Saçlarım önceden baya gürdü benim. Sonradan düzleştirici saç açıcı vs derken baya oynadım ama Allaha şükür yine iyi durumu. Dört yıl öncesinde saçlarımı normal bir şekilde küt kestiriyordum fakat son dört yıldır saçlarımı ful kısa kullandım. Çene hizasında asimetrik küt Rihanna'nın saç modelinde ve sürekli kuaföre gidiyordum saçımı her kesimde ara makas mıdır nedir kestikten sonra onunla bir şeyler yaptılar. Sanırım saç kesimim saçımı daha az gösteriyor bunu far kettim. İlla şu ara makas denen mereti kullanmak zorundalar mı anlamadım.
Uzun bir süre kuaföre gitmeyeceğim saçımı uzatıyorum 3 4 ay sonra omuzlarıma deycek inşallah öyle omuzlarımda dümdüz kestirsem küt şekilde daha gür durur dimi? Modelden kaynaklı sanırım.Ara Makas Saçı Seyrek Gösterir mi?Tabii ki tam olarak böyle değiil ama önleri uzun arkası kısa dümdüz küt değil uçları inceltiyorlar.Ara makas saçŞu model istiyorum. Uzayana kadar kuaföre gitmiyim hiç dimi? Bu kesimde direk normal makasla mı kesiyorlar? Ara makas saçı baya mahvediyor sanırım.
Her saç probleminin farklı bir çözümü bulunuyor. Çok gür saçlar bizi rahatsız edebileceği gibi, çok seyrek saçlar da hiç hoş durmuyor. Ara makas da bir saç problemine yönelik kullanılan uygulamalardan bir tanesi.
Ara makas saçı seyrek gösterir mi?
Ara makas saçı seyrek gösterir mi?
Ara makas gür ve kalın telli saçlara sahip olanların tercih ettiği uygulamalardan bir tanesidir. Saçların inceltir ve daha seyrek görünmesini sağlar. Makas yardımıyla saçların ara bölgelerden kesilmesi işlemidir. Bu işlemden sonra saçlarınız eskisinden daha seyrek, ince görünür.
Ara makas saçı gürleştirir mi?
Ara makas saçı gürleştirir mi?
Ara makas saçları seyreltmek, inceltmek için uygulanan bir işlem. Ancak saçlarınız uzadıktan sonra tekrar eski gür haline geri dönecektir. Saçlarınızı gür göstermek istiyorsanız, katlı kesimleri tercih edebilirsiniz. Katlı kesimler saçları olduğundan daha gür ve kabarık göstermektedir.
Ara makas atılan saç ne zaman düzelir?
Ara makas atılan saç ne zaman düzelir?
Ara makas sonrası aralardaki kısalan saçlarınız tekrar uzamaya başlayacaktır. Saçlarınızın uzunluğuna göre değişiyor olsa da ortalama 4-5 ayda saçlarınız eski gürlüğüne tekrar kavuşur.
Ara makas saça faydaları nelerdir?
Ara makas saça faydaları nelerdir?
Ara makas çok gür, kabaran ve kalın telli saçların incelmesini, daha seyrek görünmesini sağlıyor. Böylelikle kalın telli saçların şekil alma işlemini de kolaylaştırmış oluyor. Saçların şekil alma süresi kısalıyor ve daha düzgün bir görünüme kavuşuyor. Aynı şekilde saçların taranma işlemini de kolaylaştırıyor, saçlar birbirine dolaşmıyor.
Bende senin gibi 4-5 yıldır kısa kullanıyorum ve her kesişimde ara makas attırdım. Saçım şimdi de kısa ve kısa oldugu için az görünüyor. Ara makas saçı kökünden koparmıyor, kimyasal birşeyde degil saçı seyreltsin. Sadece aradaki saçlar kısaltılıyor ve saç ince bir görünüme sahip oluyor. Saçların tekrar uzayınca eski gürlügüne dönecektir. Ha dönmezse eger saçına gereken ilgiyi göstermediginden, düzleştirici vs kullanmandan dolayıdır. Ve sunuda ekliyim bir kuaförle görüsmüstüm o da ara makasın saca hic bir zararinin olmadigini söylemisti.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok canım zaten saçın kimyasını değiştiren bir işlem değil. Ama sonuçta seyrek gözükmesinin sebebi de bu daha yeni yeni farkediyorum. Uçlaro ince ince duruuor aramakas olan yerler. 2. fotodski gibi uzatıcam bir süre saçımı kendi haline bırakıcam dümdüz makineyle falam kestirmek istiyırum dümdüz uçları. Sen uxatıyor musun peki
Şu an pixie model falan mı? Ben pixie falan da kullandım 2 sene önce. Şu an önler çenemin aşağısında arkalar ensemde. 2 yıldır. Ve artık baya sıkıldım şu omuzlar hizasında saça baya heveslendim 😂 kendimi yıllardır öyle görmedim diye sabırsızlanıyorum. Aramakas düzleştirici vsden sonra saçımı o model kestirip kendi haline bırakmak baya faydalı olucak gibi saçlarım kendine gelicek diye düşünüyorum. Çünkü bu asimetrik kesim çok zor aslında uzun olsa doğal bırak ama asimetrik fön istiyor yıka çık yapamıyorsun. Ama ben 3 4 ay düzleştiric vs kendi haline bırakıvam ki uzasın
Bir ara bende o hatayı yapıyordum ara makas seyrek gösteriyor
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dimi. Ben som 3 4 yıldır yapıyordum neredeyse ve yeni yeni farkettim. Uzatıyorum şu an sorumdaki 2. fotodaki omuzda küt model istiyorum çok. Yıllarım Aramakasının verdiği zarar ziyandan kurtulmalıyım bir an önce, ve düzleştirici boya vesairenin. Benden uzak olsun bu zararlar artık :F Saçlarım da ben de rahata kavuşmalıyız, 4 ayda inşallah o model olucak ve saçlarım kendine gelicek umarım.
Dimi ya.. inşallah senin de canım. Bu hatanın yeni farkındayım ama olsun. Şey yaparım diyrum. O mıdel olunca bir süre o boy tutarım 2 ayda 1 kestiririm uçlarından 1er santim. O aramakaslar düzelsin diye falan filan hem saçlarım nefes alır. Sonuçta 4 5 ay kestirmemiş olucam. Pek sağlıklı değil bunu yapmam ama olsun. Normalde 2 ayda 1 illaki kestirirdim çünkü 😂
5 ayda mı toparladı yani. ne kadar süre boyunca aramakas attırdın ama. Ben 3 4 yıl boyunca çoook sık kuaföre gitim ve her gidişimde atto neredeyse sen düşün
Ara makas saçı seyreltir. Benim gür saçım var mesela kuafore her 3 kez gidişimde 3. kez gittiğimde ara makas attırırım sürekli atarsanda saçı mahveder
0
19 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya 3 4 yıldır neredeyse aynı modeli kullanıyorum rihannanın asimetrik saçı önler uzun arkalar kısa. Ve bu 3 4 yıllık süreçte kuaföre ne kadar gittim sayması imkansız çok gittim. Her gidişimde de mutlaks aramakas yaptılar ya. Şu an şu an farkındayım. Nasıl kurtulucam bu aramakasın verdiği seyreklikten? Omuzlarıma deymesine 4 ay kaldı 4 ay bekleyip öyle mi eşitlettiriyim dümdüz kestiriyim diyorum.
Ya zaten son gidişimde de dedim adama aramakas olmadan olmaz mı diye olur dedi gitti aramakas attı sinirlerim bozuldu iyice. Bir de 50tlye kesim. Şey diyorum 4 ay bırakıyım kendine gelsin zaten hızlı uzuyor sonra 2. fotodaki gibi eşitlettiririm dümdüz kestiririm. 2 3 ayda bir de gider kırıkları aldırırım hem de inceltilen saçlar uzar eşitlenir falan filan. Ama dizelir dimi ya? Çok pişman oldum
Zaten bilerek demiyordum ki aramakas atın diye modelli keserken elinde de aramakas atıyprdu falan filan hep böyleydi yani. Acaba farkedicek mi bakalım. Anneme de dedim saçım bu yğzden mi eskisine göre seyrekleşti acaba diye o aramakastan nolcak ki uzamıştır diyor da onun bilgisizliğinden gsliba. Umarım aramakastandır ya bu seyreklik. Bari düzeltilebilir
Düzelyo düzelyo merak etme bende bir ara senin gibi arka makası ard arda attırmıştım saç mahvoltu böyle , sonra uzun süre ara makas attırmadm saçı normal kestirdim , o ara makasın atıldıgı yerler zamanla kestire kestire tamamen gitti saçlar eski haline geri döndüdü , ara makasın atılgı yerlerde ki seyreklik uzun süre saçını kestirme , sonra kestirirsen ara makas attırma , o zaman gidiyo direk
Seni genr iyimiş benim aramakasla 3 4 yıllık bir geçmişim var 😂 ve daha yeni yeni farkına vardım aramakasın benim saçıma bu zararına. Alışmışım bu model kestirmeye ya. Bakalım model değişince nasıl oluvak saçlarım baya değşşir ya 3 4 yıldır aramakastan sonra diye düşünüyorum 😂 sabırsızlıkla bekliyorum
İnşallah kavuşcan rahatlığa ya :D Ya şöyle farkettm ben , ara makas attırtıkca duşdan sonra saçları kuruturken ne bilim böyle saçların içi gözükmeye başlamıştı yavaş yavaş hani bildiğin kafam gözükyodu böyle sanki boş bir çukur oluşyo gibi , sonra gittim kuafore bu niye olyo dedim sık sık ara makas attırırsan öyle olur dedi , o günden sonra sık sık attırmıyodm hani 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 felan attırmaya başlayınca baktım o boşluklar azaldı saç yine gürleşmeye başladı felan :D
Ohh iyi sevindim benzer durumu yaşadım ben de. Kafama yandan bakınca hafiften kulaklarımı falsn göstermeye başladı yani saçımın ucu incelmesinden dolayı. Saçlarımız önemli 😂 hayırlısı olsun farkındalık güzel şey
Aynenn 😂 şu an ppde iyi duruyor zaten saçın. O değil de ben de nasıl körsem artık cidden 3 4 yılın sonunda farkettim bunu 😂😂 kısa saçtan bıktım bu yüzden yaa uzun saç candıırr 😂😂
Hayırr yanlış anladın aksine çok takımtılıyım saçta. Ama demek istediğim zamanla alışmışım ya bu incelmeyi föne vs bağladım. Kesim modeli geri plana attım. Sonra eski fotolarımı görünce dedim oralarda kesimi aramakas yoktu acaba aramakastan mı diye. Armaakastan olabileceğini somradan farkettim yani 😂😂
Ahahahah 😂😂😂 ya yok allahtan o kadar değil mormal ama dediğim gibi eskisine kıyasla seyrek önceden baya gürdü çünkü. Bakalımm özledim gür saçlarıııı 😂 sen nasıl saç modeli seviyorsun ladınlarda
Uzun duz sac seviyom ben kisa sac pek sevmem ama 2. Fotoda kizin yuzu yuvarlak olduğu icin sac modeli gitmis yakismis yuvrlak yuzlerede ck uzun sac modeli gitmiyo mesela😄😄 bide kizda gumus rengi saci cok seviym😂
En İyi Cevaplar