1 haftadır düzleştiriyordum saçlarımı öyle kaldı. İlk banyodan sonra düzdü şimdi düz dalgalı karışık oldu ama eski kıvırcıklığına geri dönmesini istiyorum bu nedenle kökten çözüm sıfıra vurmak olur mu?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
biraz nemlendir, argan yağı veya hindistan cevizi yağı sür yarım saat beklet, saçını yıka ve kendi kendine kurusun, döner kıvırcıklar.
Bir kerede döner mi eski haline :/
Ve nemlendirmek için hangi ürünü önerirsin
Saçın zaten biraz yıpranmış halde mi? O durumda biraz uçlarından aldırmak gerçekten büyük fark yaratır. Hani kıvırcıklığını kaybetme durumu genelde yıpranma sonucu olur ondan diyorum. Onun dışında bakımsızlık da buna yol açabilir. Duş sonrası kullanabileceğin kıvırcık saçlara özel kremlerden deneyebilirsin. Onun dışında evde maskeler yapabilirsin. Mesela zeytinyağını biraz ısıtıp saçına sürebilirsin veya argan yağı.
Ve kendi kendine kurusun mümkünse, kurutma makinesi kullanmamaya çalış.
Yves rocher dan maske aldım ve şampuan aldım içinde sülfat içermeyen bunlar yeterli olur mu bir de bukle Belirginleştirici kullansam ama şöyle; kıvırcık saçlar sık yıkanmamalı o yüzden ne kullanmalıym
evet aldıkların çok iyi, saçlarını çok yıkama evet zaten yağlanmıyodur hemen. O yüzden leave-in saç kremlerinden al yani durulanmayan. hani sprey şeklinde, günlük hayatta saçına sıkabilirsin, kuru saça. Tabi diplerine değil, saçın kendisine. Ben urban argan oil durulanmayan krem kullanıyorum her gün sabah, gün içinde de evden çıkmadan sıkarım saçlarıma. Tabi sen daha kıvırcık saçlara özel bukle belirginleştirici olandan istiyorsan farklı marka alabilirsin.
Aslında yıprandı mı bilmiyorum o nasıl anlaşılır bilmiyorum. Sadece 1 haftadır en yüksek ısıda düzleştiriyordum sonra banyo yaptım düz kaldı şimdi hafif dalgalandı ama kahküller hala düz mesela lütfen yardımcı olun :/
Evet yüksek ısı kullanılmışsa, saçın kendine gelmesi zaman alıyor. Düzleştirmeden önce ısı koruyucu ürünler kullanmanı tavsiye ederim. İçlerinde silikon olur, silikonu şampuanında istemezsin evet ama düzleştirme yapacaksan öncesine silikonlu ürün gerekir çünkü saçı sarmalayıp koruyor, ısıdan bozulmasını engelliyor. Marka olarak bilmiyorum ama düzleştirici öncesi koruyucu ürün adı altında bulabilirsin serum, sprey tarzı ürünler.
Düzleştirdikten sonra da o bahsettiğin durulanmayan saç kremlerini sıkmaya devam et, düzlüğünü bozmaz merak etme.
Öncelikle yardımcı oluyorsun gerçekten teşekkür ederim fakat saçımı artık düzleştirmek istemiyorum. Bir haftadır düzleştiriyordum zaten sonra ne olduysa oldu öyle düz kaldı. :/ ben bukle Belirginleştirici kullanmak istiyorum ama onlar saça ıslakken uygulanmıyor mu ben mümkün olduğunca saçımı yıkamak istemiyorum nemsiz olduğundan yeterince... Saçlar kuru iken uygulanan bukle Belirginleştiricilerden yok mu öyle bir ürün...
O durumlarda saçlarını hafifçe ıslatıyorlar, bukle belirginleştiriciyi o şekilde uyguluyorlar hani bukleler zayıflamışsa veya daha hacimli hale getirmek için. Ama kuru haldeyken uygulayabileceğin şeyler o bahsettiğin durulanmayan spreyler. Bakım ürünleri mağazalarında bulabilirsin, dene gerçekten işe yarar, saçına kuruyken sık. Kıvırcık saçlara özel olanlardan dene.
Çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldun sağ ol. Seni takibe alabilir miyim sakıncası yoksa konuyla alakalı soru sormak için.
tabi
Teşekkür ederim...
Sırf kıvırcık olması için böyle bir davranışta bulunmak saçma olur diye düşünüyorum
Peki nasıl eski kıvırcıklığına geri döndürebilirim?
Sıfıra vursam kıvırcık gelmez mi çünkü normalde kıvırcık
Döner tabii ama 2-3 yıkama sonrasında eski hâline dönecektir zaten. Eğer yakmadıysan saçın karakterini değiştirmek öyle kolay değil.
Başlarda ilk yıkadığımda düzdü sonraları girişimde düz, dalgalı karışık oldular...
Tekrar yıka
yuh o nasıl düzleştirici benimki üstünden 6 kere geçince anca düzleşiyor ve 1 saate gidiyor vay be
Remington pro ceramic extra son derecede yaptım dümdüz olmuştu doğal hali gibi fkkfkt
maden kıvırcık olmasını seviyordun neden bir haftadır düzleştiriyorsun.
Değişiklik olsun dedim ama aşırı ısıya maruz kaldığından sanırım öyle kaldılar şu an dalgalı ama eski kıvırcıklığına geri dönmesini istiyorum :/
dönmez uzayana kadar
Nereden biliyorsun ağlatma beni yaa :/
doğru işyerinden bir arkadaşımın da öyle oldu.
Düzeldi mi
hayır dalgalı gibi. artık kurcalatma bence.
Bana ne kıvırcık olcak
kurcalatırsan yanar saçların. bizim arkadaşın öyle pırasa gibi dalgalı kaldı
Bakım yaparsam düzelir saçlarım yumuşacık şu an
hiç sanmıyorum. yeni gelenler kıvırcık gelecek ok ama diğerlerinin formu bozulmuş artık.
Sıfıra vursam kökten çözüm olur mu
evet yeni gelenler düzgün gelecektir.
Yani kıvırcık dimi
evet sıfıra vurursan orjinali ne ise öyle çıkar
Çok saçma ama saçımı düzleştirdim düz kaldı sinirim bozuldu...
birkaç hafta bekle baqkalım problem devam ederse kademe kademe kestirirsin.
Sen nasıl bu kadar bilebiliyorsun ya 😀
ben herşeyi bilirim :)
Madem girdik konuya yves rocher dan maske aldım ve şampuan aldım içinde sülfat içermeyen bunlar yeterli olur mu? Xdd
maskeyi neden aldın ihtiyacın mı vardı yaşlımısın?
Saç maskesi, yüz için değil
bunu bilmiyorum kurcalama bence ama.
Döner ama kazımak iyidir
Olabilir
elleme fon cekme islak birak duzelir
yine aynı soru.
Ve yine sen fkfkfkf
:D aynen sıfıra vur artık :D hangi sehirdensin
Sıfıra vursam ne olur sence bırak şehri fmfmf
sıfıra vurursan kabak gibi gerersiz bir süre. bırakmam hangi şehir
Kıvırcıklığına geri döner mi ki fmfkfk
kıvırcıklığa değil de kabaklığa geri döner