Görüler için teşekkürler
Saç kesmek yetenek mi ister?
Görüler için teşekkürler

Gerekmez. Basit bir kesim işini bile bir türlü beceremeyen bir sürü kuaföre denk geldikten sonra hepsiyle olan bağımı kestim. 6 senedir kuaföre adım atmıyorum. Kesimimi şekillendirmemi her şeyi kendim yapıyorum, düğüne gitsem bile dahil. Hiç pişman değilim. El becerisi olan biri de değilimdir ama güzel yapıyorum. Ben yapıyorsam çoğu kişi yapabilir.
İşin püf noktasını , nasıl tutacağını felan öğrenirsen kesebilirsin. Ben katlı , düz , fantastik bir çok kesimi yapabiliyorum çünkü bir çok şeyde olduğu gibi bu konuda da merakliydim ve devamlı gittiğim kuaförde gözlem yapıp sorular sorardım.
Artık neredeyse kuaföre hiç gitmiyorum
Dip boyası , röfle, kesim, fön hepsi gelir elimden. Paralar cebe kalıyor hihi
Banada yapsana 😻👁👁bende o kadar beceriksizim ki dün bacağımı uçurdum bildiğin yüzdüm acıdan uyuyamıyorum
Seve seve yaparım prensesime.
Bacağına ne yaptın lazer yok muydu 😄
Bir dk 🙂
Yazdım bak bakalım kutuna😂
Kutumda büyük hissediyorum kutuma gidiyorum acun bey 😂
Hamdi bey değil miydi o kız😂
O teklif ediyordu 😄
Ben küçüktüm o ara kaç yıl öncesi evde çalan telefonları bile hamdi bey diye açıyordum 🙈😂
Merhaba.
Elbetteki herkes saç kesemez ve herkes saç kesebilecek yetenekte olsa memlekette herkes kuaför olurdu. Bu nedenle saç kesmek herkesin harcı ve yeteneği olan bir durum değil ne yazık ki.
Yetenek kesinlikle
☺️☺️
🏋️♀️😂
Cevap
39Cevap
Video izleyerek herkes saç kesebilir kendimden biliyorum güzel de makina kullanirim. El becerin varsa herkesten güzel kesersin. Fakat estetik bakış açında olmasi gerek. Neyi nerede nasil yapacagini bilmeli ve sonuçlarını tasarlamalisin ezbere is her yerde olumlu olmaz. Yoksa kötü görüntüler ortaya çıkabilir. :)
Bi erkek olarak pandemi çıktı çıkalı kendi saçımı kendim keser oldum zaten bilgim vardı tecrübesizdim kese kese baya bi tecrübe edindim kuafördekinden bi farkı yok yetenek belkide
Yetenekten çok anlık cesaret ve karşıdaki kişinin enerjisi önemli. Kendime kahkül kestim tuttu 3 senedir kullanıyorum her ay kesiyorum fakat aynı modelde başkasına kestim keserken aşırı gerildim çünkü karşıdaki kişi çok gergin bir tip aynı modelde olmadı.
Biraz el becerisi biraz tecrübe bence. Herkes iyi kötü saç kesebilir ama tipe göre saç tasarlamak ya da öyle kesim yapmak yeteneğe giriyor. Sanat olarak bakabiliriz.
Tabii el becerisi de gerekli ama tekniği bildikten sonra iyi kötü kesilir bence. Dün arkadaşım bana kahkül kesti mesela. İğrenç olmadı en azından😅
Ben pandemide o yeteneği kazandım, kendi kestiğim saça arkadaşlar hangi berbere gittin diye inanmadılar :D
Ben saçımı Berberim hariç kimseye traş ettirmem Corona varken bile illegal açtırdım dükkanı 😂😂 Allah affetsin
Annem bile saç kesiyor ve güzel oluyorsa değil bence 😂
El becerisi de önemli ama ben yetenek olduğunu düşünüyorum
Kısmen diyorum ben buna. Zamanla el becerisiyle de yapılabilir.
Maharet ve yetenek ister. Düz kesebilirim ama katlı kesime hayır. Bir sefer denedim olmamıştı..
Elbette yetenek ister. Herkese saçımı emanet edemem mesela
Fazlasıyla evet bir ressamın tuvaline attığı her fırça darbesiyle eş değer ölçüde bir sanat içerir.
Ne yapılacağına bağlı sonuçta at yelesi kesilmiyor.
Tabi ki meslek -i bilginin yanı sıra el becerisi de gerektirir..
Olabilir ben sahip değilim çok karalar baglattim ergenlikte saçlarıma
Pandemi başladığından beri kendi saçımı kendim kesiyorum.. Evet çok zor😊
İstemek lazım evvela. Sevip isteyerek yapılan bir ışte başarı da yakalanır.
Ben kesiyorum. Yetenek istiyor evet. Ama bazen rastgele kesilen saçlar da guzel oluyor :)
Yani bence de öyle efendim
Herkes öğrenince herşeyi yapar
Saç kesmek sanat işidir herkes yapamaz
Her ne istiyosa ondan bende yok
Hayır eğitim ve işini sevmek ister...
Iyi bi makas lazım tamam
El becerisi ve estetik ister..
Makas birde makine lazım işte
Sanatsal bakış ve el becerisi ister
TAbi ki yetenek ister. eşek traşı yapılmayacaksa
El yatkınlığı olması lazım
Tecrübem yok ama video izleyerek kesebilirim