İnsanın istemesine bağlı bir durum gadası. Kimse buna laf edemez ki. İlla hastalık olmasına gerek yoktur. Gerçi bizim boş insanlarımız konuşmak için yer arıyor.
Kadınlar da elbette saçını kazıtabilir, ben hiçbir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum. Kendileri istedikten sonra ister saçlarını kısaltırlar ister komple kazıtırlar isterlerse upuzun saçlar elde etmeye çalışırlar. Bize de sadece buna saygı duymak düşer. Benim burada da okuldan bir arkadaşım saçını kazıttı ve gayet de yakıştı. Hastalıktan da değil kendi isteğiyle kazıttı. Kadın kendine yakıştırdıktan sonra gerisinin önemi yok diye düşünüyorum.
Kişisel bir tercih meselesi. İsteyen kazıtır ama toplumun düşünce yapısına göre sen erkek misin de kazıtıyorsun sorusuyla karşılaşmamak mümkün değil. Bazen ben de düşünüyorum saçlarım ince olduğu için ama sonradan hep bundan dolayı vazgeçiyorum.
Önemli olan yapanın ne istediği bence. Ben çok çekici ve cesur buluyorum yapabilenleri. Ama cahillerin veya başkasının fikrine zevkine bu derece karışacak birinin görüşü önemli diyen tabiki yapmasın