Dün kuaföre gittim ombre istedim saçımı oryalle açtı sonra grileştirdi, hiç beğenmedim haftaya gel cilayla dibindeki saç rengine kadar koyulaştırırım dedi ama saçım yanar mı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? Önceki saçıma geri dönebilir miyim?Oryalle açılan saç tekrar nasıl koyulaşır?Açılan saçı koyulaştırmak
Saçı oryalle açmak kalıcı bir işlemdir ve esasında oryal kimyasal bir ürün olduğu için saça zarar vermektedir. Oryalle açtıktan sonra elde ettiğiniz saç rengini beğenmiyorsanız, birkaç telafi yöntemi elbette bulunmaktadır.
Oryalle açılan saç nasıl koyulaşır?
Oryalle açılan saç nasıl koyulaşır?
Oryalle saçlarınız neredeyse platine kadar açılmış. Açılmış saçı koyulaştırmak kuaförünüzün de dediği gibi cila yöntemini tercih edebilirsiniz. Bu yöntem saçlarınızın birkaç ton koyulaşmasına yardımcı olabilir. Açılan saçı koyulaştırmak için tercih edilen bir yöntem de direkt olarak saçları boyamaktır. Doğal renginize geri dönmek istiyorsanız, doğal saç renginize en yakın olan saç boyasını kullanabilirsiniz. Böylelikle dipleriniz çıktığında da belli olmayacaktır.
Açılmış saç nasıl koyulaşır?
Açılmış saç nasıl koyulaşır?
Açılan saç rengini koyulaştırmak için cila yöntemini ya da direkt olarak saçlarınızı boyamayı tercih edebilirsiniz. Alt zeminde açıcı olduğu için saçlarınız yıkadıkça biraz daha açılacaktır, bu sebeple istediğiniz renk tonunun bir ton koyunu tercih etmenizi öneririm.
Saç cilası nasıl yapılır?
Saç cilası nasıl yapılır?
İstediğiniz renkteki saç boyasından 2 çay kaşığı alın ve bir kaba koyun. Üzerine bir yemek kaşığı oksidan ve 1 bardak su katın. İyice karıştırın. Sonrasında bu karışımı saçlarınıza uygulayın, 10 - 15 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın. İşte bu kadar kolay :) Eğer saçlarınızı boyayacaksanız doğal duran saç renklerini de söyleyeyim.
En doğal saç renkleri nelerdir?
En doğal saç renkleri nelerdir?
Açılan saçlarınızı koyulaştırmak, doğal renginize dönebilmek için tercih edebileceğiniz boya renkleri bu şekildedir;
Koyu kumral
Küllü kumral
Küllü sarı
Kahverengi
Koyu kahve
Bu saç renklerinin hepsi doğal duruyor. Kendi saç renginize en yakın olanı alıp, saçlarınızı boyayabilirsiniz. Çünkü oryali akıtmak, bekleyerek doğal saç rengine dönmek mümkün değildir.
Merhaba canım, resmen benim saçlarımın resmini yüklediğini düşündüm görünce:) 28 yaşındayım saçlarım belimde bakımlı gür capcanlı saçlarım vardı, bu zamana kadar ne boya ne kimyasal hiçbirşey yapmıyordum ısı kullanmaktan bile çekiniyordum zarar görcek diye, bir deli aklımla gittim bir ay önce tanınmış güzel bir kuaföre, ombre istiyorum diye bir sürü fotograflar gösterdim, saçımı oryalle açıp bebek kumralına boyadı, o an farkedilmiyor tabi fönü çekiyor gazı veriyor, ertesi gün oldu, saçlarımı yıkadığımda beynimden aşağı kaynar sular döküldü ama iş işten geçti. Nasıl yaparım da eski haline benzetirim diye yanıyorum, bir de benim sarı tonlar seninkinden daha yukardan başladı:(( şimdi bu sarı kısımlar uzayıpta dipten kendi saçım gelene kadar düzelmicek mi bu durum? Bilenler yardımcı olabilir mi?
Özet geçersem bugün boyattım bende ombre istiyordum gösterdim ancak röfle yaptı haftaya okulum var çok belirgin ve sarı istediğim ile alakası yok ertesi gün yani yarın koyu kumrala kendim boyucam yanar mı sizce
cila saçını yıpratmaz koyulaştırır belli bir zaman cila yapıp koyu olmasını bekle sonra güzel bir kuaföre git keratin bakımı iste sonra saçına işlem yaptır bunun için zamanı biraz uzat saçı yıpratmasın
En İyi Cevaplar