Malesef dünyaya erkek bedeninde gelen bir kadınım. 21 yaşındayım ama bir kaç yıl daha bunu içimde yaşamam gerekiyor. Aileme açılamam bu durumu maddi-manevi kaldıramazlar. Ayrıca ekonomik özgürlüğüm yok.
Cinsiyetimi değiştirmeyi çok ama çok istiyorum. Sizce eczaneden erkeklik hormonlarını bloke edici ilaç alsam kullansam doktora sormadan zararı olur mu? dr ya henüz gitmeye hazır değilim. Göğüslerimin henüz büyümesini istemiyorum, erkeklik libidom yok olsun, cinsiyet organım küçülsün ve işlevini tamamen yitirmesini istiyorum. En azından bir kaç yıl vücudum kadın hormonu almasamda, erkek hormonlarımın tamamen durmasını istiyorum.
Antiandrojen.
Güncellemeler
+1 yıl
<<<<<<
Güncellemeler
+1 yıl
>>>>>>>>>>>
Erkeklik hormonlarımı durdurmak istiyorum. Tehlikeli mi olur?
androcur avrupa'da çoğu trans kadının kullandığı bir anti-androjen ilaç olmasına rağmen kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gerekir. uzun vadede 50 mg androcur kullanmak ölümcül olabilir.
sadece testosteron bloke eden ilaçlar sağlık için zararlıdır. bu yüzden hormon testi sonuçlarına göre anti-androjen hapın yanında uygun dozda östrojen hapı veya iğnesi verilir ve kontrollü bir şekilde testosteron düşerken östrojen yükseltilip kadın değerlerine çekilir. böylelikle zamanla erkeksi özellikler yok olurken kadınsı özellikler ortaya çıkar.
kısacası tek başına anti-androjen ilaç kullanmak tehlikedir.
trans kadınlar tüm dünya genelinde genelde östrojen hapı + spironolakton kombiniyle istedikleri bedene geçerler. spironolakton daha az tehlikelidir ancak daha sık idrar yapar.
seninle aynı hisleri paylaşan bir ablan olarak sana tavsiyem ki asla yarım yamalak bilgilerle bu işe başlama. kadın olmak bizler için çok önemli ancak sağlığımızı veya hayatımızı kaybettikten sonra geri kalan hiçbir şeyin önemi kalmıyor. daha gençsin. eğer büyük bir şehirdeysen trans geçiş süreciyle ilgili bilgisi olan bir psikiyatri bul ve ona hislerini anlat. illaki hormon kullanmak istiyorum diyorsan da psikiyatri ve endo doktoru kontrolünde ilaçlarını kullanmalısın.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bende hemşireyim zaten. farkındayım yan etkisi kemik erimesi ve kas kaybı olucaktır. karaciğeride zorlaması cabası.
evet doğru biliyosun. bu işi kemik erimesi, karaciğerde bir tahribat veya başka bir sağlık problemi yaratmadan yapmak varken buna gerek yok yani. milyonlarca insan cinsiyet geçiş süreci yaşadı ve genel olarak bu işi doğru yaptıkları için ciddi sağlık problemleriyle karşılaşmadılar. umarım her şey senin için daha güzel olur.
Kadınlarda da erkeklik hormonu bulunur. Tamamen yok etmek zararlı olabilir. Kadınlarda kılların çıkması, klitorisin oluşması gibi durumlar erkeklik hormonuyla ilişkilidir.
En İyi Cevaplar