"Duş Alırken Fazla Saç Dökülmesi Sorun Mudur?" olarak.
Duş alırken saç dökülmesi sorun mudur?
"Duş Alırken Fazla Saç Dökülmesi Sorun Mudur?" olarak.

"Özellikle bahar aylarında böyle bir durumla karşılaştığınızda endişelenmenize gerek yok. Ancak eğer mevsimler değişiyor
°°° Soru 1-Duş alırken 30 tane saç dökmek normal mi? Günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesi normal kabul edilir.(30 tane sac telini nasil saydiniz tebrikler )
°°° Soru 2-Derimin görünmesi saçlarımın seyreldiği anlamına gelir mi? Veya saçlarımın fazla döküldüğü anlamına?
Kafa derinizin görünmesi normaldir. Genel olarak normal sac ayriminda herkesinki görünür..
hormonlarınızada baktırdınız mı?
Stres- uyku düzeni -yeme düzeni ve mevsimsel
Elinizden geldikce stresten uzak düzenli yeme aliskanligi ve uyku düzeni
Bu arada ailede eger kel varsa genetik faktör agirlik basiyor :-(
Öncelikle yazımında ki düzen için teşekkürler :) maalesef bu aralar stres konusunda çok fazla sorun yaşıyorum nedeni de ailem ile sürekli ters düşmemiz.
✸Hormonlarıma baktırmadım ve nereden baktırabiliceğimi bilmiyorum fakat bu hafta içerisinde cildiye ye gidicem.
✸ Uyku düzenim ise gece 1 den sabah 10 veya 10:30 arası yani 9 10 saat diyebiliriz.
✸ Yeme düzeni dediğinizden ne kastettiğinizi anlamadım ama zayıf birisiyim 51 kiloyum ve boyum 163. Eğer yeme düzeni derken yeşillik tarzı yemek vs. ise pek fazla yeşillik yemiyorum.
✸ Ailemde kel var ama enişte tarafında. Dedem 70 yaşında ve hala saçı var. Babam da kel değil fakat benim kafamın tepesi duş alınca görünüyor ve saç ayrımımdan kafamın üst kısmına doğru gidildikçe sanki çok az ama çok çok az saç ayrımımdan daha fazla genişlemiş bir kısım sanki bulunuyor. Size bunu nasıl anlatıyım bilemiyorum ama şöyle anlatıyım bidaha. Ayrımımın olduğu kısımıdan tepeye gidildikçe sanki ayrım kısmı birazcık genişlemiş gibi 1 santim ise orası 1.5cm
✸ Cildiyeler Saç dökülmesiyle pek ilgilenmiyorlar nedeni bu konuda mağdurlar çok oldugu için ciddiye pek almıyorlar. Bir takım şampuan ya da spreylerle konuyu kapatıyorlar.
ENDOKRİNOLOJİ ´ye gidip tiroidle ilgili guatrla ilgili hormon testi yaptırın..
✸ Uyku Düzeni 👍
✸ Yeme düzeni dediğimizden kastettiğim ise ; Yediğimiz ürünlerin besin değerleri bize bıraktığı vitaminler önemli. Burda önemli olan kilo ya da zayıf olmak degıl sağlıklı beslenmek (fast food gibi ) Bu arada zaten cok zayıfsinız
✸ Genetik sorun yoksa korkunuz olmasın , genelde kelliklerin 100/70 genetiksel
✸ Bir bayan olarak artı ailede saçı seyrek cok olan biri olarak deneyim yaşadım..
Doğumda dökülen saçlar-yaş ilerlemesinden kaynaklanan dökülme-genetik dökülme- strese bağlı dökülme vesaire...
Dediğim gibi bence sizinkisi mevsimsel ve stresle alakalıdır sadece..
Yinede tabiki endokrinoloji bölümünde test yaptırın
Ilk yazdığinız sorunu sona bırakıyorum.
Neden siz ergenler büyüklerin sizi anlamasını bekliyorsunuz?
Endokrinoloji bölümünde olan tiroidle ile saç dökülmesinin bir alakası mı olabilir yoksa o test ile eksik vitamin vs. şeylerin olduğunu mu tespit ediyorlar? Kısacası bu test in tam olarak sonucu neye odaklı oluyor bilginiz var mı?
Endokrinoloji bölümünde ben bir kere kizim icin gitmistim.( boy uzunlugu) el kemiginden aldiklari kan örnegi ile aciklama yapmislardi..
Bir kerede kendim sac icin gitmistim, kan testi yapilmisti ve yumurtaliklarda kist ihtimali dendi
tsh, b12, ferritin, folik asit-kan değerlerine bakılıyor..
www.sacekimleri.com/.../
endokrin.org/Tr/content3.asp?m1=1&m2=2&m3=116
Hepsini okudum ama anlayamadığım bişey var. Ben gittiğimde vitamin testi mi yaptırmalıyım yoksa şikayetimi anlatsam onlar ne yapılıcağına karar verebilirler mi?
Çok teşekkürler araştırma hastanesi tiroid endokrinoloji ye gidicem.
Saç dökülmesi genellikle genetik sebeplerden kaynaklanıyor ancak mevsim koşulları, düzensiz beslenmek, aşırı stres yapmak, kullanılan ilaçlar, yaşanan sağlık sorunları gibi nedenler de saç dökülmesine yol açabiliyor. Peki saç dökülmesi yaşadığımızı nasıl anlıyoruz, günde kaç saç dökülmesi normaldir?

Banyo yaparken saçlarım çok dökülüyor diyenlerdenseniz, dökülme miktarını iyi gözlemlemeniz gerekmektedir. Günde 100-150 tel saçın dökülmesi normal karşılanır. Gün içerisinde saçlarınızı düzenli bir şekilde taramıyorsanız, bu saç telleri birikebilir ve duş esnasında dökülebilir. Saçlarınızı bir de her gün tarayarak gözlemleyin. Böylelikle saç dökülmesi sorunu yaşayıp yaşamadığınızı tespit edebilirsiniz.
Aşırı derecede saç dökülmesi yaşıyorsanız bir uzmandan yardım almanızda fayda vardır. Saç dökülmesi tedavi edilmezse saçlar seyrekleşir ve devamında kellik görülebilir. Bu gibi durumlarda gerekli tahliller yapılarak tedavi planlanır ve uygun tedavi ile saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz.

Saçlarınız sadece banyoda dökülüyorsa daha hassas davranmaya çalışabilirsiniz. Özellikle şampuanı yavaş ve masaj hareketleriyle uygulayabilirsiniz. Onun dışında dökülme karşıtı ürünlerle saçlarınızda meydana gelen dökülmeyi en aza indirebilirsiniz. Saç tipine ve problemine uygun bakım ürünleri tercih etmek her zaman kurtarıcı olmuştur.

Benim önerim Elidor Saç Dökülmesine Karşı Şampuan :) Superblend formülüyle yenilendi ve içeriğinde E vitamini, chia tohumu yağı, arjinin bulunuyor. Bu sayede saçlara direnç kazandırıyor ve koparak dökülmeleri 10 kata kadar azaltıyor. Saçlarınız her zamankinden daha sağlıklı, daha güçlü hale geliyor. Saç dökülmesi problemi yaşayanların mutlaka tercih etmesi gereken bir seri. Seri olarak kullanırsanız faydalarını daha çabuk ve daha etkili bir şekilde görebilirsiniz.
Sayın Gizli Üye;
Günde ortalama 100 saç teli dökülmesi normaldir. Saçınız bu sayıdan daha fazla mı tel kaybediyor? Eğer durum söylediğimiz şekildeyse saç botoksu yaptırabilirsiniz.
Saygılarımızla
Gürkan Bayrak Kuaför
Yani benim de çok dökülüyor sorun etmiyorum. Önceden takardım kafaya kullanmadığı bakım yağı şampuan otlar falan iksir yapardım bildiğin. Ne zaman ki takmamaya başladım. Dökülen saçları görmedim
Cevap
2Cevap
duş alırkende dökülür tabii ama madem kestirdin hazır kestirmişken sarımsak ve hakiki zeytinyağ kürü bakımı yap saçlarına
duş alırken saçın dökülmesi normal ya çok fazla dökülüyorsa doktora danışmalısın bence değerlerine baksınlar. ayrıca şampuan kaynaklı da oluyor saç dökülmesini engelleyen ürünler kullanabilirsin. urban care'in ürünlerini öneririm fiyatları da iyi
Saçın dökülmesi normal önemli olan dükülen saçın yerine yeni saçın çıkması bir doktora görünmem de fayda var
Sorundur kepek ve yağdan kaynaklı
Kazıt, sıfır yap saçın dökülmesi durur.
O kadar cesaretli değilim
Saç bakım yağları, saç maskeleri var.
Tavsiyen var mı?
Saç bakım yağı var. Aktarlarda satılır. Saçına sürüp 1 saat bekletip saçını yıkıyorsun. Bitkisel şampuanlarda faydalı olabilir.
Hergün dökülür bugywt normal
Benimde çok dökülüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?