Duş alalı birkaç gün geçmiş saç yağlanır ve o yağın saçı koruduğu düşünülür. Bu sebeple temiz saça boya tutmaz, temiz saça boya zarar verir diyenler var, ben de inanıyorum buna. O yağ gerçekten saçı koruyor ve özellikle saç diplerinin daha az zarar görmesini sağlıyor. Ben sana en doğru boyama işlemini anlatayım hemen. :)
Öncelikle boyamız tabii ki Schwarzkopf PURE COLOR.
Saçlarımı sanırım liseden beri boyuyorum, tabii birden fazla renk denediğim gibi birden fazla da boya denedim. Saç yıpratanlar mı dersin, göründüğünden çok daha farklı sonuçlar verenler mi 🤦♀️ Bir süredir PURE COLOR kullanıyorum, içerisindeki aloe Vera, kaktüs ve jojoba ile saçı gerçekten yumuşatıyor. Jel formülü zaten aşırı kolay. Hemen başlıyorum nasıl boya yaptığıma.
1. Boyayı üstte de bahsettiğim gibi birkaç günlük saça uygula.
Böylece olabilecek hasarı minimuma indirgeyebilirsin. Hem işine de gelir, tekrar tekrar yıkamak zorunda kalmazsın boyadan önce ve sonra :)
2. Boyayı del ve uygulama şişesinin içine boşalt, çalkala 🥁
Püre Color'ın bir artısı da burada başlıyor çünkü jel kıvamda olduğu için kolların kopana kadar sallamıyorsun, homojen kıvama gelmesi çok daha kolay.
3. Şişenin üstündeki küçük kapağı çıkar ve saça uygula, işte bu kadar kolay!
Burada tabii ilk defa mı boya yapıyorsun, dip boya mı yapıyorsun o da önemli. İlk defa boya kullanıyorsan ya da önceki boyan tamamen aktıysa, kuru saçını parça parça ayırarak uygulaman daha doğru. Saçlarının arkasından ve dipten başlaman da daha iyi olur, ön taraflar daha çabuk ısındığı için saçların eşit boyanmaz diğer türlü yaparsan. Bu yolla uygularsan 30 dakika bekletmen yeterli oluyor kendi boyam için konuşuyorum, krem karamel rengini kullanıyorum ben. Eğer dip boya yapacaksan da önce tüm saçına değil, ayırdığın saç diplerine uyguluyor ve 20 dakika bekliyorsun. Sonrasında kalan boyayı da tüm saçına uygulayıp 10 dakika bekliyorsun.
4. Eldivenler ellere takılsın ve saçlar durulansın!
Ilık su ile yıkaman gerekiyor, ki bunu zaten saçın boyalıysa hep uygula, sıcak ve soğuk su saç renginin solmasına ve akmasına yol açar. Saçlarını iyice duruladıktan sonra saç bakım maskesini uygula ve 2 dakika bekle. Bu maskenin kokusuna hastayım zaten, yumuşacık yapıyor <3 Bir sorun olursa da buradayım. :)
🌟Saçlarınızı boyayacağınız gün yıkamamanız gerekir. Nedeni, saç derisinde ki doğal yağ, saç boyası arasında bariyer görevi üstlenmektedir. Bu nedenle, saç boyamadan 1gün önce saçlarınızı yıkarsanız, daha iyi verim elde edebilirsiniz..
Boyanın kimyasal özelliği saçlar yıkanınca saç derisine zarar verebiliyor. Yağlı tabaka koruyucu özelliği taşıyor. Saçlar kirli de olsa temizde boya her türlü işler.
En İyi Cevaplar