Otizm Bir Hastalık Değil, Farklılıktır!

Sadece otizm değil, bütün farklılıklara açık olmalıyız. Otistik bireyleri gördüğümüzde onlarla iletişime geçmeli ve onları anladığımızı göstermeliyiz. "Onlar" diyerek ötekileştirmek istemiyorum lakin onlar farklılar, bizden daha üstünler!

Otizm nedir ? İlk önce bunu açıklayalım

Otizm Bir Hastalık Değil, Farklılıktır!

Otizm, doğuştan olan, beynin ve sinir sisteminin farklı yapısından ya da işleyişinden kaynaklandığı kabul edilen nörobiyolojik bir bozukluktur. Başkalarıyla etkileşimde bulunmayı engelleyen ve kişinin kendi iç dünyasıyla baş başa kalmasına yol açan otizm, genellikle 3 yaştan önce ortaya çıkmakta ve bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz olarak etkilemektedir.

Atipik Otizm

Rett Sendromu

Asperger Sendromu, olmak üzere 3 kategoriye ayırabiliriz.

Otizmli çocuklar karşılıklı iletişim kurmakla zorlanırlar, ardı ardına bir sürü soru sorabilirler, onlarla konuşurken mecazi anlamlar içeren cümleler kullanma net cümlelerle onlarla iletişim kur!
Otizm Bir Hastalık Değil, Farklılıktır!

Otizmli bir çocuk yemek seçebilir bunu en başta biz yetişkin bireyler yapıyorken otistik bireylere tepki göstermek yanlış.
Otizm Bir Hastalık Değil, Farklılıktır!

Onlara nasıl davranmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor.

Aslında hepimiz duymuşuzdur bu çocuklar hareket eden eşyalara takılıp kalırlar, bunların başında çamaşır makinesi gelir özellikle çalışırken karşısına geçip izlemek otizm belirtilerinden en belirsizidir.
Otizm Bir Hastalık Değil, Farklılıktır!

Onların ihtiyacı olan tek şey "Senin" daha fazla anlayış göstermen!
Otizm Bir Hastalık Değil, Farklılıktır!

Otizm Bir Hastalık Değil, Farklılıktır!
Cevapla