Uyku sorunu olanların saçı boya/kına tutar mı?

Saç canlı değil keratin denilen bir proteinden oluşuyor. Doğal olarak kökünü dışarı çıkarsak senin uykun saçının kimyasal yapısını etkileyemez. Sence de çok mantıksız değil mi?
Cevap
3Cevap
Sanmıyorum
Merhaba.
Böyle bir soru ve olay ile ilk kez karşılaştım şu an. Tabikide öyle bir şey yok. Sadece saçalr koyu renk ise boya tutmaz.
İlk kez böyle birşey duyuyorum ve okurken güldüm 😁 tutar bence 😄
Sıradan soruların adamı değilim.
Profilinize şöyle bir göz gezdirdim de bu soru dışında pek de öyle sıradan olmayan bir soru göremedim fikrimce kendinizi gözünüzde çok da büyütmeyin 😁
İlk kez duyduğun bu soru bile yeter bence =)
Uyku sorunum var ama saçlarımıda sürekli boyarım hemde sık renk değiştirerek ama böyle bi olay yaşamadım renkler hep tuttu
Sanmıyorum saçın yapısına bağlı olabilir benim saçım da kına ve uyku sorunum var ama yapsam kızıl oluyorum
Neden böyle bir soru var ki? Batıl inanç felan mı söylendi, nerden ögrendin?
Böyle birşey ilkkez duydum uyku sorunu ile alakasiz olur. Olsa olsa kina üstüne boya tutmaz ya da koyu saç rengine tutmaz.
Nasıl bir alakası olabilir gözünü seveyim. Saç ölüdür zaten, yanmasın diye yağlı saçı boyasan daha iyi ama onun da tutmayla hiçbir alakası yok
Kına tutmasın bir zahmet hiç sevmem kendilerini 😂
şu boyayı saçına yapabilen bir kız var mı merak ediyorum
Uyku sorunum var boya da boyada kına da tutuyor
Tutmaz
Öyle şey olur mu ya
Olmaz mı?
Alakası yok
Uyku ile ne alakası var
Tutmaz.
yok daha neler
ne alaka anlamadım
Zeka fışkırıyor sorudan 😅
Sorunun izahını yapamayınca kendince mizahını mı yaptın?
Saç boy ve uçlarında uyku ile alakalı bir olumlu veya olumsuz bir etki mümkün değildir.
Ancak saç diplerinde olumsuz etkiler olabilir.
Örnek
Bu durumlar tabii ki saçın genelinde bir problem yaratır. Özellikle dip boyama işlemlerinde saç diplerinizde ön kısımlarda kararma, beyaz kapanmaması gibi durumlar olabilir. Ama şunu söyleyim uyku saç sağlığında çok büyük bir etkendir bunun yanında dengeli beslenme ve spor yapmak saç sağlığınızda çok büyük etkiler gösterir.
Kına konusu biraz sıkıntılı bir durum genelde doğal olduğu ve saça hiç zarar vermediği gibi bir görüş hakim olsada benim bu güne kadar gördüğüm hiç öyle değil maalesef tam aksi bir durum var ortada eski imkanlar ile günümüz kozmetik teknolojilerinin en kötüsü dahi kınadan daha sağlıklı.