Merhabalar saçlarım çok dökülüyor, özellikle duştan sonra önce saçlarımı toka bile tutmazdı şimdi tokasız topuz bile yapabiliyorum. Doğal bir yöntem var mı saçlarımı çoğaltacak gerçekten çok sıkıntı ediyorum?Saçlarım çok azaldı
Saç dökülmesi maalesef saçların seyrekleşmesine, kelliğe yol açabiliyor. Saçlarımızı geri kazanmak için öncelikle saç dökülmesini önlememiz, saç dökülmesini tedavi edecek ürünler kullanmamız gerekiyor. Bunu için de yaşadığımız saç dökülmesinin sebebini bulmak şart.
Saç dökülmesi sebepleri nelerdir?
Saç dökülmesi sebepleri
Günde 100-150 tel saçı dökülmesini uzmanlar normal karşılıyor ve bu miktarda dökülen saçlar saç dökülmesi olarak sınıflandırılmıyor. Saçlarınız yoğun bir şekilde dökülüyorsa olası sebebi bunlardan biri olabilir;
Aşırı stres
Kimyasal işlemler
Aşırı ısı kullanımı
Düzensiz beslenme
Saç derisinde meydana gelen hastalıklar
Genetik faktörler
Vitamin, protein eksikliği
Saç tipine uygun olmayan ürünleri kullanmak
Hormonal problemler
İç hastalıklar, kullanılan ilaçlar
Saçlarım çok azaldı ne yapabilirim?
Saçlarım çok azaldı ne yapabilirim?
Öncelikle saç dökülmesi sebebinizi tespit etmek için bir uzmana başvurmanızı öneririm. Eğer saç dökülmeniz bir hastalıktan dolayıysa uzman gerekli tedaviyi uygulayacaktır ve sonucunda saç dökülmeniz duracaktır. Saç dökülmeniz durduğunda zaten yeni saçlar çıkacak, saçlarınız daha gür hale gelecektir.
Bu süreçte aşırı ısı kullanımından, kimyasal işlemlerden uzak durmanız gerekmektedir. Bu uygulamalar saçlarınızın daha fazla dökülmesine yol açabilir.
Saç dökülmesini önlemek için en iyi bakım ürünü hangisi?
Saç dökülmesini önlemek için
Saç Dökülmesine Karşı Şampuan koparak dökülmelerin, kırılmaların önüne hızlı bir şekilde geçiyor. Üstelik superblend formülüyle yenilendi :) B3 vitamini, çay ağacı yağı ve aloe vera içeren güçlü formülü sayesinde dökülen saçları sağlığına kavuşturuyor, saçları güçlendirerek dökülmeleri önlüyor. Saç tipinize, saç probleminize uygun ürün tercih etmeniz saçlarınızın daha sağlıklı hale gelmesine destek olacaktır.
Saç dökülmesi için hangi ürün?
Şampuanı almışken kremini almazsak olmaz :) Seri halinde kullanırsanız daha iyi etki alırsınız. Saç Dökülmesine Karşı Serum Saç Bakım Kreminin harika bir yapısı var, saçları hiç ağırlaştırmıyor. İçeriğindeki keratin, kafein, magnezyum özleri sayesinde saçları kökten uca besliyor, saç köklerinin güçlendirilmesine destek oluyor.
Tum kan tetkiklerini yaptirmani oneririm vucudunda ne eksik var onlari ogren once, ek olarak saclar icin biotin cok iyidir guclendirir, ben solgarin iurunlerini kullaniyorum benim de 6 ay once korkunc dokuluyordu ekstra disaridan vitamin bakimlari yap hindistan cevizi yagi, sac icin eczanelerde satilan vitamin yagalrindan haftada 1 uygula inanilmaznise yariyor.
Kadınlarda Dht'ye Bağlı Saç Dökülmeleri Pek Gözlenmez Demir Eksikliği Veya Herhangi Vitamin Eksikliğinden Dökülüyor Olabilir Saça Dışarıdan Sürülen Yağlar Saç Dökülmesini Durdurmaz Dökülen Saçıda Çıkarmaz Çünkü Molekülleri Saç Kökünden Geçemeyecek Kadar Büyüktür Doktora Gitmelisin Hormonların Vitaminlerin Ölçülmeli Sana Xpecia Tablet Önerir Büyük ihtimal Ve Sawpoo Şampuan Önerecek Bunların İçeriğ Ginkgo Biloba Demir Biotin Ve Saw Palmetto İçeriyor Bunlar Saç Konusunda En Rol Oynayan Maddelerdir Saç Dökülmesini Önleyip Dökülen Saçın Hücresi Ölmemişse Yani 5 Yıl Geçmemişse Üzerinden O Saçlar Geri Çıkıyor
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için umarım gecikmemişimdir
Öncelikle beslenmene dikkat etmen lazım. Bol su tüketmelisin. Yeşil yapraklı sebzelere ağırlık vermelisin. Protein kaynaklı besinlerin de saça yapıcı onarıcı etkisi vardır. C vitamini içeren meyveleri de bol tüketmen lazım. Saç dökülmelerini engel en güzel ve rahat çözüm pirinç suyu yöntemidir. Bir gün öncesinden pirinçleri suda beklet. Pirinçler; aminoasitlerini ve vitaminlerini suya bıraksın. Ertesi gün fısfıs şişeye doldur. Saçlarına sik, sıkarken de saç köklerine masaj yap. Güzel bir etki görmen için düzenli uygulaman gerekir. Ben haftada 2-3 kez kullanıyorum ve memnunum. Senin de kullanmanı tavsiye ederim.
En İyi Cevaplar