5 gün önce saçıma Afrika örgüsü yaptırdım 2'inci günü kaşınma başladı flaşı açık baktığımda sivilceler vardı ve kafam kıpkırmızıydı, sivilceler sarıydı Ketarol diye şampuan önerdiler. Kullandım hiçbir etki yok delireceğim kaşıntıdan, yaşayan var mı geçer mi lütfen bilgisi olan yazsın?Afri̇ka örgüsü yaptırdım si̇vi̇lceler çıktı
Afri̇ka örgüsü yaptırdım si̇vi̇lceler çıktı çok kaşınıyor. Ne yapmalıyım, geçer mi̇?
Afrika örgüsü hem kadınların hem de erkeklerin tercih ettiği çok marjinal bir saç modeli. Biraz yüz güzelliği istiyor olsa da çok çekici ve tarz görünüyor. Saçlarınız kısa olsa bile uygulama aşamasında eklenen sentetik saçlar sayesinde upuzun oluyor :) Oldukça uğraş gerektiren bir uygulama.
Afrika örgüsü sivilce yapar mı?
Afrika örgüsü sivilce
Afrika örgüsü yaptırıp saçlarında kaşıntı ve sivilce problemi yaşayan çok az kişi bulunuyor. Yani her örgüden sonra sivilce ya da kaşıntı oluşmuyor. Afrika örgüsü var olan saçlara sentetik saçlar eklenerek, saçların tek tek küçük tutamlar halinde örülmesinden oluşuyor. Dolayısıyla saçlara zarar verecek, kimyasal bir işlem içermiyor.
Afrika örgüsü kaşıntısı normal mi?
Afrika örgüsü kaşıntısı
Afrika örgüsü yaptırdıktan sonra saç derisinde, saç diplerinde kaşıntı yaşayanlar çok az olsa da var. Saç diplerinizi sürekli olarak kaşıdığınızda saç diplerinizin tahriş olması, saç diplerinizde sivilceler oluşması normal hale gelir. Bu sebeple Afrika örgüsü sonrasında kaşıntı yaşıyorsanız, tırnaklarınızla sert bir şekilde saç diplerinizi kaşımamanızı öneririm.
Afrika örgüsü kaşıntısı nasıl geçer?
Kaşıntıyı dindirmek için buz uygulamasına başvurabilirsiniz. Saç derisini rahatlatacak lavanta yağı da kaşıntınıza deva olabilir. Lavanta yağını birkaç saat dolapta bekletip soğuk olarak masaj hareketleriyle uygulamanızı öneririm. Çok fazla rahatlatıyor, böyle durumlarda. Kaşıntınız devam ederse mutlaka yaptırdığınız yere başvurun derim. Alerji için kullanılan bazı ilaçlardan faydalanmak için de doktorunuza danışabilirsiniz.
Afrika örgüsünün olumlu yanları nelerdir?
Afrika örgüsünün olumlu yanları
Saçlarda çok güzel bir görünüme imza atar.
Kısa saçları uzun hale getirir.
Saçlar Afrika örgüsü yapıldığında bir süre boyaya ve ısıya maruz kalmayacağı için güçlenir.
Afrika örgüsünden sonra saçlarınıza istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Marjinal saç renklerine Afrika örgüsü sayesinde saçlarınızı boyatmadan sahip olabiliyorsunuz. Üstelik daha kalıcı bir şekilde :)
Afrika örgüsünün olumsuz yanları nelerdir?
Afrika örgüsünün olumsuz yanları
Uygulama aşaması vakit alıyor. 6-9 saati gözden çıkarmanız şart.
Çok az bir ihtimal olsa da saç derisinde kaşıntı yapabiliyor. Bu da saçlar örülürken çok fazla çekilirse meydana geliyor genellikle.
Saçları yıkamak biraz daha zorlaşıyor ve özen gerektiriyor.
Var olan saçlarınıza sentetik saçlar da eklenince biraz ağırlık yapabiliyor. Ancak bir süre sonra alışıyorsunuz.
Saçlar sıkı bir şekilde örüldüğü için saç derinizde gerginlik hissedebiliyorsunuz.
Bu sivilce ve kaşıntının günümüzde kullanılan saç spreyleri , doğal olmayan ve içerisinde bin bir kimyasal maddenin olduğunu , kafa derisinde oluşan sivilce ve kaşıntının bunlardan dolayı kaynaklanır. sivilce ve kaşıntının yeşil kurutulmuş yulaf samanı veya %100 zeytin yapından yapılmış kükürtlü sabun ile yıkanmalıdır.
Saç diplerinde sivilce ve kaşıntınız var ise yapmanız gereken yeşil , kurutulmuş yulaf samanını bir bardak su ile kaynattıktan sonra saçlarınızın diplerine kadar ıslatıp , yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulamanız gerekmektedir. Uygulamayı sivilceler geçene kadar uygulayabilirsiniz.
Diğer bir çözüm yöntemi ise %100 zeytin yağından yapılmış kükürtlü sabun kullanarak saçlarınızın diplerine masaj yaparak yıkamak olmalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli notanın sabunun %100 zeytin yağından olmasıdır.
Dostum 2 gün önce yaptırdım ben de ve şu an saat sabahın 5 i uyuyamıyorum kaşıntıdan , az önce ılık su gezdirdim saç diplerimde ve çok çok çok azcık bi rahatlama hissettim uyumaya çalışacağım maden suyu iyi geliyor diye duydum yaptıran bi arkadaşımdan gün başlayınca onu deneyeceğim
Ben İstanbul nebila hair de ordurdum, cok memnunum sacimi 2 profesyonel afrikali kadin ordu, goren herkes cok begeniyor , orgu veya afro dalgasi dusunuyorsaniz kesinlikle deneyin cok rahat
En İyi Cevaplar