Bir insan kaynakları uzmanı olarak sana bu konuda yapman gerekenleri ve fikirlerimi beyan edeceğim. İlk olarak günde en azından 10-20 arası iş görüşmesi yapıyorum. Çok nadir geliyor yani saçının bilindik renkler dışında gelenler. Burada dikkat etmen gereken şey başvurduğun yerin statüsü. Kurumsal bir yer mi yoksa normal sıradan bir işletmemi. Eğer ki kurumsal bir yere başvuru yaptıysan ciddiyeti ve markayı ön planda tutacakları için bu saç rengi evet senin için bir elenme sebebi olacaktır. Çünkü böyle yerlerde çalışanlar şirketi ve ciddiyeti temsil etmektedir. Buda şirket gözünde senin ciddiyetsizliğini simgeleyeceği için diğer adaylardan geri kalmanı sağlayacaktır. Ancak çok sağlam hazırlanıp gittiğin, saçını toplayıp, giyimine ciddiyet verip, makyajı abartmayıp ve takı kullanmayıp gidersen bunlarda senin için bir artıya dönüşebilir. Sorulan sorular zaten bilirsin klasiktir. Klasik cevaplardan uzak dur farklı olduğunu hissettir. Bu davranışlar pembe saç (-) yönünü (+) ya döndürecektir. Ancak şunu unutma ki işe girdikten sonra muhakkak ki giyimine kuşamına ve görünüşüne müdahale edilecektir. Yani senden saçını esas rengine dönüştürmeni söyleyebilirler ve bunu ön plana atarak yarın öbür gün senin işten çıkarılmana sebebiyet vermesine yol açabilirler. Sıradan bir işletme ise zaten çok fazla önemseyeceklerini sanmıyorum. Yine de işe ihtiyacın varsa, bu saç renginden dönmeni tavsiye ederim. Çünkü bir negatif düşünce oluşabilir.
Merhaba... Pembe saçlarla iş görüşmesine de gidilir, işe de gidilir. Saçlar çalışmayacak sonuçta, işi saçlar yapmayacak. Dış görünüşte ziyade, yetenek beceri ve zeka önemli. Pembe saçlarından dolayı işe almayan iş verenlerin yanında çalılmayada değer değildir.
Güzel bi kizsan kimse sana kış demez bunu unutma ve pmebe sacli kizlar genelde guzel olur o ozguveni yapacak kdr cesareti varsa guzelliginden aliyodur bunu
Pembe saç jemen akıyor mu tonu nasıl ayarlıyosun lütfen cevapla bende yaptırcam işe gelince saça göre yargılanmak doğru değil işe ve işteki alacak kişiye göre değişir lütfen cevapla
Valla işe alırken hiç görmedim pembe saçla gelen ama tabiki sorun teşkil etmez. Herkesin özgür tercihi sonuçta istersen yeşil pembe karışık yaptır hiç farketmez 😂
Sen şimdi iş görüşmesi yapıyorsun ciddi bir iş yeşil saçlı biri geldi palyaço gibi digeride normal şık giyimli bir bayan veya erkek farketmez hangisini alırsın. İş görüşmesine ciddiyetle gelen kişiyi almaz mısın? Ben disiplinli olanı alırım
Bayan değil ladın bil istedim bayan dedinmi isim söylenmeli kadın cinsiyet belitir bayan ayşe bayan fatma öyle yani bu arada belki ön yargı oluşur saçta ama. Ben konuşmasına ve davranışa bakar aa renkli elendin demek acınası
Türkçe dersi vermiyoruz burda. Bizde biliyoruz neyin ne anlama. geldigini. Evet bende konuşmasına ve davranışına bakarım öylede olması gerekir. Ama görüntü sebeptir diyorum bak 2 kişi gekmis kıyas yapıyorsun renkliyi mi alırsın renksizimi tercih yapacaksın. Mecbur disiplin vardır bunda dersin onu alırsın. Ha eğer ki kişi tek gelse tabiki artık saç rengi falan takilmazsin bakarsın alabilirsin. Saçı renkli olan kişileri sen onemli bir iş hayatında gördün mü? Açıkçası ben görmedim ve gormemde. İş disiplini olmayan önemsenmeyen yerlerde görürsün.