Son dönemde adını sık sık duyduğumuz banyo öncesi bakım: Artık saç bakımına önem verenler saç bakım rutinlerine bir adımı daha ekliyorlar: banyo öncesi maskeler! Banyo öncesi saç bakımı nedir? Banyo öncesi bakım, saçın belirli bir ihtiyacına uygun olarak seçilen maskeler ile uygulanan saç bakımı adımlarındandır. Özellikle bu ihtiyaca uygun olan şampuan ve saç kremleriyle tamamlayarak çok daha etkili sonuçlar alınabilir.
Neden şampuan öncesinde bakım uygulanmalı? Şampuandan önce uygulanan maskeler, saça daha yoğun şekilde etki eder. Yani saçların kuruyken, henüz yıkamamışken bu maskeleri saçlarına uygulayarak çok daha etkili sonuçlar elde edebilirsin. Böylece saçlarının tam olarak ihtiyacı olanı vermiş olursun.
Banyo öncesi saç bakımı uyguluyor musunuz? Rutininiz nasıl?
-Uyguluyorum -Banyo Öncesi Saç Bakım Rutinim 1) Hindistan Cevizi Yağı uygulanır, 3-4 saat beklenir. (Haftada 1) ya da "Şampuan-Conditioner-Maske" serisi kullanılıyorsa maske uygulanıp yarım saat beklenir. (Haftada 2) 2) Maske uygulanmayan günlerde "L'oreal Elseve Mucizevi Yağ Saç Güzelleştirici Krem"i şampuan uygulanmadan hemen önce ıslak saça sürülür; üzerine saç serumu ve saç kremi uygulanır. 3) Saç uçlarından başlanarak saç ortasına kadar geniş dişli bir tarak ile uçlar tamamen açılana kadar, artık uçlardan saç dökülmeyene kadar taranır. (Saç su altında taranır ama iyice durulanması için çalışılmaz.) Sonrasında, şampuan uygulanır ve saç tamamen ürünlerden arındırılmak için durulanır. *Gecen bol olsun.*
Biberiye yağını duştan birkaç saat önce az miktarda saç dibine masaj yaparak uygularsanız dökülen saçlarınız yeniden çıkıyor ve ince teller kalınlaşıyor. Bunun dışında saçım ombreli duştan önce Bebeyağı sürüyorum uçlarına duş sonrası krem ve arada birde argan yağı sürüyorum yumuşacık oluyor yıpranmayı engelliyor
Uygularım. Yoksa banyo sonrası istediğim sonucu alamıyorum.. acı badem yapını denemlisiniz. En az 2 saat bekletin saçınız ve saç derinizde sonra banyo yapın mükemmel bir sonuç elde edersiniz. Benim biraz problemim vardı saçımda onun için iyi geliyordu. Düşünün yani sizde problem yoksa daha da iyi gelir. İyi geceler🙂
Saç Serumu kullanıyorum ve çok şükür problem yaşamadım tavsiyede ediyorum.. duşa girmeden 1 saat öncesinden saç diplerine mesajla uygulayıp ve yıkayp sonucu fark ediceksin çok iyi geliyo :)
kızlar bende önceden evde maskeler hazırlayıp boyadan yıpranan saçlarıma bakım yapıyordum ama hiçbir zaman istediğim gibi canlı ve onarılmış görünmedi. uzman bir doktorumun önerisiyle Patentli doğal keratin seti aldım 2 senedir de kullanıyorum çok güzel dolgun ve sağlıklı görünüyor. sizde deneyebilirsiniz pişman olmazsınız.
Ben duş almadan önce bir kaseye zeytinyağı koyuyorum ve ılınması için karıştırıyorum biraz ılındıktan sonra diplerime uyguluyorum. daha sonra 10 15 dakika kadar masaj yapıyorum ve kalan zeytin yağı'nı uçlarıma yediriyorum. Saçları yumuşak parlak ve hafif yapıyor. Duştan çıktıktan sonra hafif nemli saçlarıma fön sütü uyguluyorum oda düzleştirici ısısından saçlarımı koruyor veee mühtiş kokuyor ben çok seviyorumm.
amaaaaaa haftada bir kez uyguluyorum zeytinyağı saç maskemi ayrıca kırıkları da onarıyor ama bir seferlik yaptığınız saç maskesinde değil kızlar :)))))))))))))))
2 aydır duştan önce biberiye suyu uyguluyorum duştan sonra da urban care'in biotin & caffeine spreyinden sıkıyorum valla 4 parmak uzadı saçlarım. uzun saç delisi varsa benim gibi denesin kesin
En İyi Cevaplar