Gerçekten hamile iken hormonların da etkisiyle daralip bunalima giren kadinlar var arkadaşlar biri de benim.. İlk altı yedi ay bile zor dayandım.. fakat çocuğun sağlığı olunca konu; hop duruyorsun bi yerde... doktoruma danistigimda ise son iki ay kala bitkisel boya olması şartıyla musade etti bana... elbette onların da içerisinde kimyasal illaki bulunuyordur, çünkü saçın rengi değişiyor tamamen bitki olamaz bu ;)) Şimdi güzel bir konuya deginilmis evet ; fakat bu tarz karşı çıkmalara denk geldiğimde , şahit olduğum bazı durumları söyleyeyim size ; saç boyatmak zarar veriyor kimyasal vs diyor elinden sigara düşmüyor, çay kahve (bitki çayları da dahil ) bolca tüketiyor... Lütfen bunlara da dikkat edelim hamilelikle alakalı soru açmışsın çok iyi olmuş 🤜🤛 aklima gelmişken bunları da hatırlatayım istedim elbette adaylar bilincindedir ama insanız işte... Aslında bu tarz durumlarda gerçekten doktorları dikkate almalı ve kesinlikle doktorlarinj iyi seçmeli herkes... Boya durumları vb konular altı ay ve sonrası doktor kontrolünde karar verilebilir durumlardir... fakat diğer konularda çok dikkatli olmalılar.. Ben sigara kullanan bir insan olarak yazıyorum bunları hamileyken hayatınızdan bunları çıkartmanız gerekiyor çocuğa yazik.. içtiği sigara ve bitki canlarından çocuğunu kaybeden iki arkadaşım oldu... Ve üzülerek söylüyorum ki alkolden de bi sakat çocuğu oldu bi tanesinin...
Konuya denk , soruya rastlayinca aklima geldi yazayım dedim.. Rabbım herkesin çocuğunu sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah 🥰🥰 İyi akşamlar
Merhaba. Hamileyken saç boyanmaz. Kimyasal maddeler içeren saç boyaları kanserojen ham maddeler taşır ve bebeğe zarar vererek zehirlenmesine yol açar. Bu yüzden sağlıklı değildir.
Saç boyası içinde bulunan kimyasal maddelerin bir kısmı hamileyken son derece zararlıdır yinede saçlarınızı boyatmaya karar verdiyseniz bu işi gebeliğin ilk 3 ayında yapmayın gebeliğin 4. ayından sonra organik , doğal , kimyasal madde içermeyen saf bitkisel boyaları tercih edin.
Boyatmasin bi zahmet. Hamile olsam doktorum bunu bunu yapma dese asla yapmam. Bebek herseyden degerli olur benim icin. Ztn hamilelikte sac boyasini falan dusunmezsin normal bir insansan influencerlar her halti yapiyo o ayri tabi
Bu kullanılan boyanın kimyasına bağlı olarak değişir. Doktorların hepdi boyatmayın diyor diye bir şey de söz konusu değil. Ben saç boyatmanın bebeğin fötal gelişimine (anne karnına) olumsuz bir etkisi olmayacağı kanaatindeyim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hamile kadın saçını boyatmamalı. Bitkisel saç boyalarının da zararlı olduğunu düşünüyorum. 9 ay zaten. O süreçte de boyatılmasın. Bir şey olmaz. Bakımlı olabilir yine de.
vücudun herhangi bir yerine temas eden kimyasalların kana karışması ve oradan da plasenta yolu ile çocuğa geçmesi büyük bir olasıdır onun için hamile kadınlar çok dikkat etmelidir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
boyanması zararlı diyor doktorlar. 9 ay boyamayınca ölmessiniz bakımsızlıktan. hatta yaşlılar der ki kesirmek de iyi olmazmış. bu bir batıl inanç muhtemelen ama yine de riske atmaktansa ne boyattım ne kestirdim ben doğuma kadar.
Eğer saç önceden açılmışsa onun üstüne şişelerde satılıp birkaç hafta sonra akan doğal boyalarla boyanmasında sakınca yok diye biliyorum ama direkt olarak kimyasal kullanarak sıfırdan saç boyamak biraz riskli gibi