Kıvır kıvır saçlar çok hoşuma gittiği için daha önce afro dalgası denemiştim. Bir dönem mikro kaynak da yaptırmıştım. İkisinin de artıları ve eksileri var aslında. En çok merak edilen soru genel olarak saçlara zarar verip vermediği. Güzel görünüme kavuşmak için sağlıklı saçlarımızdan olmak istemeyiz elbette, başta ben de bunun için endişe etmiştim açıkçası.
Afro dalgası nasıl yapılır?
Afro dalgası nasıl yapılır?
Afro dalgası yaptırmak için saçlar minik bir şekilde örülüyor, bu sayede kafaya da yapışmış oluyor. Sonrasında örgülerin üzerine ipler yardımıyla kıvırcık saçlar ekleniyor. Bu sayede istenilen yoğunluk ve uzunluk sağlanmış oluyor. Özellikle kısa saçlılar, kıvırcık saç sevenler tercih ediyor ve kadınlara en çok yakışan saç modelleri arasında :)
Afro dalgası ne kadar süre kullanılır?
Afro dalgası ne kadar süre kullanılır?
Afro dalgası kullanım ömrü de mikro kaynaklar gibi ortalama 3 aydır. Burada afro dalgaları alta doğru inmiyor saçlar uzadıkça ama kendi saçımız altta havasız kalabiliyor. Saçlarımızı en dipten de tarayamadığımız için yeterli bakımı yapamamış oluyoruz aslında.
Afro dalgası saça zarar verir mi?
Afro dalgası emin ellerde yapılırsa saçlara herhangi bir zararı olmuyor deniyor ancak şunu söyleyebilirim ki; kendi saçlarımız altta örgülü bir şekilde kalıyor ve yıkarken de tam olarak diplerimizi yıkayamıyoruz. Bu afro saç yaptıranlardan da duyduğum bir şikayetti ve bir süre sonra saçlar koku yapmaya başlıyor. Dilerseniz bunu yaşadığınız anda afro saçları çıkarttırabilirsiniz tabii ki.
Afro dalgası yaptıranlar memnun kalıyor mu?
Afro dalgası yaptıranlar
Açıkçası ben çok memnun kaldım, çünkü kıvırcık saçlar zaten bana çok yakışıyordu. Ortalama 2,5 ay kullandım. Çıkarttırdığımda kendi saçlarımda koku oluşmuştu, çünkü örülü olduğundan yeteri kadar temizlenmiyordu. Bunun dışında da olumsuz herhangi bir sorun yaşamadım. Kullananlar da en çok kokudan şikayet etmiş zaten.
Kızlar merhâbalar. Ben bundân yaklâşık bir ay önce yaptırdım ve 1 ay dolmadan kendim çıkardım. Ben saçlarıma sürekli kür yapıyorum ve saçlarım gürdür, sağlıklıdır. Afro şu dalgasına merak saldığım için yapayım dedim, ne de olsa o 2 ayda bir şey olmaz dedim. Ama öyle olmuyo, ilk günden itibaren, ön saç diplerinde yaralar ve kaşınmalar başlıyor. Saç hava almadığı için normal belki ama benim saçımda tek bir kepek yoktu kepeklenmeye başladı. Dipleri o kadar çok yağlanıp kokuyor ki size anlatamam. Saçları çıkardıktan sonra, gür olan saçımdan eser kalmadı. Sürekli karışıyor, uçlarından ve orta kısmından düzelteyim derken diplerini daha çok zorluyorsunuz bu sefer de diplerde gevşeme olup aşağıya iniyor düğümler. Alın kısmınız sanki size ait değil gibi. Ben çok pişman oldum ve de asla yapmam. Hele ki imîtasyon sentetik vs allerjik bir cildiniz varsa hiç düsünmeyin. Kesinlikle pişmanlık.
Bende Ersin Kösede yaptırdım ve 1 ay anca kullanabildim saçları çıkardığımda da kendi saçlarım elimde kaldı. Benimde saçlarım çok gürdü örünce halat gibi dururdu. Şimdi elle tutulamayacak kadar az saçım kaldı. Yorumu 1 yıl önce yapmışsınız. Merak ediyorum dökülen saçlarınız çıktı mı? Saçlarınız canlandı mı? Eski haline geri döndürebildiniz mi? Çok üzüldüm ben çünkü bu halime. Bilsem asla yaptırmazdım.
merhaba ben yaptıralı 1 hafta oldu İstanbul'da avrupa yakasında ERSİN KÖSE adlı salonda yaptırdım uzun bir araştırma sonucu burayı keşfettim gerçekten profesyonel olarak çalışan bir salon ve her konuda yardımcı oluyorlar ilk iki gün denildiği gibi bir kaşıntı söz konusu ama bana nane aromalı şampuan önerdiler ve kaşıntısı kalmadı saçlarımı yıkadığımda kendi saçlarımın da su ile temas ettiğini keşfettim kullanımı çok basit ve çok memnun kaldım açıkcası tavsiye ederim dediğim salonu da sosyal medyadan araştırıp görebilirsiniz açıkcası
@grafikcikiz 2 ay once ersin kose de afro yaptırdım. Egerki saclarınız ince telli ve seyrekse sakın ama sakın yaptırmayın. Dun saclarımı actım ve buyuk hayal kırılıgı ve mutsuzluk yasadım. Bu sac ne kadar zamanda kendini toparlayacak bilmiyorum. 2 ay guzel gorunecegim diye lutfen saclarınızı bozmayın. 3 ay kullanabilirsiniz dediler. Ben 2 ay kullandım. Sacımı acan kız (yurtdısında yasıyorum kız kenyalı idi) biz bile maksimum 1 ay tutuyoruz bu sacları sizlerin en fazl 3 hafta tutmanız gerekli dedi. Bir daha yaparmısın diye sorarsanız aslaa. Kim sorarsa da hicbir zaman onermeyecegim bir işlem.
@Benimben79 bende aynı hataya düştüm zaten az ve ince telli olan saçlarım vardı afroyu açtıktan sonra resmen kel kaldım çok fazla döküldü saçlarım. Sizin saçlarınız ne kadar sürede toparladı kendini
@Benimben79 sana katılıyorum, bende yeni yaptirdim sacim seyrek olmadığı halde diplerimin acisi beni sinir etti. sanirim 1 hafta dayanirim sonra cikartirim. parama yazik oldu ...
Ben İstanbul ersin köşede yaptırdım 4 gün falan oldu ensemin arkası çok ağrıyor ve yara oldu sac diplerimde sivilceler çıktı 700 tl ye yaptırdım mekan güzel aslında saçınızı 2 veya 3 kişi birden yapiyorlar ve saçlarınız çekilirken başınızda birileri kahkaha atıyor haliyle sinirleniyorsun ve mekanda çalışanlar yere düşen saci tekrar takıyor ya da kullandıkları malzemeler yere düşünce asla değiştirmeden tekrar kafanızda kullanıyor mekandan çıktığımda beğenmiştim saclarimi ama 4. gun saclarim tiftik olmaya başladı kremliyorum ama neden böyle oldu anlamadım Kadıköyde medusa diye bir mekan duydum ordan memnun arkadaşlarım var bikac önümüzdeki ay bunu çıkartıp orda afrika örgüsü yaptircam ben saçlarımı çok beğenmedim çok daha iyi yapan yerler var
1 aydır kullanıyorum afro, İstanbul beylikdüzünde yaptırdım. ilk bir kaç gün ufak tefek sivilcelerim çıktı, çabuk geçti ama. yıkaması zor gelmedi bana, yaptırdığım yer nasıl kullanmam gerektiğini iyice anlattı, çok sorun yaşamadım. bir kaç gün önce bakım için gittim eksilen yerlere saç eklediler karışan yerleri açtılar, ilk günkü gibi oldu yine. şimdilik 1 ay daha kullanmayı düşünüyorum, açtıktan sonra tekrar yorum yazarım. togo stüdyo da yaptırmıştım. ulaşmak isteyen olursa togostudyo. com dan ulaşabilirsiniz.
Ben zevkle kullandım 2 defa. Doğru rengi seçmek gerekli, benim yaptırdığım yerde çok ilgilendiler, renk seçerken yardımcı oldular epey. Uygulayan salonun tecrübesi de önemli tabi. kötü saç kullanılan yere yaptırırsanız çok kaşıntı yapıyormuş, ona dikkat edin derim. Bir de çok farklı fiyatlar veriyorlar salonlar, ben hem arkadaşımın tavsiyesi hem de sosyal medyadan araştırarak togo stüdyo ya karar vermiştim. Fiyatları makul ve çok bilinçli uyguluyorlar ve kesim yapıyorlar.
Çalışan ve saçların evveliyatından beri pırasa gibi olan uzasın daha iyi görünsün diye sürekli kaynak yapıp saçını mafetmiş bir bayan olarak hergün saçım nasıl şekillendiririm yağlı yapışık o beni depresyona sokan görüntüten beni kurtaran afro dalgasına çok şey borçluyum kesinlikle sizde ben gibi dalgalı saç aşığıysanız denemenizi şiddetle tavsiye ediyorumm.
Selam kızlar ben dün yaptırdım kadıköy kronos kuaforde tamamen afrika örgü ve dalga üzerine.. ben uzun yaptırdım sadece dün gece uyurken başım ağrıdı malum örgüler baya sıkı aslında saçı yıkayın dediler rahatlamak için ama yorgunluktan yapamadım bugün ilkkez yıkıcam akşam ama genel görüntü güzelde olsa kafanızda sanki bir topla falan geziyorsunuz belkide başım ağrıdığı için olabilir.
Ben İstanbul'da ersinkoose de yaptırdım. Afro dalgasından memnun kaldım , sadece bu iş ile ilgileniyorlar. Kullanım açısından yıkarken biraz daha fazla zamanını alıyor ama şekil verme sorunu olmadıgı için o zamanı tolere ediyor. Saçlarımı açtırdıgımda daha sağlıklı oldugunu fark ettim ve o süre boyunca saçlarımın çabuk uzamış benim tecrübelerim bunlar.
Ben daha yeni yaptırdım iki hafta olmadı çok fazla kaşınıyor saçlarından dolayı deriyle temel kuramiyorsun benim ensem yara oldu anlamadım paramla rezil oldum denen şey bu olmalı tavsiye etmem
En İyi Cevaplar