Maden suyu ile saç yıkamak Sık sık saç boyatmak, deniz, havuz suyu ve güneş üçlüsü ile geçen uzun günler, saçı aşırı sıcak uygulamalara maruz bırakmak saçı cansızlaştırıyor ve uzamalarını önlüyor. Yeniden saça canlılık katmak için birçok formül deniyoruz. İşte onlardan biri de maden suyu...
Saçları uzatıyor Maden suyu, saçların doğal yöntemlerle parlaklığını geri kazandırmak için yardım alınabilecek en iyi alternatiflerden biri. İçerdiği sodyum bikarbonat sayesinde tam bir güzellik mucizesi. Saçlarınızı maden suyu ile yıkadığınızda kısa sürede saçlarınızın uzadığını ve canlandığını göreceksiniz.Maden suyunun saça faydalarıŞampuandan sonra maden suyu dökün Saçlarınızı şampuan ve kremledikten sonra maden suyu ile 3-5 dakika masaj yaparak durulayın. Böylece saçlarınız yumuşak ve parlak bir görünüm alacak.
Saçınızı hiç maden suyu ile yıkadınız mı? Faydasını gördünüz mü? #Meczup
Cansız, yıpranan, matlaşan saçlar için öneriler: Maden suyunun saça faydaları nelerdir?
Bazı saç tipleri matlaşmaya oldukça müsaittir. Ayrıca yanlış kullanılan şampuanlar, saç kremleri, saç bakım ürünleri de saçın matlaşmasına ve cansızlaşmasına neden olabilir.
Saçlar neden ağırlaşır ve matlaşır?
Hangi saç türüne sahip olursan ol temelde saç derisinin sebum dengesi oldukça önemlidir. Kuru ya da yağlı saçlara sahip olman fark etmez. Eğer saç derinin sebum dengesi bozulursa saç derin hızlı bir şekilde yağlanmaya başlar ve ne yaparsan yap çabuk yağlanan, ağırlaşan, hacmini kaybeden saçlara sahip olursun. Ayrıca çok fazla işlem görmüş saçlar eski gücünü ve ışıltısını kaybeder, cansız ve mat bir görünüm alır.
Saçların matlaşması nasıl önlenir?
● Öncelikle saçlarınızı yıkarken çok sıcak su kullanmamaya çalışın. Sıcak su cilde çok faydalı olmadığından saçlar içinde doğru bir seçim değildir. ● Saç tipinize uygun şampuan seçimi yapmak oldukça önemlidir. Eğer işlem görmüş bir saçınız var ise buna uygun ürünler kullanmalısınız. Böylece saçınız eski canlı ve güçlü haline döner. ● Saçınıza uygun bir saç kremi kullanmak saçın ve saç derisinin nem dengesi için oldukça önemlidir. Saçınıza bakım yapan saç kremleri ile saçınızın daha sağlıklı olmasını sağlarsınız. ● Düzenli şekilde saçınıza iyi gelecek saç bakım maskeleri uygulamak saçın sağlıklı ve dolgun bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır.
Saç kremi nedir, neden kullanılır?
Cansız, güçsüz ve mat saçların saç kremi kullanmaması ile ilgili yanlış bilgiler oldukça fazla. Ancak saç kremi saçların yumuşamasını, kolay taranmasını, parlamasını sağlayan önemli bir bakım ürünüdür. Banyo sonrasında saçların daha bakımlı ve sağlıklı olması için saç kremleri kullanılır. Özellikle işlem görmüş saçların saç bakım kremi kullanmayı atlamaması gerekir.
Saç kremi nasıl uygulanır?
Saçlarını yıkayıp duruladıktan sonra kullandığınız saç kreminden saçınızın boyuna ve yoğunluğuna göre uygun bir miktarda alın. Saç diplerinize gelmemesine dikkat ederek saç uçlarına uygulayın. 30 saniye bekledikten sonra durulayın. Bu kadar kısa süren bir işlem saçlarınızın sağlığı konusunda oldukça etkili.
Benim son zamanlarda severek kullandığım Elidor Güçlü ve Parlak Serisine ait olan serum bakım kremi. Saçlarım ağırlaşmaya ve yağlanmaya çok meyilli olduğundan eskiden saç kremi kullanmaktan çok çekinirdim. Ayrıca saçlarım mevsim geçişlerinde oldukça güçsüz bir hal alıyor. Ancak bu ürünle tanıştıktan sonra saç kremini korkmadan uygulamaya başladım. Elidor Güçlü ve Parlak Serum Bakım Kremi saçlarımı ağırlaştırmadan bakım yapıyor. Hızlı ve etkili formülü sayesinde günlük yıpranmalara karşı savaşarak saçımın güçlü ve parlak olmasını sağlıyor. İçeriğinde bulunan Keratin ve Makademya yağları ile güçlendirilmiş olan serum bakım kremi çabuk emiliyor, hızlı durulanıyor ve saçta ağırlık yapmıyor.
Yıpranmış ve matlaşmış saçları olanlar bu ürünü deneyebilir. Saçı ağırlaştırmadan yumuşacık yaptığını fark edeceksiniz. Saçınızın kısa zamanda nasıl canlı ve parlak bir görünüme kavuştuğuna inanamayacaksınız.
Saçlarımı uzun zamandır boyattığım için zamanla kurumaya ve matlaşmaya başladı. Hacimli saçlarım yerini sönmüş ve cansız saçlara bıraktı. Saçlarım ince telli ve yağlı. Bu yüzden daha çok ağırlaştırıp yağlandıracağını düşündüğüm için daha önce saç kremi hiç kullanmadım. Saçlarımın eski canlılığını ve parlaklığını kazanmasını istiyorum. Bahsettiğiniz Elidor Saç kremi boyalı saçlara da iyi gelir mi?
@FloWeR Elidor Güçlü ve Parlak Serisi ile ince telli ve yağlı saçlarını ağırlaştırmadan bakım yapabilirsin. Üstelik bu serideki serum bakım kremi işlem görmüş saçların kendini yenilemesi konusunda oldukça faydalı. Bu nedenle boyalı saçların için Elidor Serum Bakım Kremi faydalı olacaktır 🌸
Bunca zaman saç kremi kullanmamakla saçlarımın yıpranmasına sebep olmuşum :( Teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim umarım saçlarım eski haline geri döner. 🙏
@FloWeR Hep söylerim ben, saçlarımız en değerli aksesaurımızdır :) Genel olarak ben denemeden kulaktan dolma bilgilere inanmıyorum. Tabii ki saçları ağırlaştıran, yağlanmasına sebep olan kremler de vardır fakat deneyip görmek lazım. Ben Elidor'la hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Ricalarr
Maden suyu saça canlılık katan doğal malzemelerden sadece bir tanesi. Sönük saçlardan şikayetçi olanlar çok iyi bilir. Saçlarımıza istediğimiz modeli uygulasak bile başkalarında durduğu kadar güzel durmayacaktır. Mat saçlar da güzelliğimizin gölgede kalmasına olanak sağlar. Bu gibi durumlarda maden suyunun faydalarından sonuna kadar yararlanabiliriz :)
Maden suyunun saça faydaları nelerdir?
Maden suyunun saça faydaları
Öncelikle madem suyunun saçtaki ph oranını dengelediğini söyleyelim. Bu sebeple oldukça önemli.
İçeriğinde bulunan demir, sodyum, magnezyum gibi vitaminlerle saçlara ihtiyaç duyduğu nemi, canlılığı, besini kazandırır.
Saç derisini nemli tutar ve oluşabilecek problemleri (kepek vs.) önler.
Saç diplerini güçlendirerek kökten kopmaların önüne geçer.
Saçlara doğal parlaklık kazandırır.
Saç tellerini güçlendirerek kopara dökülmelerin de önüne geçer.
Sodanın saça faydaları arasında saçı temizlemesi de bulunuyor, saçları kökten uca temizliyor. Yağdan arındırıyor.
Maden suyu saça nasıl uygulanır?
Maden suyu saç kullananlar genel olarak temiz saçlara uyguluyor. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra saçlarınıza maden suyu uygulayabilirsiniz. Masaj hareketleriyle iyice yedirmek alacağınız olumlu etkileri çoğaltacaktır. Sonrasında herhangi bir durulama gerektirmiyor, maden suyu saçlarınızda kalabilir.
Soda ile saç yıkamak işe yarıyor mu?
Soda ile saç yıkamak
Saçlarını soda ile yıkayanlar etkisi kullanımdan hemen sonra gördüklerini ve düzenli olarak kullanmaya devam ettiklerini söylüyorlar. Sodanın saçlara herhangi bir zararı olmadığını söyleyeyim, yani denemekle hiçbir şey kaybetmeyiz :) Sadece soda ile saçlarımızı durulamak yetiyor, çok basit bir işlem.
Maden suyu her saç tipine uygulanabilir mi?
Maden suyu her saç tipine uygulanabilir mi?
Kuru, cansız, yıpranmış, bakımlı olmak üzere her saç tipine uygulanabilir. Saçlarınızın bakımlı görünmesi herhangi bir besine, neme ihtiyaç duymadığını göstermiyor. Olası saç problemlerini önlemek için sağlıklı saçlarınıza da maden suyunu haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Maden suyunun saçta kalması herhangi bir zarara yol açmıyor.
Benim öyle saçlarım vardı ki keçi kılı gibiydi sert mat kırık kısa🙄🙄 postişle dolanıyordum. İnternetten araştırdım Hindistan cevizi yağının çok faydalarını okudum Bir aydır Bende kullanıyorum zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağını Saçımda maksimum 5 saat bekletiyorum Daha sonra da banyo Haftada 2 defa banyo ediyorum Çok faydasını gördüm saçlarım uzadı ve restorex şampuanı kullanıyorum çok çok çok memnunum Çok faydasını gördüm
Vallahi maden suyunu bilmem ama Clear Şampuanı ile yıkamıyorum ve Buda saçlarımı Çok güzel yapıyor yani yumuş atıyor ve saçlarında olumsuz etkileri aradan kaldırıyor hepinize tavsiye ederim ama heden şol ders şampuanını da kötü değil kızlara genelde Elidor şampuanını tavsiye ederim yani balzamı ile ile beraber
Maden suyunun cilt üzerinde çok etkili olduğunu biliyorum sık sık uyguluyorum. Ancak saçlara iyi geldiğini hiç duymamıştım denemem gerek. Saçlarım son zamanlarda iyice matlaştı ve cansızlaştı umarım işe yarar. 😔
Erkek savasmaya çalışır. Erkek eğer gerçekten seviyorsa kaybetmemek için savaşır. Amaa bir yere kadar. Çünkü karşıdaki o çok sevdiği kadın onu onun için neler yaptığını görmediği umursamadigi için bir yere kadar savaşır bu yuva iki kişinin bir kişi ayakta tutamaz. Atalarımız ne der? Yuvayı dişi kuş yapar. Dişi kuş yuvayı ayakta tutmak için kılını kipirdatmazken... erkek nereye kadar savaşsın?
mıneral tabııkı saca ıyı gelecektır ve maden suyu bu yonden cok zengın.. sız bırde yenı aldıgınız sampuanın ıcıne bır adet kesme seker atmayı deneyın..
En İyi Cevaplar