Merhaba. Saçlarımın şeklini genelde anlık ruh halime ve vaktimin süresine göre düşünüp ona göre şekillendiririm. Genel olarak yaz aylarında havalar sıcak olduğu için at kuyrugu ya da topuz modellerini tercih ederim. Ve saçlarımı düzleştirmek ya da maşalamaktan kaçınıp, saçlarımı kırmadan, yormadan sağlıkla kalmasını adına doğal yollarla şekil vermekten yanayım.
Kurtarıcı ve rahat bir oluyor.
Hem şık, hem kullanışlı, hem sade her ortama uyabilen pratik ve güzel bir model. 🌸
Merhabalar. Bende aynı modeli kullanıyorum diyebilirim artık saçımın kesimini o kadar değiştirmedim ki uzayan bebek saçlarım perçeme dönüştü herkes perçem mi kestirdin diyor. Uzun ve kısa saçlı kadınlar için en yakışan saç modelleri bana göre şunlar:
1- Doğal topuz
Bu saç modelinin kullanımı oldukça basit. Saçınızı tepeden sıkı bir at kuyruğu yapın. At kuyruğunu ikiye bölün. Üstteki saç tutamını klasik topuz gibi sarın. Alttaki tutamı ise örün. Daha sonra ördüğümüz saçıda topuz yaptığımız saçın etrafına sarın. Ve tokayla tutturun işte bu kadar!
2- Salaş örgü
Uzun saçlar için en tercih edilmesi gereken modellerden biri. Her yaşa ve her giyim tarzına uyduğunu düşünüyorum. Benim sıkça tercih ettiğim bir model.
3- Su dalgası/ Islak dalga
Bir diğer modelimiz yaz geceleri için davetler için çabucak yapılacak ve tercih edilecek bir model. Krem ya da spreyle kalıcılığı arttırılabilir.
4- At kuyruğu
Evet bu modeli kısa saçlı kızlar da tercih edebilir aslında aşağıdan yapılırsa saçı da uzun gösterir. Uçlarını hafif dalgalandırmak farklı bir hava katıyor.
4- Kahkül tercih edin
Saçınızın boyutu fark etmeksizin eğer geniş bir alna sahipseniz kahkül size çok yakışacaktır. Güzel oyuncu Aslı Enver tarzı daha aralıklı kahkül, kenarlardan perçem tercih edebilirsiniz. 💜
Merhaba, ben yıllardır saçımı toplamam. Ancak arada kuaföre gidiyorum bazen saçımı kestiriyorum bazen de kakül kestiriyorum yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık bir buçuk hafta önce saçımı kakül kestirdim. Bu şekilde değişiklik yapıyorum. Nasıl saçını toplamadan durabiliyorsun bu sıcaklarda diye soracak olan olursa alıştım sıcak gelmiyor artık cevabını verebilirim.
Ruh halime göre değişiyor diyebilirim. Mevsimsel de olabiliyor bazen. Çabuk kuruyan saçlara sahibim mesela kış aylarında daha çok bakım yapmam gerekiyor bu sebeple sadece belli şekillerde bağlayabiliyorum ve şekil verebiliyorum. Kış ayları çoğunlukla örgüyle geçiyor veya açık geçiyor diyebilirim. Sık sık da düzleştiririm.
Yaz ayları ise daha ferah olmasını istediğim için ense topuzuyla idare ediyorum. Maşa veya düzleştirici kullanıyorum ya da örmüyorum çünkü yaz ayları bunaltocı oluyor.
Daha yeni değiştirdim, 5 yıldır saçlarımı çok uzun kullanıyordum. Hatta uzun bur zaman hiç kestirmemiştim. Ama iyiki de kestirmişim diyorum. Çünkü kısa saç enerjimin yukselmesini sağladı hemde model bir görünüme sahip oldu. Ama işin zor yani saçlarımıza şekil vermekte tabiki.
Kuaföre gitmedende saçlarımıza kendimiz şekil verebiliriz. Ve şekil verirken saçlarımız çok hassas olduğundan dolayı yıpranma gibi bir sorunla karşılaşabiliriz. O yüzden Dyson saç şekillendirici cihazı ile istediğiniz sonuca kolay ve sağlıklı saçlara ulaşabilirsiniz.
Dyson AirWrap teknolojisi ile saçlarınızda kuantum etkisi yaratarak kendini doğru sararak ve fazla ısı yapmadan çok güzel görünüm sağlar.
Sanırım yıllardır aynı saç modelini kullanıyorum. Bazen katlı kestiriyorum o kadar. Tek değişiklik o oluyor. Hatta kendi rengimi kullanıyorum. Bir cesaret edip boyamak istiyorum sonra vazgeçiyorum. Çok çabuk pişman olan insanım. Aslında yeniliklere açık olmak lazım. İstediğim değişiklikte bu çok abest değil bence.
5 sene önce uzun saçlarımı kestirdim erkek saçı gibi kısa ama şekilli o zamanlar da modaydı ama moda için yapmadım Açılmak için şeytan vesvese veriyordu açılmamak için saçlarımı kestirdim Pişman oldum biraz ama şimdi uzun koluma geliyor mutluyum kesmeyi düşünmüyorum 😍
Gerçekten tarz sahibi biriyse vede fiziği yüzü falan uyuyorsa ben o kadına her saç modelini yakıştırırım ama şahsi görüşüm ben kalın uzun düz saç severim kadına yakıştırırım siyahsa hele ama kalın telli olucak
Çok sık değiştir miyorum mesela bir sene öncesine kadar küt ve kahküllü yaptırmıştım şu an kahküllerim uzadı saçlarım da uzadı bir müddet uzun saç olarak devam etmek istiyorum sonrasında da kıvırcık saça geçmeyi düşünüyorum