Kimyasal ürünlerin zararları tabi ki de var. Saç yapısına göre zarar verir ya da vermez. Bu durum saçların güçlü olmasına da bağlı oluyor. Zayıf ve yıpranmış bir saç ise her şey dökülme yapabilir.
Saç spreylerini saçlarımızı şekillendirdikten sonra şeklini daha uzun süre koruması için birçoğumuz kullanıyoruzdur. Peki saç spreylerinin saçlarımıza hangi boyutta zarar verdiğini biliyor musunuz? Merak edenlerin okumaya devam etmesini öneririm. Çünkü birazdan saç spreyi zararları ile hangi durumlarda karşılaştığımızı tüm detaylarıyla anlatacağım.✨
Saç Spreyi Kullanmak Saçları Döker mi?
Saç Spreyi Kullanmak Saçları Döker mi?
Saç spreyi doğru bir şekilde uygulanmadığı durumlarda saçlarda dökülme, cansızlaşma, güçsüzleşme ya da saç derisinde hassasiyet gibi problemlere yol açabilir. Çünkü saç spreyini saçlarınızı sabitlemek için kullanırken aslında saç derinizin spreyin içerisindeki kimyasallar yüzünden hava almasına engel olmuş olursunuz. Eğer birkaç saat boyunca saçlarınız spreyli kalırsa ardından hemen saçlarınızı spreyden arındırırsanız ve her gün sprey kullanmamaya özen gösterirseniz saçlarınızda dökülme gibi bir problemle karşılaşmazsınız. Ancak bunların tam tersini yapar ve saç spreyinizi düzenli olarak kullanmaya başlayıp aynı zamanda da uzun süre saçlarınızda kalmasına müsaade ederseniz sizin için “Saç spreyi saçı döker mi?” sorusunun cevabı kesinlikle evet olacak ve dökülmeyle karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır.
Saç Spreyinin Zararları Nelerdir?
Saç Spreyinin Zararları Nelerdir?
Yukarıda da bahsettiğim gibi saç spreyinin doğru uygulanmadığında ve sürekli kullanıldığında saçlarda oldukça fazla probleme sebep olması mümkün. Bunları sıralamak gerekirse de saçlarınızda;
Cansızlaşma
Dökülme
Kırılma
Kopma
Güçsüzleşme
Sertleşme ve
Saç Derisi Problemleri meydana gelebilir.
Saç Spreyi Olmadan Saçlar Nasıl Şekillendirilir?
Saç Spreyi Olmadan Saçlar Nasıl Şekillendirilir?
“Saç spreyi kullanmak zararlı mı?” sorusuna evet cevabını verdikten sonra saçlarınızı sprey kullanmadan nasıl şekillendirebileceğinizi merak ediyorsunuzdur. Ben saçlarımı şekillendirmek için Dyson Airwrap Saç Şekillendirici’yi kullanıyorum. Farklı saç tiplerine uygun olan çeşitli başlıkları sayesinde hem istediğim tüm saç modellerini elde edebiliyorum hem de saçları ısıyla değil Coanda etkisiyle şekillendirdiği için saçlarımın şekillendirirken zarar görmediğinden emin olmuş oluyorum.🤩 Eğer saçlarınızın zarar görmemesi sizin için önemliyse Dyson Airwrap’i mutlaka denemenizi öneririm. Şekillendirme konusunda çığır açan bir teknolojiye sahip olması bir yana hem kalitesi hem performansı hem de uzun ömürlü olmasıyla sizi her anlamda etkilemeyi başarıyor.😍
Bunları kullanmak saç için zararlı olabilir. O yüzden ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Yani içinde sonuçta kimyasal zararlı maddeler var ve buda bir süre sonra saçına zarar veriyor. Ve ardından yavaş yavaş dökülmeye ve kırılmaya sebep oluyor. O yüzden daha sağlıklı yöntemlerle uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. Bunlar saçına zarar verir kullanma derim.
Selam Judge, bu ürünler kimyasal maddelerden oluştugu için bazı saçlarda saç dökülmesine neden olabilir. Her sac spreyi her saça olmaz yani. Ben saç kremi kullandım, spreyde kullandım biraz dökülme oldu. Bunun en büyük sebebi sprey'de ki kimyasal maddelerin uzun süre saçında kalmasıdır. Onun için sprey sıkılan zamanda saçlarda uzun süre tutulmayıp yiknaması lazım.
Şeker bazlı olanlar dokmez. Arti yuzeysel kullanilmalidir sprey.. sac diplerine kadar sıkılmamalidir.. kuaforler bu yuzden uzaktan puskurterek tatbik eder.. bazen ben de kullanirim.. hic bir sekilde saclarim. dokulmedi
Saç şekillendirici spreyi kullanıp, işini hallettikten sonra eğer saçlarını yıkamazsan döker. Eskiden ben kullanmıyorum şimdi asla sadece fönlemem yeterli.
Kimyasallar saça zarar verir. Saçınızda uzun süre tutarsanız dökebilir, en azından yıpratır saçınızı. Eve gelince saçlarınızı yıkayın, sakın spreyli saçla uyumayın.
Kırılmalara yol açabilir çünkü sonuçta doğal bitkilerden üretilmiyor ama kullandıktan sonra yumuşatıcı şampuan ile saçlarınızı yumuşatırsanız birşey olmaz tahminimce