Bir zamanların kâbusu " emolar " akımı günümüzde daha marjinal ve daha cool bir şekilde yerini alıyor. Gerek kişilik olarak gerekse de dış görünüş olarak kendimizde gördüğümüz eksikliklerden dolayı saçlarımıza farklı bir hava katmak istiyoruz.Renkli saçlar sana göre marjinal midir?Benim fikrimce, saçlarında ki rengi taşıyacak duruş ve bakışlar varsa bu kişi bana göre çok marjinal havaya sahiptir. Sizlerin marjinallik kriterleri neler? Sadece çılgın bir saç rengi bile marjinal olmak için yeterli midir? #benkendall#renklisaçakımı#saçboyama#marjinalmisin?
Çılgın bir saç rengi marjinal olmak için yeterli midir?
Bu tarz sohbetlerde aklıma hep; 50'lerinde, 60'larında olup da halâ hippster ve hippie yaşam tarzını devam ettiren kişilerin; "Saçını boyayan, iki küpe/piercing takan, dövme yaptıran kendini marjinal sanıyor. Kimlerin eline kaldı marjinallik?" serzenişleri geliyor.
Marjinal insan; fikirleri, duyguları ve davranışları uçlarda/sınırlarda olan kişidir. Farklılıklarının çoğu; dışarıdan bakıldığında görünmeyen yönleridir. Bu farklılıklar da kişiyi; bir noktadan sonra kimliğini dışa vurma ihtiyacı sebebiyle dış görünümünü değiştirme yoluna ittirir. Ancak bu tarz görsel farklılıklara sahip olmayan ve gerçekten marjinal olan çok insan vardır.
Benim marjinal kıstaslarıma göre; bir kişinin saçlarını olağandışı bir renge boyatması, o kişinin "saçlarını" marjinal yapar, karakter ve mizaç olarak ise farklılıklara açık ve cesaretli olduğunu gösterir. Her farklılıklara açık ve cesaretli olan kişi marjinal midir? Hayır. Yani; her saçını boyayan marjinal olmaz, fakat marjinallerin içerisinde saçını boyayanlar vardır. Ülkemizdeki genel kabul görmüş düşünce yapılarının, yaygın fikirlerin, olağan insan davranışlarının sınırları/uçları fazla geniş olmadığı için bu tarz ufak detaylar marjinallikmiş gibi algılanıyor maalesef. Bu sınırlar genişledikçe de marjinal kavramı yeniden tanımlanıyor. Bundan 15-20 sene önce pembe gömeğin erkeklere feminen bir hava kattığının düşünülüp, pembe gömlek giyen erkeklerin marjinal kabul edilmesi ve günümüzdeki genişleyen anlayış sınırları sebebiyle pembe gömleğin normal bir kıyafet gibi kabul görmesi buna basit bir örnek olarak gösterilebilir.
Bu tür saçlarını boyayan kızların Sevgi açlığı çektikleri için "ilgilenin benimle" mesajı verişleri olarak görüyorum bu saç boyama işlerini Ama tabi yanılmış da olabilirim Sadece kadında boyayı cilayı sevmiyorum orijinal saç rengi ne ise o kalsın
Marjinallik veya dikkat çekmek için vücuda yapılan saçma sapan şeyler itici geliyor bana. Kişinin kendi zevkiyse orası ayrı tabi ama öyle olanlar nadir.. Düşünceleri marjinal olmalı
Değişik değişik renklere boyadım saçımı 2014 den beri. Mavi, kırmızı, pembe her türlü aklınıza gelebilir renge. Ama hayatımda tek pişman olduğum renk mordu. Temizlemesi bakımı her şeyi beni çok zorladı. Aktırana kadar canım çıktı. O yüzden mor rengi yakışsa bile kimseye tavsiye etmiyorum. En güzeli mavi renk akmaya başlayınca bile daha çok kullanışlı oluyor
Marjinallik insanların karakterinin toplumda pek alışık olmadığı karakter çeşiti olmadığı için bazı karakterler bu özelliklerini saç dövme gibi unsurlarla öne çıkarmaktadır.
Sadece saç tek kriter olamaz toplumsal olarak normal kabul edilen davranışların aykırılığında yaşaması gerekiyor giyinişleri bakış açıları uç nokralarda olması gerekir.
Emo demek emotional duygusal demek duygusal insanlara takılan unvandır. Emo ların yaptığı saç stilinin adıda Flappy hair denilir. Emo modası çıktığından beri emoyum ve bence dünyanın en iyi modası hala emo dur ilerisi daha çıkmadı.
mavi saç ne ya, sadece saç rengi marjinallik için elbette gerekli değil. Etrafta bir sürü mal dolanıyor, kafası pembe, yok efendim sarı marı. İlerde resimlerinize bakıp utanacaksınız oğlum yapmayın.