Arkadaşlar geçen gün sürekli kafamın kaşındığını ve kaşıdığım zaman tırnaklarımın içine ufacık noktadan küçük siyah şeyler geldiğini fark ettim, hemen aynadan kontrol ettim bit tarağıyla taradım yıkandım ettim 3 gündür kaynar suyla yıkanıp tarıyorum saçımda bir şey gözükmüyor. Kaşıntı gitti ama tırnağımla saç derimi soyduğumda siyah şeyler yine çıkıyor bite benzemiyor baktım internetten sirke de değil nedir bunlar?Saç diplerinde siyah noktalar
Kafamı kaşıyınca tırnağıma siyah noktalar geliyor, neden?
Saçlarımızda dökülme, kırılma, kepek, yağlanma, siyah nokta gibi birçok problem yaşıyoruz. Bunların hepsi önemli sorunlar ve mutlaka tedavi gerektiriyor. Saç problemleri saçlarımızın ihtiyaç duyduğu bir şeyler olduğunu bize gösteriyor. Bunu çok iyi analiz etmeli, uygun ürünleri kullanmalıyız.
Saçta siyah nokta nedir?
Saçta siyah nokta nedir?
Saçlarda beliren siyah noktalar, yeni saçlar oluşurken kırılmasına işaret ediyor. Yani yeni saçlarınız oluşumunu tamamlayamadan kopuyor ve bu siyah noktalar da saçlarınızı kaşıdığınız zaman elinize geliyor. Saçımda siyah şeyler var diyorsan, mutlaka önemsemeli vakit kaybetmeden bir dermatoloji uzmanına görünmelisin.
Saç diplerinde siyah noktalar neden olur?
Saç diplerinde siyah noktalar neden olur?
Saç derisinde siyah noktaların oluşma sebeplerinden bir tanesi de saçlarınızın fazla yağ salgıladığını, bu yağların da saç derisinde biriken kirle birleştiğini gösteriyor. Bunun çözümü daha basittir. Saçlarınızı yeterince temizleyerek üstesinden gelebilirsiniz. Bunun için arındırıcı şampuanları tercih etmeli, saçlarınızı köpüklerken saç diplerinize daha çok özen göstermelisiniz. Çünkü eğer sorununuz bu sebepten kaynaklanıyorsa, fazla yağ saç derinizdeki gözenekleri kapıyor demektir.
Saç diplerindeki siyah noktalardan kurtulma yolları: Saç derisine nasıl bakım yapılır?
Saç derisindeki siyah noktalardan kurtulma yolları
Haftada bir saç diplerinize masaj yaparak uygulayacağınız çay ağacı yağı ya da badem yağı yeni saç oluşumunu destekleyecek, saçlarınızın çabuk uzamasına yol açacaktır.
Çok fazla kaşımak saç derinizde hassasiyete, tahrişe yol açabilir. Saçlarınız kaşındığında yıkamayı tercih edebilirsiniz.
Saç derinizde problem yaşıyorsanız, başkasına ait tarak ya da saç şekillendirici ürünleri kullanmamalısınız.
@GGizliibirisii yok sonuç alamadım hala kaşınıyor ama bir şey çıkmıyor önceden bit vardı ama iki ay önce o zamandan beri kaşınıyor geçmedi ama bit tarağı ile tariyorum bit veya sirke gelmiyor taraga bende anlamadım
kadevizide saçlar denmektedir saç kökden çıkarken kırılarak çıkar ve o kaşıntı yapar siyah noktalarda kökünüzdeki saçlarınız kırıldığı için oluyor bitane koparın ucuna bakın böyle kırıktır tedavisi yok tek tedavi zaman stres yapmayın geçer konozol şampuan kullanım her hafta 1 tane kortizonludur geçer allah şifa versin şimdiden
@Merii123321 maalesef bende geçmedi. Çok kaşıntı yapıyor. Sürekli tarıyorum. Bit ilacı sürüyorum, sirke kullanıyorum. Hiç bir işe yaramıyor. O siyah noktaları temizlemeyince bit yapıyor bir kere yaptı yeniden yapar diye çok korkuyorum. Kuaföre gitmeye cekiniyorum resmen benim de psikolojim bozuldu.
En İyi Cevaplar