nordun_gadasi sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Örgü sac modeli yakışır mı... Aslında örgü sac modelinin yakışıp yakışmaması biraz yüz sekline biraz da orgunun yapılış şekline bağlı. Öyle herkes her örgü modelini güzel yapamıyor ne yazık ki.
Sevdiğim birkaç tane örgü modeli var Bunlardan bahsetmek istiyorum biraz aslında Meselaaaa
Fransız sac örgüsü
1 numara Fransız sac örgüsü örgü modeli
Çoğunlukla gördüğüm kadarıyla düğünlerde gelinler tarafından tercih edilen sac örgüsü. Ama gündelik hayatta da kullanılır bana göre çok da abartı gibi gelmeyen güzel mi güzel sac örgüsü çeşididir. Yapmak da oldukça kolay, saniyeler alır ancak..
Dağınık örgü ile yapılan topuz
2 numara dağınık örgü ile yapılan dağınık topuz sac örgü modeli
Benim gibi salaş sevenler için en güzel örgü çeşidi bu olabilir Ama daha düzgün görünmesi için şekil verilmek zorunda tabii ki saça. Bu göründüğünden biraz daha uğrastirici olabilir yine de çok güzel Kuaförden çıkılmış gibi pürussüzlük yok
Halat örgü...
3 numara halat örgüsü sac örgü modeli
Genellikle sporcular tarafından tercih edilen örgü çeşididir. Bu kadar sıkı toplanan saçları benim gibi sevmeyenler için uygun değil tabii ki. Saçı sıktığı için kırılmalar oluşabilir tabii ana dediğim gibi yine de sporla uğraşanlar için en ideal örgü modellerinden biri halat örgü modeli.
Kılçik örgü
4 numara kilcik örgü sac örgüsü modeli
İyi bir el becerisi gerektiren sac örgüsü çeşitlerinden biri kılçik orgudur çünkü altta kalan parmaklarını da kullanman gerekir. Görünüm itibariyle oldukça güzel ve farklı. Ben çok severim
Balık sırtı sac örgüsü
5 numara balık sırtı sac örgüsü örgü modeli
Bakınca gerçekten de balık sırtını andıran bir örgü türü bu sac örgüsü de. Genellikle yüzü yuvarlak olanlara daha çok yakiştırdigim gündelik olarak kullanılan pek şirin bir model
Taç örgü
6 ve son mumara taç örgü sac örgüsü modeli
Biraz yüzü, gözü açan ister topuzla ister açık saçla kullanılabilen mis gibi bir sac modeli. Günlük hayatta kuanilabilir daha çok piknik havasını çağrıştırıyor bana.
Tabii orguler yüz şekline göre yapılmalı... Ama çeşit çok, bir tane yakışmaz ise başka bir model kullanılır.
Şu an saçım kısa olduğundan dolayı pek tercih etmiyorum, ama uzunken çok yapıyordum değişik örgülerle harika modeller yapiyordum ve yüzüme çok ta yakışıyordu.
BALIK SIRTI SAÇ ÖRGÜ MODELI
Aslında yapımı çok kolaydır , normal örgüye benziyor. Fakat tek farkı saçı örerken yanlardan hem sağdan hem de soldan küçük bir kısım saç alarak devam etmelisiniz. Bu örgüye tek ve çift şerit halinde de yapabilirsiniz.
SEPET SAÇ ÖRGÜ MODELI
Sepet örgü modeli için saçlarınızı ilk olarak başın çevresinde toplayın. Daha sonra sepet şeklini alması için saçı örmeye devam ederken saçın etrafından tutamlar alarak devam edin.
TAÇ SAÇ ÖRGÜ MODELİ
Taç örgü modeli balık sırtına biraz benziyor ancak taç şeklini vermek için saçımızı ortadan ikiye ayırmamız lazım. Daha sonra da yanlardan çok az bir tutam saç alarak devam edin.
Merhabalar. Örgü saç modelini sıkça tercih ediyorum. Her kıyafete uyuyor, günün kurtarıcısı diyebilirim bu model için. Örgü denilince akla klasik örgüler geliyor fakat içeriğinde birçok farklı model de barındırıyor.
1- Salaş örgü
Günlük ve özel davetler için tercih edilebilir bir model. Saçı da sıkmıyor ve oldukça rahat.
2- Örgülü topuz
Bu model biraz daha nişan, düğün, özel davetler için. Elbiseyle harika durduğunu söyleyebilirim. Gösterişli bir saç takısı ile davetlere hazırsınız!
3- Örgülü açık saç
Saçın önden bir kısmı gevşek bir şekilde örülür ve toka yardımıyla saça tutturulur. Geri kalan saçlarımızada su dalgası (ve ya düz de tercih edilebilir) modeli yapılabilir. Oldukça şık görünüyor.
Merhaba. Örgü saç modelleri her mevsim, her zaman, her yerde tercih edilebilecek doğal ve sevimli görünüme imza atan bir saç modelidir. Özelliklede ya aylarında, sıcak havalarda tercih etmek hem pratik, hemde görsel olarak güzel bir görünüme yol açıyor.
- Balık Sırtı!
Saçların tepeden uçlara kadar örüldüğü en sevimli ve pratik halidir.
- Mısır Örgüsü!
Saçların genel olarak toplanıp geri kalan kısmının örüldüğü farklı bir örgü tekniğine verilen addır. Güzel ve şık duruyor.
- 3 lü Örgü Modeli!
Okadar zarif ve şıkki her yere uyum sağlayan bir model.
Saçlarım uzunken yapıyordum ve yakışıyordu. Kabarık ve dalgalı saç yapım var. Saçlarıma herhangi bir işlem yapmadan dışarı çıkabilmem imkansız. Bu yüzden uzunken örgüyü sıklıkla tercih ediyordum. Hem de saçları şekillendirme açısından benim için kurtarıcı bir modeldi. Saçlarıma herhangi bir ısı uygulamadan saç yıkama sonrası örüp dışarı çıkabiliyordum. Şimdilerde kısa saç kullanıyorum bu yüzden örgü modeli saçlarımda pek durmuyor. Balık sırtı örgü en sevdiğim modeller arasındaydı. Bayağı da öre öre ustalaşmıştım. Acaba tekrar uzadığında örebilir miyim? Yoksa unuttum mu? Neyse uzasın bakarım artık.
En sevdiğim model bu.
Bu şekilde örüyordum bakmadan. Şimdi düşündümde bu da bir yetenek. Kızlar biz yetenekle doğmuşuz. 😌