Sac beyazlaması genetik faktörlere ve yaşa bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Peki, saçlarımız kaç yaşından sonra beyazlamaya başlar?
#Kimmiyim

Selam😇
Saç beyazlaması yaştan çok aslında genetik bir durumdur. Bazılarında üzüntü ve stresten ortaya çıkabiliyor. Yaş ilerledikçede beyazlar kendini belli eder. Onlara da artık çözüm var saç boyası, bakımlar kremler. 😊
15 yaşta da beyazlayan gördüm 30na kadar beyazlamayan da. Genelde genetik olur ama stres korku, beslenme ve ekolojiden kaynaklanan bi sürü problem ola bilir.
Genetik faktörlere bağlı olmakla birlikte genellikle 35 yaşından sonra beyazlıyor.
Küçüklükten bu yana sol tarafimda bir kaç tel beyaz vardi.
Son bir kaç yildir biraz daha artış gösterdi ne yazık ki..
On, onbeş tek ancak var..
Cevap
24Cevap
İnsanın derdi olduktan sonra her yaşta çıkar gadası
Hola💙🎈
Saçta beyazlama genetik ve dış etmenlere bağlıdır benim arkadaşımın saçı 14ünden beri beyazlıyor.
Fakat dedem 60 yaşında ve hala simsiyah.
Ben yüksek lisansa başladığımda beyazlamaya başlamıştı. Stresten falan olmuştu galiba.
40 gibi başlar. Tabi genetik stres gibi durumlarda etkiler
Irsidir o bence. Ama genelde kırktan sonra olabilir
Genetik olarak beyazlar herkeste farklı yaşlarda olur
Bunu söylemek kolay değil. Bazı arkadaşlarım 20lilerin ortasında ve ciddi anlamda belli olan beyazlıkları varken, bende 20lilerin ortasındayım ve genlerime güveniyorum.
Benim doğuştan beri
Saçımda 5-10 tel
Kaşımda 2-3 tel
Kirpigimde 1 tel beyazım var
Uzaktan belli olmaz ama yakından görülüyor 😬
Bunu bilmiyorum ama beni hiç rahatsız etmez beyaz saçlar hatta severim ve boyaya karşıyım hiç de boyamadım saçlarımı gelecekte de düşünmüyorum
Ben de vallah. Saçlarım açık kahveyi. Hiç boya kullanmadım şimdiye kadar. Bence boya çok itici duruyor. Saçlarım beyazlarsa ilerde boya kullanmayacam
bu yıl sanırım bu sabah saçımda 10/15 tane beyaz gördüm çok üzüldüm ya 🥺🥺🥺
İrsiyet biraz da kullanılan kimyasal ürünlere bağlı bi durum kişiye göre değisir
Yani bazilari genetik erken beyazlıyor kimisi 30unda değişiyor kesin bisey söylemek yanlış olur
2 tane var ben de kesiyorum onları baska yok sukur onlar da boyadan oldu
23de başladı belim kötü olunca kanser olunca iyice arttı covid bitsin boyatmaya başlayacağım
bilmem benimki kapkara sanırım yaşlansam bile anca kahverengiye döner şaka maka 50den sonra beazlar
Bazıları 30 dan sonra 70 yasinda tanidigim var sacı kömür karası cildi tertemiz tamamen genetik
Genetik ve çevresel faktörler yaşla alakası yok bence
Benim 18 19 yaşında başladı 23 yaşına gireceğim yavaş yavaş çoğalıyor sanki.
Benim 25 yasinda arkadasim vardi bembeyazdi. Oyle ırsı falan da degil. Belli olmuyor yani
Genetik var ama ak düşürecek kadar dert çekersen başka birşeyi düşünmene gerek yok.
Bunun bir yaşının olduğunu düşünmüyorum çünkü 20 mi yaşında saç beyazlaşmış kişiyide gümüşüm 40 yaşına girmiş saçı beyazlamamışı da gümüşüm yani demem oki çok sitres yaparsanız herşeye zarar verdiği gibi saçlarıda beyazlatır
Genetiktir bizim aile 25yaşında beyazı görürr:) Birde daha koyu renk saç daha erken beyazlar..
O senin yıpranmana bağlı ama en erkeni sorarsan 35 de başlıyor
19 yaşındayım 14 yaşındayken bile iki üç telim beyazdı
genlere bağlı kişiden kişiye değişir bazılarının saçı 16 yaşından sonra beyazlar bazılarınınsa hiç
beyazlamaz
Yasla alakasi yok genetik olabiliyor
25 yaşımda saçlarım full gri idi
10 yaşında başladı genetik
Genetik ve strese bağlı olarak değişir
Ben 24 um 22 de basladi🥺
Genetik olduklari icin.40 yasdan sonra beyazlamaya baslar
Bağirsak sagligina ve strese bagli olarak degisir. Benim 16 yasimda beyazlamaya basladi
Şimdi boya mı kullanıyorsun?
stres ve genetiğe bağlı bişey.
18 yaşımda başladı beyazlamaya
Neden o kadar erken?
Birkaç tel fazla değil.
O beyazlama sayılmaz. Bizde ona halk arasında "devlet tüyü" diyorlar. Küçükken arada bende de oluyordu annem makasla kesiyordu
Devlet tüyü güzel tabir😄 tamamen beyaz olması hoşuma giderdi açıkçası
Ben de bembeyaz seviyorum. Ailem izin verse bembeyaz yapardım saçlarımı 😅
Saça zarar vermiycek olsa ben de yapardim 😄
Evet boya zararlı bir de o yüzden hiç kullanmadım bu güne kadar. Kendi doğal saç rengim açık kahveyi. Güneşte sarı gibi oluyor, üzerinde de kırmızı çizgiler oluyor
Kişiye göre değişir kim bilir ne zaman 😉😊
genetik
#uykusuzaytek
Benim şimdiden bir iki tel öyle 22 yaşındayım
Kişieen kìşiye seyişir benim 27 yasimda başladi
Benimkiler 30 Dan sonra basladi...
Bu bünyenize sinir durumunuza göre değişir
20 yaşındayım 2 tane falan beyaz var
Dertten tasadan kendi rengi kalmadı ki ablacım yav
Saçlarım hala sapsarı
Yaşlanınca
Bence 45 ve üstü