Saç boyası akıtırken saçım bakır oldu, yardım eder misiniz?

merhaba, ben saçımı boyamayı seven biriyim. saçımı daha önce kuaförde açtırmıştım açık sarıya, üstüne boyuyordum.

mora boyadım, uzun süre kullandım. ancak saçımdaki mor boya eşit olmayan bir şekilde akmaya başladı. saçımın arkaları sarıyken önü mordu, hatta bazı tutamlarda alt kısım sarıyken üst kısım mordu. bayram geldiğinde de bayramda böyle bir saç kullanmak istemedim, yeşile de boyamak istiyordum. çok kötü olmamasını ve yeşilin mor boya üstüne işlemesini umarak yeşile boyadım >_< yeşil boyanın doğası gereği ilk başta koyu oldu, sonra yavaş yavaş açıldıkça yeşil belli olmaya başladı, güzeldi. birkaç duştan sonra fark ettim ki saçımın bazı yerleri sarımsı/bakırımsı ve parlıyor. sabah da gördüm ki saçım bakır olmuş! bakır olan yerler mor üzerine boyadığım yerler, ben bu bakırı akıtabilir miyim yoksa 2 boya olduğu için akmaz mı; akıtabilirsem asıl akıtabilirim, nolur yardım edin. 3 gündür duş alıyorum sıcak suyla kepek şampuanıyla (boyanın akmasını kolaylaştırıyormuş), akıyor mu anlayamıyorum da, 3 gün kısa bir süre nasıl olsa.

kuaföre gitsem mi bilemiyorum, üstünü tekrar boyar mı, tekrar sarı mı yapar bilmiyorum, akıtabilir mi ki kuaför? yine de para vermeye can atmıyorum.

lütfen yardımcı olur musunuz:(
Güncellemeler
+1 yıl
internette turuncu tonlarını gidermek için mor şampuan kullanabileceğini okudum, mor şampuanın kullanıldığını biliyordum saçı platin olanlarda vs sanırım ancak sizce bu durumda da işe yarayabilir mi?
Saç boyası akıtırken saçım bakır oldu, yardım eder misiniz?