Arkadaşlar aynı marka şampuanın farklı bir modelini kullandım 2 gün diğeri bitmişti 2. günde saçımı kurularken çok fazla döküldü. Bugün hep kullandığımı alıp kullandım daha az döküldü, eskiden en fazla 3 tel dökülürdü 2. yıkayışa düzelir büyük ihtimal ama ilk defa buna şahit oldum böyle bir şey mi var? Şampuan değiştirmek saçı döker mi?Şampuan Değiştirmek Saçı Döker mi?
Doğru şampuanı seçmek her zaman önem taşıyor. Saç problemimize cevap verecek, saçlarımızda olmasını istediğimiz değişiklikleri karşılayacak bir şampuan seçmemiz gerekiyor. Yoksa farklı saç problemleriyle karşılaşmamız olasıdır.
Sık sık şampuan değiştirmek saçı döker mi? Hep aynı şampuanı mı kullanmalıyız?
Sık sık şampuan değiştirmesek bile zaman zaman aileden birinin aldığı şampuanı kullanabiliyoruz. Bu da saç tipimize uygun değilse saçlarımızda dökülmeye, yıpranmaya, kepeklenmeye sebebiyet verir. Ailede herkesin kendisine ait şampuanı olmalıdır. Çünkü her saç tipi ve saç sorunu farklı olabilir. Şampuanı sık sık değil ama uygun zamanlarda değiştirebiliriz.
Neye göre şampuan değiştireceğiz?
Elbette saçlarımızın durumuna göre. Saçlarımız kepeğe yatkınsa mutlaka kepeğe karşı etkili bir şampuan, yağlıysa yağlı saçlar için, yıpranmışsa onarıcı bir şampuan tercih etmeliyiz. Güvendiğimiz markanın serilerini kullanırsak hiçbir sorun yaşamayız. Yani şampuan değiştirme aralığınızı kendiniz belirlemeniz gerekiyor.
Uzun süre aynı şampuanı kullanmak doğru mu?
Bunun cevabı da saçlarınızda saklıdır. Kullandığınız şampuanın saçlarınıza artık iyi gelmediğini, farklı saç sorunlarını da beraberinde getirdiğini düşünüyorsanız şampuanınızı değiştirmenin vakti gelmiştir.
Şampuan önerim:
Sık sık şampuan değiştirmek
Elidor'un her saç tipine, her saç sorununa uygun şampuanı bulunmaktadır. Seri olarak, saç kremiyle birlikte kullanırsanız daha etkili sonuç alabilirsiniz. Ben saçlarımı uzatmak istediğim zamanlarda sağlıklı uzayan saçlar, yıprandığını düşündüğüm zamanlarda anında onarıcı vb. gibi seçimler yapıyorum. Böylece saçlarımın ihtiyacı karşılanmış oluyor. :)
Selamlar, bir zamanlar aşırı saç dökülme problemleri yaşayan biri olarak size yardımcı olmaya çalışayım :))
Saç Dökülmesi Neden Olur?
Saç Dökülmesi Neden Olur?
Yanlış beslenme: Düzenli ve dengeli beslenmemek, aşırı yağlı, tuzlu, karbonhidrat içeren besinleri tüketmek saçların dökülmesine sebep olabilir.
Vitamin eksikliği: Saçın ihtiyaç duyduğu vitaminlerin eksikliği tahmin edeceğiniz üzere saçların dökülmesine neden olmaktadır. Özellikle B12, D vitamini, folik asit, biotin, çinko, demir gibi vitamin ve minerallerin olmaması saçları döker.
Hormonal bozukluklar: Eğer kişide, hızlı kilo alma-verme, adet düzensizlikleri, aşırı tüylenme vs. gibi problemler varsa ve üstüne saç dökülmesi de eklenmişse o zaman kişi hormonal saç dökülmesi problemi ile karşı karşıyadır. Uzmana başvurmalı ve tedavi olmalıdır.
Yanlış saç bakım ürünleri kullanımı: Kişinin saç tipini bilmesi gerekir. Kendi saç tipine uygun olmayan, şampuanlar, bakım kremleri vs. kullanmak saçları döker. Örneğin yağlı saç tipine sahip kişi, kuru saçlar için kullanılması gereken bir kremi kullanırsa saçlarına büyük oranda zarar verebilir.
Aşırı stres: Aşırı stres, hastalıklara sebep olduğu gibi saç dökülmelerine de sebep olur. Ayrıca, depresyon, anksiyete, vs. gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlarda saç dökülmelerine sebep olabilmektedir.
Düzensiz ve yanlış tarama: Saçlarınızı ahşap taraklarla taramanızı öneririm. Bu taraklar saçların dökülmesini önler ve saç derisine masaj yapar. Ayrıca kendi saç tipinize uygun bir tarak seçimi yapmanız gerekmektedir. Saçların düzenli taranması da saçların sağlığı açısından oldukça önemlidir. Düzensiz ve yanlış tarama, saçları dökebilir.
Şampuan Saç Dökülmesinde Etkili Midir?
Şampuan Saç Dökülmesinde Etkili Midir?
Yukarıda belirttiğim gibi; yanlış bakım ürünleri saçların dökülmesine sebep olmaktadır. Kişinin kendi saç tipini bilmesi ve ona uygun şampuan kullanması gerekir. Aksi takdirde saçların dökülmesi kaçınılmaz olur.
Şampuan Ne Sıklıkla Değiştirilmeli?
Şampuan Ne Sıklıkla Değiştirilmeli?
Aslında şampuanınızı değiştirmeniz gereken belli bir süre aralığı yoktur. Fakat saçlarınızda gözlemleyeceğiniz değişikliklerin oluşması sonucunda tabii ki şampuanınızı değiştirmeniz ve saçınızın o an neye ihtiyacı varsa o doğrultuda bir şampuan tercih etmeniz gerekmektedir.
Saç Dökülmelerine Elidor ile Dur De!
Saç Dökülmelerine Elidor İle Dur De!
Elidor'un dökülen saçlar için özel olarak ürettiği bu şampuan ve saç bakım kremini saçlarımın döküldüğü bir dönem ben de kullanmış ve çok da memnun kalmıştım. Kokusu efsaneee ve saçta bıraktığı o ipeksi yumuşaklık şahane :)) Memnun kalacaksınızdır. Elidor sonuçta ❤
Tüm bu saydıklarımın yanında dikkat etmeniz gerekenler;
Saçlarınızı sıcak sudan uzak tutmalı, duşta kapanışı soğuk su ile yapmalısınız.
Saç bakım yağlarını ve saç bakım kremlerini ihmal etmemelisiniz.
Yastık kılıfınızı düzenli olarak değiştirmeniz gerekiyor.
Isıdan olabildiğince uzak durmalısınız.
Saçlarınızı çok sıkı bağlamamalısınız, özellikle uyurken saçlarınızı açık bırakın.
Düzenli olarak kırıklarınızı aldırmanız da gerekiyor.
Her zaman saçlarınızın alışkın olduğu ve kullanılan bir şampuan varken, baska bir şampuana geçiş yapmak saç derinizin değişime uğrayarak dökülmesime neden olmuş olabilir. Mevsimsel, hava değişemi, stres, ytersiz ve dengesiz beslenme, su tüketiminin az olması gibi etmenlerde una sebebiyet verebilir. Mutlaka saç tipimize uygun şampuanlar, saç bakım kremleri, saç bakım yağları ve saç bakim maskeleri kullanmakta fayda vardır. Hiç bir zaman şampuanlar tek taraflı yeterli gelmez. Şampuanınızı sıkılıp değiştirmek istemiş olsanız gerek. Değiştirmek iatiyorsanızda saç tipinize uygun olan bir şampuana yöneliniz. Mesela size bir öneride bulunmak isterim. Her saç tipine uygundur. Restorex hızlı uzama etkisini, bitkisel formülününde yer alan Sarmaşık özü Phytosterol ile saçın ve saç derisinin sağlıklı olmasını sağlayarak, saçların hızlı uzamasını uyarır, şeklinde açıklamış. Restorex Onarıcı Bakım Şampuanı; Yeşil renkli, orta kıvamda, çok güzel kokulu. Paraben içermiyor.
🙂
Hem saç uzatıyor ve saç dökülme karşıtlı olip saç derinize iyi gelebilecek bir ürün.
Şampuan değiştirmek aksine iyidir. Fakat sen de durum ters tepmiş şampuan değiştirmek iyidir. Çünkü aynı şampuana saç bağışıklık kazandığı için bir süre sonra faydası olmuyor. Sürekli aynı ilacı içdn insanı düsün ilaç fayda sağlamıyor. Di mi bir süre sonra çünkü vucut bağışıklık kazanıyor. Şampuuan değiştirmek de bu açıdan iyidir. Ama sana tavsiyem hakiki zeytinyağlı sabun kullanmandır. Ya da SLS İçermeyen şampuan kullan✂️
Merhabalar. Saç tipine uygun bir şampuan almalısın. Önce saç tipini belirle ve ona göre uygun bir şampuan alıp kullan. Aksi takdirde saçlarında büyük sorunlar olabilir. Dökülme ve kellik sorunu gibi. ya da kepek sorunuda olabilir.
Şampuanlar saç dökülmesine doğrudan yol açmaz veya saç dökülmesini doğrudan önlemez ancak elbette etkide bulunurlar özellikle saçı şampuanla birlikte çok sık yıkamak saç sağlığı için hiç iyi bir şey değildir ve saç dökülmesinde de etkilidir
Dökebilir. Fazla fazla şampuan değiştirmeyin ve hatta mümkünse sarımsak-zeytinyağı özlü doğal veya doğala yakın şampuanları tercih edin biraz daha fazla verip.
Saça göre değişir. Benim saçım çok ince ve hassas olduğu için sabunla yıkayıp kurulayınca 20-30 tel gidiyor. Çeşitli yollardan doğan stres faktörü var. Önemli etkenlerden biride saç kurutma makineleri. Saç kurutma veya şekil verme işlemi yaparken makineyi baya uzaktan tutmak gerekiyor vesaire..
@Deliyimbendeliyim ben sorular kısmında gördüğüm sorulara yazıyorum biri yazmış yorum ondan sonra canlanmış ben de yazdım sorunun eski olduğunu bile görmedim ebhdfj