Rus kadınlarını güzel sanmanın altında yatan esas gerçek. isveçli, norveçli, danimarkalı, finlandiyalı felan bu ülkelerin insanları komple rus sanılıyor ülkemizde.
gerçekte ruslar çok daha farklı bir görüntüye ve fiziksel özelliklere sahip. sanılandan çok farklılar. sarışın var olmasına var da sanıldığı kadar çok değil. güzellik olayı da çok abartılıyor desem herhalde yamulmuş olmam.
Gerçekten, şu konuyu bende pek sevmiyorum. Turist çoğunluklu bir şehirde yaşıyorum o yüzden bütün arkadaşlarım Rus diyebilirim, kumralı da var sarışını da var. Hatta bir tane Rus arkadaşıma "Herkes Rusları sarışın sanıyor." dediğimde "Nasıl ya? sarışını da var esmeri de var, hepimiz sarışın değiliz." gibi bir şey demişti. Hayatında Rus görmemiş insanların sanki Rusların arasında doğup büyümüş gibi yorumlar yapması sinir bozucu.
Algı yüzünden ya, herkes bütün Rusları manken gibi sanıyor. Yok yolda seks yapmayı teklif etseler hemen kabul ederlermiş, Türk kızları öyle değilmiş falan. Ama iyi insanlar diyebilirim, tabii ki bende bütün Rusları tanımıyorum ama gördüğüm bütün Ruslar iyi kalpliydi, nazikler sanırım.
Evet, zaten bu kişilik ile alakalı bir şey. Sırf Rus diye yolda teklif edilse kabul edecek diye bir şey yok, Türk diye de etmeyecek diye bir şey yok. İnsanın kişiliği ve karakteri ile alakalı biraz, nereli olduğunun pek bir önemi yok bence. Ama işte medyada Ruslar aşırı derece de abartıldığı için böyle sanılıyor.
Klişeleşmiş bi laf sadece tıpkı Almanca'nın İngilizce'nin kabalaşmış hâli denmesi gibi bişey. Bilinen DNA muhabbetleri işte çekinik genler baskın genler vs. Benimde bi akrabam ukraynalı o da sarışın değil beyaz tenli kahverengi gözlü. Ama çocukları beyaz tenli ve renkli gözlüler. Rus ya da Ukraynalı diyince herkesin aklına sarı saç mavi göz geliyo garip.
Rusların sarışın olmasından ziyade rahat olmaları daha çok dikkat çekiyor. Bence çoğu kişi kara kaşına kara gözüne gitmiyordur. Yoksa benzer güzellikler Türk kadınlarında da var.
Bebeğim bunun aynısı Araplarda da oluyor. Sanarlar ki hepsi kara ve siyah saçlı. Halbu ki mavi gözlü ve korelilerden bile beyaz tenli olan güzel Araplar da var.
Hurafe diyelim. Ama Rusların beyaz tenli olması hurafe değil bence🔥😄
Bu benim gözümde bu bir çeşit ırkçılık ve ön yargıdır. globalleşme sonrası özellikle nufuslar çokça karıştı. ırklar zenginleşti. herkesin atalarında kesin yabancı bir yere dayanan birileri vardır. ben yurtdışında kalıyorum, türk olduğumu söylediğim zaman aldığım cevap "beklemiyordum, annen de türk mü?" yani arkadaşım ne demek istiyorsun? kafandaki türk imajı ne anlatsana biraz? 🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🍀🦇 Sanılmaz bu Türklere esmer demekle aynı şey. Rusları gerçekten tanıyan zaten hepsi sarı vs. Demez ki her ırkta çeşitlilik var.
4
7 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ek olarak Rusya soğuk bir bölge dolayısı ile beyaz ten daha yaygın esmerler genelde azeri melezleri.
kesinlikle güneşin etkisi muazzam. d vitamini alımı açık tende daha kolay alındığı için (ve Güneşin duruşu vs de alımda etkisi var), zamanla insanlar o şekilde oranın şartlarına adapte oldular. 🌼🖤
Hanimefendi neden agresifsiniz ve yanlis aliyorsunuz? Bende zaten melezim... Konu guzellik cirkinlik degil.. Sadece hepsinin sarisin sanilmasinin yanlis oldugunu diyorum.
Cevap sahibi
+1 yıl
ben senden de güzelim güzellik lafı etmedim ama artık TİKSİNDİM ANLADIN MI TATLIM bura TÜRKİYE bizde türküz
Eğer cevremdeysen lütfen uzak dur... şu an pişman oldum böyle birini tanıdığıma.. Bir kadına güzel olsan bile sendende güzelim lafını kuracak birisiyle arkadaş olamam bile ben.. İyi günler gizli..
Zihniyet farki burda bi kiza merhaba diyemiyoruz orda daha rahat ve Turk kizlarindan nefret ediyorum nerde kezban kasar varsa beni buldu ondan dolayi cok on yargiliyim artik
ben sırf merakımdan rusların olduğu videoları izledim gördüklerim türklerden kat be kat çirkin çoğu kahve saçlı sadece aralından bi tanesi çok güzeldi sapsarı uzun saç renkli göz
He o zaman olabilir sende farklı denk geldin demek ki. Yok ya panda kısmı hani bir taraf sarılın gözüküp sonra yerini kahverengi saçlılar basıyor ya o bakımdan örnek verdim azalıp çoğalıyor diye
Yook öyle bir şey biz coranadan önce 15 dansci kız getirirdik villaya çalışmak için gelen esmeri de var sarısı da kumrali da кто сделал единственную блондинку
Ruslardan esmer olanları da az değil dediğin gibi. Bunun nedeni de rus kızlarının azerbaycan, türk erkekleriyle evlenmesidir. Benim yarı rus yarı azerbaycanlı çok arkadaşım vardı. Genelde esmer tenli, siyah veya kahveyi saçlı, mavi, yeşil gözlüydüler. Sarışın olanların çoğusu anne baba rus olanlar. Melez olanlarda esmerleşme var biraz
Hangi bölgede doğup büyüdükleri ile alakalı kuzeyde doğup büyeyenle güneydeki ayrı oluyor. Bizim bir Rus arkadaş vardı. Asıl ruslar esmer olur gibi bir iddasi vardı. Garip
Uff cahiller işte ya. Abazalıktan. Her milletin iyisi kötüsü güzeli çirkini vardir lakin bizim cahil abazalar cahil insanlar bunu anlamiyor kavrayamiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İyyy bu ne ya ülkemizde elin Rus kadınları meşhur bizim gibi ülke yok ya. Sadece kadınlar değil erkekleri de sarışın taş gibi
Elbette hepsi sarışın değil. Ama genel olarak sarışınlıkları ile nam saldıkları için öyle bilinir. Dünya literatüründe de slavlar "sarı ırk" olarak bilinir. Slavların en büyük temsilcisi de Ruslar olduğuna göre, normal.
Ruslar sarışın oluyorlar. Bu demek değildir ki içlerinde kumral yok. Bu tarz insanlar mix. Baba farklı anne rus veya baba rus anne farklı. Gerçek bir slav çoğunlukla beyaz tenli sarışındır.
Coğrafyadan ötürü olabilir genelde slavlar sarı saçlı olurlar ama istisnada var tabii mesela bu şey gibi doğudaki insanların ten rengi neden daha esmer demek gibi. Sorunun cevabı bence slav oldukları için.