Saç kremi de şampuan gibi saç bakım rutinimizin en önemli unsurlarından bir tanesidir. Durulanan ve durulanmayan olarak iki farklı saç kremleri mevcuttur. İkisi de kesinlikle saça zarar vermez, aksine yararları vardır.
Saç kremi neden kullanılmalı, saç kreminin faydaları!
Saç kremi faydaları
Saç kremi saçlara canlılık kazandırır.
Karışan saçların kolayca açılmasını sağlar, tarama kolaylığı sağlar.
Saçlara bakım yaparak, besler ve yıpranmaların önüne geçer.
Saç kremi kullanmak saçtaki elektriklenmeyi en aza indirir.
Saç kırıklarını azaltır ve saçın daha pürüzsüz görünmesini sağlar.
Saçtaki nem oranının dengede tutulmasını sağlar.
Saç problemine uygun seçilen saç kremi sorunun ortadan kalkmasını sağlar.
Durulanan saç kremi mi, durulanmayan saç kremi mi tercih edilmeli?
Durulanan saç kremi
Bunun seçimi tamamen size kalmıştır :) Fakat saç tipi çabuk yağlanmaya müsait olanlar durulanmayan saç kreminden uzak durmalıdır. Benim de tavsiyem durulanan saç kremlerini tercih etmenizden yanadır.
Saçları en kısa sürede onarıp canlandıran Elidor 1 Minute Süper Saç Kremi
Elidor 1 Minute Süper Saç Kremi
Kullanılabilecek en iyi saç kremleridir :) Saçları 1 dakika gibi kısa süre içerisinde canlandırır, onarır ve besler. Islak saçlara diplere değdirmeden uygulanır ve 1 dakika beklettikten sonra iyice durulanır. İlk kullanımdan itibaren faydalarını görebilirsiniz :)
Elidor Anında Onarıcı Bakım 1 Minute Saç Kremi
Elidor Anında Onarıcı Bakım 1 Minute Saç Kremi
Formülündeki arjinin ve seramid sayesinde her saç teline yumuşak dokunuşlar yaparak onarır, kırık görünümünü en aza indirir. Kullandığım gün etkilerini hissetmeye başladım :) Saçlarımı yumuşacık yaptı ve elektriklenmeyi en aza indirdi. Normalde saçlarımı şekillendirmeden dışarı çıkamayan ben, öylece salıp çıkabiliyorum. Çünkü saçlarım çok güzel görünüyor.
Elidor Güçlü ve Parlak 1 Minute Süper Saç Kremi
Elidor Güçlü ve Parlak 1 Minute Süper Saç Kremi
Güçlü ve Parlak 1 Minute Süper Saç kremi de formülündeki kolajen ve hyalüronik asit sayesinde saç tellerini besler ve daha canlı, daha parlak görünmesini sağlar. Saçları günlük yıpratıcı etkilerden korur. İkisi de saçlarda çok hoş bir koku bırakıyor. Ben aralarında asla seçim yapamıyorum. Siz de mutlaka ikisini de deneyin derim, saçlarınız çok yıpranmışsa tabii ki turuncu olanı kullanabilirsiniz :)
Merhaba 🌞 Sorunuzu görünce saç kremleri hakkında size kısaca bilgi vermek istedim. Umarım faydalı olur.😊
Saç Kremi Nedir?
Saçları yıkadıktan sonra daha temiz ve yumuşak olması için kullanılan ürünlerdir.
Neden Saç Kremleri Kullanmalıyız?
Saç kremleri, kadın-erkek cinsiyet fark etmeksizin kullanılmalıdır. Kuru, cansız, elektriklenen ve zor şekil alan saçların daha yumuşak bir forma girmesi için ve saçların var olan bakımlı halini kaybetmemesi için kullanmamız gerekiyor.
Saç kremleri durulanan ve durulanmayan olarak ikiye ayrılır:
Durulanan Saç Kremleri
Elidor Saç Bakım Kremi Serisi
Saçınızı her zaman olduğu gibi önce şampuanla yıkayarak kirlerden arındırın. Duruladıktan sonra ıslak saçlarınıza bir miktar kremi saç diplerinize değdirmeden uygulayın. Saç kökleri kendisini beslediği için diplere krem uygulaması yapmanıza gerek yoktur. Aksi takdirde saç diplerine sürülen kremler saçın sebum dengesini bozar. Bu da saçlarınızda dökülme yağlanma ve kepek oluşumuna neden olur. Kremi masaj yaparak 2-3 dakika saçlarınızın uçlarında bekletin sonra durulayın. Saç tipinize ve beklentinize göre ürünler tercih etmeyi de sakın unutmayın.🤩
Durulanmayan Saç Kremleri
Elidor Şekillendirici Bakım Kremi Serisi
Durulanmayan saç kremleri banyodan sonra nemli saçlarınıza şekil vermek, elektriklenmesini ya da kabarmasını önlemek amacıyla tercih edebileceğiniz kremlerdir. Yine aynı şekilde kremi ıslak saçlarını uygulayabilirsiniz fakat bu sefer kremi uyguladıktan sonra saçlarınızı durulamanıza gerek yok.
Saç Kreminin Faydaları
Saçlardaki hücreleri yeniler.
Saç tellerini güçlendirir.
Saçlar kırılmalarını önler.
Saçları yumuşatır.
Kolay şekil almasına yardımcı olur.
Kuru saçları nemlendirir.
Kolay taranmasına yardımcı olur.
Saçlarda elektriklenmeyi önler.
Parlaklık kazandırır.
Saç Kreminin Zararları
Üzülerek söylüyorum ama her şeyin faydası olduğu gibi zararı da var tabi 😊 ama saç kremlerinin zararlı sonuçlara sebep olması genel olarak saç tipine uygun ürün tercih edilmemesinden ya da kullanımında yanlış bir yol izlenmesinden dolayı olur. Sıralamak gerekirse;
Alerjik reaksiyonlar.
Fazla kullanımda saçtaki sebum dengesinin bozulması.
Hatalı kullanımda saçların aşırı yağlanması
Benim tercihim kesinlikle durulanmayan saç kremleri ve size durulanmayan bir saç kremi önerisinde bulunmadan gidemeyeceğim😅
Yeni Favorim: Elidor 7'si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem🤩🥳
Elidor 7'si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem
İlk denemenizde bile kullandığınız her şeyi bir kenara bıraktıracak bir etkiyle karşılaşıyorsunuz. Saçlarınızın ihtiyacı olan her şey Elidor 7'si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem'de buluşmuş. Pekii nedir bu 7 şey?
48 Saat Kalıcı Koku
Yumuşacık Saçlar
Gerçek Parlaklık
Güçlü Saçlar
Elektriklenme Karşıtı
Kolayca Şekil Verme
Yüksek Isıya Karşı Koruma
E daha ne isteriz ki saçlarımız için?😍 Henüz denemediyseniz mutlaka denemenizi öneriyorum bu kremi. Yazınızın yeni favorisi olacağından eminim.🤩
Birçok insan saç kreminin zararlı olduğunu düşünüyor. Bu nedenle saç kremi kullanmıyor. Ben saç kremi kullanmayı alışkanlık haline getirenlerdenim.
Saç kremi ne işe yarar?
Saç kreminin saçlarımızda birçok etkisi bulunmakta. Peki saç kremi ne işe yarar, saç kremi zararlı mı? - Saçlarının elektriklenmesini önler - Saçları besler - Kolay taranmasını ve kolay şekil almasını sağlar - Yıpranmış saçları onarır ve yıpranmasını önler - Saçların sağlıklı uzamasını sağlar - Saç kırıklarını önler.
Saç kremi zararlı mı?
saç kremi zararlı mı
Kullandığımız sampuanlar kadar saç kremleri de oldukça önemli. Saçlarımız için doğru ürünü bulduktan sonra saç kremi kullanmanın zararı yoktur. Ben saç yıkama sonrası saç kremi uyguluyorum. Elidor saç kremi kullanıyorum ve oldukça memnunum. Şimdiye kadar zararını görmedim. Saçların için doğru saç kremini kullanırsan bir sorun olmayacaktır.
Bence kuaförünü değiştir, saç kremi saçı kesinlikle saçı zayıflatmaz. Aksine saçı besleyip yumuşatır. Saçla ilgili daha fazla içerik için kanalıma bakabilirsin.
Erkeklerin saçları kadınlara oranla daha ince ve zayıftır. Saç kremini şöyle önerebilirim beylere Hakiki zeytinyağlı sabun kullanılırsa sac yıkama esnasında ardından saç diplerine gelmeyecek şekil de saç kremi kullanabilirsiniz. Saç diplerne neden deymecek dedim, çünkü saçları yağlandırmasın diye kadin erkek fark etmez saç kremi diplere nüfus ederse saçlar ağırlaşır ve çabuk yağlanır. ✂️
Saçlarının dibine değmediği sürece zararlı değil. Sadece saçlarına uygulamalısın. Ben yıllardır kullanıyorum bu güne kadar bir zararını görmedim. Aksine faydalı. Saçlarını yumuşatıyor onarıyor ve parlatıyor.