Siz sabah akşam yüzünüzü neyle yıkıyorsunuz ? Beyaz sabunla yüz yıkamak mı yoksa sade suyla yıkamak mı iyidir? Yüzü sabunla yıkamak doğru mu? beyaz sabunla yüz yıkamak
Sabah akşam yüzüme bakım uygulayan ve çeşitli ürünler kullanan biriyim. Yüzüm için en uygununu bulmak için birçok ürün deniyorum. En sevdiğim ürünü bulunca da vazgeçemiyorum.
Sabunla yüz yıkanır mı? sorusunun merak edildiğini biliyorum. Bugüne kadar yüzümü temizlemek için sadece yüz temizleme jeli ya da köpüğü değil, aynı zamanda çeşitli sabunlar da kullandım. Bazı sabunlar yüzüme iyi gelirken bazıları ise iyi gelmedi. Yüzü sabun ile temizlerken kullanılan sabunun yüz temizlemek için uygun bir ürün olmasına dikkat etmek gerekiyor.
Yüzü sabunla yıkamak doğru mu?
Sabun yüze zarar verir mi?
Sabun yüz bakımı için kullanılan ürünlerdendir. Örneğin zeytinyağlı sabunlar ya da kükürt sabunu yüz için kullanılır. Ancak yüzümüz için sabun kullanırken dikkatli olmalıyız. Sabunun pH değeri yüksek olduğu için kullanılan bölgede kuruluğa sebep olabilir. Bu yüzden yağlı cilde sahip kişilerin sabun kullanması tavsiye edilir.
Sabun yüze zarar verir mi? Kuru cilde sahip biri sabun kullanırsa istenmeyen sonuçlar elde edebilir. Sabun yüzü daha da kurutacağı için cildin yağ dengesini bozar. Hatta yüzde pul pul dökülme, kızarıklık, kaşıntı, tahriş gibi sorunlar yaşanabilir. Sabun yağlı ciltler için zararlı olmayabilir ancak kuru ciltlere zarar verebilir.
Yağlı cilde sahip, sivilce problemi yaşayanlar için kükürt sabununu öneririm. Kükürt sabunu ciltteki yağlanmayı giderir, derinlemesine temizlik sağlar, siyah noktaları yok eder ve sivilceleri kurutarak kolay iyileşmelerini sağlar. Sabah ve akşam yüzünüzü kükürt sabunuyla yıkadıktan sonra nemlendirici kullanmayı unutmayın.
Yüzünüzü sadece su ile de yıkabilirsiniz ancak su tek başına yüzünüzü temizlemek için yeterli olmaz. Gözenekleri temizlemez, siyah noktaları gideremez, fazla yağı arındıramaz. Bu yüzden bir ürün kullanmak şart.
Beyaz sabunla yüz yıkanır mı?
Beyaz sabunla yüz yıkanır mı?
Beyaz sabunla yüz yıkamak kesinlikle yanlıştır. Beyaz sabun pH değeri en yüksek sabunlardan biridir. Vücut için kullanıldığında bile kuruluk ve gerginlik hissi yaratır. Yüz daha hassas bir bölge olduğu için yüze zarar verecektir. Bu yüzden yüz asla beyaz sabun ile yıkanmamalıdır.
Yüz yıkamak için ne kullanılmalı?
sabunla yüz yıkanır mı?
Yüz yıkamak için üretilmiş temizleme ürünleri kullanmalısınız. Bu ürünler genelde jel ya da köpük formunda olurlar. Ben jel ürünleri daha çok kullanıyorum çünkü cilt üzerinde derinlemesine temizlik sağladığını düşünüyorum. Köpük formundaki ürünler cildi daha nazik temizlediği için istediğim etkiyi yaratmıyorlar.
Jel ya da köpük fark etmez, bir ürün seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey cilt tipinize uygun olması. Eğer kuru cilde sahip biriyseniz kuru cilt tipleri için uygun bir ürün kullanmalısınız. Bunun için de satın almadan önce ürün ambalajını okumalısınız.
En iyi yüz yıkama ürünleri nelerdir?
yüzü sabunla yıkamak doğru mu?
Simple Daily Skin Detox Arındırıcı Yüz Yıkama Jeli
Yüzü yalnızca su ile yıkamak iyidir. Yalnız bir cilt probleminiz veya rahatsızlığınız varsa o zaman cildiye uzmanına danışarak bazı ürünler kullanabilirsiniz.
Örnek vermek gerekise yağlı ciltler için kurutucu sabun kullanmak genellikle cildin ph dengesini bozar. Sivilceleriniz geçer izleri kalırlar. Yüzünüz çok kurur çatlar pul pul dökülür ve benzeri.
Bunu uzmanlık alanım olduğu için söylüyorum. Bildiğimiz beyaz sabun rendelenmiş bir küvet suya bir insan cesedini koysanız belli bir zaman içinde kemikler hariç tamamen yok olduğunu görebilirsiniz :)
Dolayısıyla sadece su ile yıkamanızı tavsiye ederim. Birde yüzünüz yağlı ise sıcak su kullanmayın yüzünüzde daha fazla yağlanmasına neden olacaktır.
Hocam diyeyim size öyleyse, ben de yüzüme hiçbir sabun ve jel türünden kimyasal süremediğimden dolayı (alerji yapıyor) abdest aldığım için günde 5 defa suyla yıkıyorum sadece. Banyoda da yüzüme şampuan veya sabun sürmüyorum. Yani hayatımda sabun veya hiçbir kimyasal yok diyebilirim. Sizce bu şekilde su gerçekten etkin bir şekilde temizler mi tek başına? ( yaşım 18)
@Lazolsaydım temizler evet. Forever living products diye bir amerikan firması var. Onun sıvı sabununu kullanabilirsiniz alerjen değildir. Saç ve vücutta da kullanılabilir bazı bölgelerde sade su yeterli olmayabilir hijyen için
Nasıl bir sabun? Yüz için kullanılan özel sabunlar var. Ben gratiste satılan keçi sütlü sabunu kullanıyorum. Cildimi nemlendiriyor, lekelere az da olsa iyi geliyor. Hem cildi de kurutmuyor. Ama sen şu normal beyaz sabunlardan bahsediyorsan onlar cildi kurutur, kullanmanı tavsiye etmem.
Ph değeri cilde uyumlu olan sabunlarla yıkanması yüzün iyidir.Norma sabunlar asit dengesini bozar yüzün.Sebamed likid cilt için gayet uygun bir ürün onla yıkayabilirsin.