Özellikle dip boyası kaç yıkamadan sonra akıyor? Ben her ay aynı renge boyamak istemiyorum. Saç boyaları kaç yıkamadan sonra akıyor?Saç boyası kaç yıkamadan sonra akar?
Aslında boyanın akması boya markasına göre değişkenlik gösteriyor. Elbette bizim istediğimiz sürekli canlı ve parlak renklerin saçlarımızda olması, hiç akmaması :) Bunun için kalıcılığı çok iyi olan boya markalarını tercih etmemiz gerekiyor.
Saç boyası kaç yıkamadan sonra akar?
Siyah, karamel, sarı, kahve, kumral gibi renkler genel olarak akmıyor. Fakat boyanın altında açıcı varsa saç boyası kısa süre içerisinde akıyor ve renk değiştiriyor. Bu yüzden gri, pembe, mavi gibi saç renklerinin kalıcılığı kısa sürüyor ve ilk yıkamadan itibaren renk tonlarında oynama oluyor. Elbette bu durum da kalıcılığı yüksek saç boyalarıyla çözülmüş oluyor.
Palette Deluxe ile 8 haftaya kadar kalıcı ve parlak saç renkleri!
Palette Deluxe
Son kullandığım renk 12-2 Titan Sarı :) Saçlarıma bayıldım diyebilirim. Ben zaten genel olarak Palette Deluxe saç boyasını tercih ediyorum. Çünkü 40 zengin renk seçeneğiyle istediğim tonu kolayca bulabiliyorum. Genel tercihim küllü sarılardan yana oluyor, kendime yakıştırıyorum ama dediğim gibi bazen tonları değiştiriyorum :)
Çok iyi renk pigmentine sahip bir saç boyası, kolayca akmıyor 8 haftaya kadar kalıcılık sağlıyor. Bu da bizim içim mükemmel bir şey. Aynı zamanda 12 renkten oluşan Palette Deluxe Yoğun Renkler serisi de koyu saçlarda bile etkili.
Değerli marula yağı ile nemini kaybetmeyen saçlar!
Palette Deluxe Saç Boyası
Kutu içeriğini de buraya bırakmış olayım :) Saçlarınıza boyayı uygulamaya başlamanızdan itibaren saçlarınızın ne kadar yumuşadığını fark edebiliyorsunuz, bu sayede boya kolayca yedirilebiliyor. Gördüğünüz gibi tam tehçizat! Saçlarınızı boyamak için farklı malzemelere ihtiyaç duymuyorsunuz. Tüp boyayı oksidan şişesinin içerisine döküp iyice karıştırıyorsunuz ve uygulamaya başlayabiliyorsunuz.
Boyama sonrası zengin bakım maskesi de saçlara çok iyi geliyor, yumuşacık yapıyor. Saç durulandıktan sonra uygulanıyor 2 dakika bekletildikten sonra iyice durulanıyor.
4 tona kadar renk açma ve turunculaşma karşıtı etkisiyle sarı saç sevenlerin favorisi!
Sarı kullananlardan birisi olarak en sevmediğim şey elbetteki saçlardaki turunculuklar :) Palette Deluxe 12.2 Titan sarı saç boyası 4 tona kadar renk açma özelliğine sahip, aynı zamanda turunculaşma karşıtı etkisiyle tam olarak istediğiniz tonu kolay bir şekilde tutturmanızı sağlıyor, tam olarak profesyonel 🤩
Titan sarı benim en çok merak ettiğim renklerden bir tanesiyle youtubeda bir video izledim kız koyu renk saçlarına sürmüştü çok güzel bir bebek sarısı tonu ortaya çıkmıştı açılmadan da bu mümkün mü
@AncelinaColi Görseldeki gibi çok açık bir renk bekleniyorsa mutlaka saç yeteri kadar açılmalıdır. Özellikle saçlarınız kumral, açık kumral tonlarındaysa söylediğin gibi koyu ama berrak bir sonuç elde edilebilir :) Ben çok memnun kaldım daha önce küllü sarı, gri gibi renkler de denemiştim. Titan Sarı da mükemmel bir tonmuş.
Ben saçlarıma açıcı kullanmak istemiyorum aslında yıpranmasından değilde her dip geldikçe saçlara tekrar açıcı kullanmak gerekecek uçların ve diplerin rengini eşitlemek için bende bununla uğraşmadan sadece boya ile sarı bir ton elde etmek istiyorum doğrusu
Evet bu durum biraz can sıkıcı olabilir, her seferinde dikkat etmek gerekiyor rengin eşit görünmesi için. Bende eğer açıcı olmasaydı bu saç boyasını yine kullanırdım, koyu ama berrak bir sarı tonu için. Saçların çok koyu değilse şans vermeni öneririm, zaten 4 tona kadar renk açma, turunculuk karşıtlığı özelliği bulunuyor.
Tamamen belki cesaret edemem ama bir kutu alıp saçımın bir bölümünde deneyeceğim, eğer beğenirsem komple boyarım en mantıklısı bu sanırım :) Yok okadar koyu saç rengine sahip değilim aslında açılacağını düşünüyorum sağolun ayrıca
Kendimden örnek vererek anlatayım istiyorum :) Bazı zamanlar saçlarımı boyamayacağım biraz kendine gelsin diye uzunca bir süre boyamıyorum, tabii sonrasında dayanamayıp yine boyuyorum :D Diplerle gezmek de çok iç açıcı olmuyor maalesef.
Boya saçtan ne kadar sürede akar?
Yarı kalıcı saç boyası ve kalıcı saç boyası akma süreleri değişkenlik gösterebiliyor. Kalıcı saç boyalarında boya tamamen tabii ki de akmıyor. Dipler çıktıkça boya aşağı iniyor, yani saçların uzama hızına da bağlı oluyor biraz. Dipler de yaklaşık 1 ay gibi bir sürede 1-1,5 cm arasında çıkmış oluyor.
Yarı kalıcı saç boyası ne zaman akar?
Yarı kalıcı saç boyası ne zaman akar?
Yarı kalıcı saç boyaları saçtan tamamen aksa da izlerini bırakıyor. Yıkama sürenize de bağlı olarak 1-1,5 ay içerisinde akıyorlar. Sık sık yıkarsanız bu süre daha çok da kısalabilir. Yıkadıkça saç boyası akıyor çünkü.
Kalıcı saç boyası ne kadar sürede akar?
Kalıcı saç boyası ne kadar sürede akar?
Kalıcı saç boyalarında renkte zamanla 1-2 ton değişim gözlemlense de tamamen akmıyor. Dediğim gibi; dipler çıktıkça boyalı kısımlar aşağı doğru iniyor sayede. Koyu renklerde çok fazla oynama olmasa da, platin gibi açık tonlar zamanla koyulaşıyor. Siyah saç boyası kaç yıkamada akar diye merak edenler için de cevabım akmaz olur :D Çünkü siyah rengi başka renge çevirmek de akıtmak da oldukça zordur. Dipler yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde çıkmış oluyor. Ben saçlarımı 2-3 ay arayla koyuyorum bu sebeple.
Saç boyası kaç günde akar diyenler için gün de vereceksem yaklaşık 60 günü buluyor akması. Yarı kalıcı saç boyaları 7. günden itibaren akmaya başlıyor. Her yıkamada renk tonunda açılma gözlemleniyor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
o zaman loreal parisin hani arkada duran creame gloss inş yanlış yazmamışımdır onun boyalarını al :D 28 yıkamaya kadar kalıcı normal boyalar daha geç akıyor ama dip boyan gelince mecbur boyuyorsun
6 yıkamada akmaya başlıyor ama bazı kaliteli markalar silikon kullanıyorlar buda saçı kaplıyor ve uzun süre renk kendini koruyor ama din hoca ları erkeklere kesinlikle öneriyorum kadınlar da dikkatli kullansınlar silikon olmayanı kullansınlar diye belirtiyorlar bana kalsa boyanhic kullanmayın kullandıkça beyaz saç çoğalıyor daha fazla busefer artık boya caz geçirmeniz oluyor
ben bi sey sorcam sacimi. Gittim iki kutu loreal marka siyaha boyadim eskiden kahveydi ama altta da alti ay once falan aciciyla acilmis bi kahveydi. Simdi siyah begenmedim hic acaayip siyah oldu sizce ne zaman akar bu boya ben napiyim hizli akmasi icin yardim ediin ama sacim da yiprandi bay
2 gün once bakıra boyattım kaforde dıbım asırı acık duruyo nezaman akar benım hıc akmadı ilk dusta suda görmedim yani yakısmadı gıbı hıssedıyorum ne yapıcamm
En İyi Cevaplar