaki akyuvar sayısının belirlenmesi açısından yapılmaktadır.
Kanda bulunan lökositler/WBC renklerinden ötürü beyaz kan hücreleri olarak adlandırılır ve sağlıklı bireylerde kanın %1'ini bu hücreler oluşturur. Ancak bazı hastalıklarda bu oran önemli ölçüde artabilir.
WBC'nin farklı türleri mevcuttur. Bunlar değişik fonksiyonlara sahiptir ve nötrofiller, lenfosit, monosit, eozinofiller, bazofiller kanda en yaygın görülen beyaz kan hücreleridir.
Değilsin bunlarin artış ve yüksekliği olası görülebilir şeyler. Şimdi ben gidip tahlil yaptırsam bende de ya yüksek çıkar ya da düşük yüksek çıkanlarda o kadar yüksek değil. Doktor ne dedi
En İyi Cevaplar