Merhabalar. Saçlarımız güzelliğimizi ön plana seren aksesuarımızdır. Elbetteki saçlarımı düzenli olarak kestiriyorum. Saç sağlığım ve saçlarımın daha güzel hacimli ve volumlü görünmesi adına. Saç kestirmek saçların daha sağlıklı uzamasını, gürleşmesini sağlar. Sağlıklı saçlara ulaşmanın bir numaralı kuralıdır. Çünkü saç uçları ne kadar kuru ve kırıksa, uzaması o kadar yavaşlıyor.
Merhabalar. Çok haklısın. Saç ucundan aldırmak ve kestirmek gerçekten saçları sağlıklı uzatmada ve kırıkları önlemekte en yararlı yöntemdir. Ben saçlarımı fazla kestirmem. Çünkü uzun saç severim ve kullanırım. Sadece uclarından aldırırım. Alınmazsa eğer o zaman eğri bir görünüm olur ve yıpranır ucları. Buda kötü görüntüye sebeptir. Hatta kırıklara bile sebep olabilir. Bunuda yaşamayı hiçkimse istemez. Erken uzanır eğer uclarından düzenli olarak aldırırsak. Bu yüzden mutlaka düzenli bir kesim yapmalıyız. Bunu ben kendim rahatca ve kolay şekilde yapabiliyorum evde. Biri kesse eğer hiç uzamaz. Sanırım kendim sadece becerebiliyorum.
Maalesef saçlarıma kıyamıyorum ve sürekli kesmiyorum, kestirmiyorum. Ama son 1 aydır bana ne oluyorsa 2 kere kestim kıtır kıtır doğradım saçlarımı...
Ayrıca; Eski saçın yerine gelen saç, bir kişinin taşıdığı önceki saçtan çok daha kalın ve daha güçlü olur. Önceki saçlarda oluşan yıpranma ortadan kalkar yani saç kestirmek çok faydalıdır.
6ayda bir kestiriyorum. Aslında uzun bir zaman gibi gözükse de saçlarım yavaş uzuyor malesef. Küçücük kestirip çok para vermek de beni bir tık üzüyor 😂. O yüzden 6 ayda bir ideal geliyor. Saçımı da düzleştirmiyorum, maşa yapmıyorum. O yüzden hemen kırılmıyor neyseki. Doğrusu ne acaba? Kaç zamanda bir kestirmek gerekiyor?
Senede bir kez kestiriyorum. Bir sene uzun bir sene kısa kafama göre yapıyorum. Şu an da baya uzun saçım. Genel olarak pek düzenli diyemem ne zaman bıkarsam o zaman kısa kestiriyorum.
Ajahajskwl şu an ki kahkülüm en başta öyle iğrençti ki nerdeyse anlıma yakındı allahtan şu an uzadı gözüme bile giriyor düzgün eski fotolara baktıkça diyorum nasıl öyle ortalarda dolanmışım😂😂