Kıvırcık saçı boyamak yıpratır mı?

Öncelikle saçlarımın baya baya kıvırcık olduğunu belirtmeliyim ve oldukça koyu kahverengi , saçlarımı koyu laciverte boyamak istiyorum ancak izlediğim videolar ve edindiğim görüşlere bakılırsa bu saç boyama işlemi saçı çok fazla yakıyormuş ve ben saçımın yanıp buklelerimin gitmesinden ölümüne korkuyorum bu saç boyama işlemini en az hasarı alarak nasıl gerçekleştirebilirim? Koyu bir renk tercihim bu yüzden saçı açmadan da boyayabiliyor muyuz? Bu konularda cidden bilgisizim lütfen yardım eder misiniz iyice öğrenmeden bir işe asla başlamak istemem , saçlarımın böyle direk göze batan bir mavi olmasını istemiyorum saçı açan o madde olmadan boyama işlemini gerçekleştirirsem saçım yinede yıpranır mı? Eğer benim gibi böyle sık bukleleri olanların tecrübeleri var ise saç boyamak ile ilgili lütfen anlatın eğer derseniz ki buklelerin gider ve açıcı olmadan boyayamazsın gerçekten yapmam ancak çok fazla istiyorum ve açıcı olmadan boyayabilir miyim boya tutar mı bilmek istiyorum lütfen görüşlerinizi benimle paylaşın anlayışınız için teşekkürler 😊
Kıvırcık saçı boyamak yıpratır mı?