3 gün önce saçımı boyattım. İlk gün kafa derimde ve kulak, alnımın üst kısmı gibi yerlerde kaşınma ve kabarma oldu. Bugün de alnım ve kaşlarımın orta noktası şişmiş durumda. Muhtemelen yarın göz kapaklarım da şişecek… Ne yapmalıyım? Bugün uçağım olduğu için doktora gidemiyorum. Daha önce başına gelen oldu mu? Nasıl geçti?
Saç boyası alerjisi nasıl geçer?

Öncelikle hemen bir hekime gitmenizi öneririm.
Saç boyama işlemlerinde alerjik reaksiyon olması çok sık olmasada her işlem öncesi kulak arkasına test yapılarak olmalıdır. Ama maalesef millet olarak kullanım kitapçıklarını genelde mangal tutuşturmak için kullandığımızdan bu bilgileri yaşayarak öğreniyoruz. Alerjik reaksiyon birçok sebepten olabilir başlıca;
Tabi bunların dışındaki sebepler de olabilir ama genel olarak bunlardan olur. Alerjik reaksiyon gösterdiyse acil olarak alerji ilacı veya iğnesi yaptırmanız gerekir. Tabii kesinlikle bir hekime muayene olmanızı tavsiye ediyorum. Bu konuda tabii ki boyama işlemlerini uygulayan kuaför arkadaşların bilinçli ve yaptığı kimyasal içerikli işlemleri iyi bilmesi ve bu konu hakkında eğitimli olması gerekir. Bu konu sayesinde saçınızı emanet ettiğiniz kuaförü seçerken ne kadar dikkatli olmanız gerektiği ortaya çıkıyor.
Teşekkür ederim.