Merhaba arkadaşlar kız arkadaşımın saçlarını 3 ay önce kızıla boyamıştık fakat şu an memnun değil, kapatmak istiyor koyu kahve kapatır mı dedi ben de kararsız kaldım. Sizce? Kızıl saç rengini hangi renk kapatır?

Merhaba arkadaşlar kız arkadaşımın saçlarını 3 ay önce kızıla boyamıştık fakat şu an memnun değil, kapatmak istiyor koyu kahve kapatır mı dedi ben de kararsız kaldım. Sizce? Kızıl saç rengini hangi renk kapatır?

En beğendiğim saç renkleri arasında kızıl da bulunuyor. Hatta bir kere denemiştim :) Ben biraz koyu kızıl kullanmıştım. Saçımın altında da açıcı olduğu için her yıkamada akıyordu doğrusu. Bir süre sonra daha çok açıldı renk. Peki saçlarımızı kızıla boyadık ama beğenmedik, nasıl kapatacağız? :)
Kızıl boyayı hangi boya kapatır diye merak edenlerin birçok seçeneği var aslında. Öncelikle kızıl üzerine sürmemeniz gereken boyaların açık renkler olduğunu söyleyelim. Yani papatya sarısı kızıl saç üzerine uygulanmaz, uygulansa da tutmaz :)

Kızılı kapatan renkler genel olarak koyu renklerdir. Ancak kızıl alt tonunu en iyi küllü tonlar nötrler. Yani bu listede benim favorim kesinlikle küllü yoğun kumraldır. Kızıl saç boyası üzerine farklı bir renk sürüldüğünde alttan kırmızı yansımalar görünebilir. Ancak küllü tonlar kızılı nötrlediği için bu problem yaşanmayacaktır.

Açık kumral olmadığı sürece evet kapatır :) Dediğim gibi benim önerim küllü yoğun kumraldan yanadır. Bunun yanı sıra listedeki diğer saç renkleri de kızılı kolaylıkla kapatabilecek renklerdendir.

Saç boyası akıtmak için en sık kullanılan yöntemlerden birisi karbonatla saç renk akıtmaktır. Kızıl saçlarınızı beğenmediyseniz sık sık yıkamanızı öneririm. Karbonat yöntemini nasıl deneyeceğiz derseniz.. Şampuanı saç şampuanınıza ya da durulama suyunuza karıştırabilirsiniz. 750 ML'lik bir şampuan için 3 çay kaşığı karbonat yeterli oluyor. Su ile karıştırmak istiyorsanız da; 2 litre suya 4 tatlı kaşığı karbonat eklemek gerekiyor. Sonrasında bu suyu durulama suyunuz olarak kullanabilirsiniz.
merhaba ben saçımın uçlarını 1 ay önce kizilla boyamıştım. cok hafif bi kizillik kaldi. şimdi ise. koyu kumral ve açık kumralı karistirip hafif sarimsi bi renk elde etmek istiyorum. acaba tutar mi?
kızıl renk çok zor kapanır kuaföre gidip saç rengini sarıya kadar açtırması gerekiyo. Sarının üstüne de herhangi bir rengi kolayca uygulayabilirsin zaten
Siyah kapatıyor bir tek. Ben kızıldan dönmek için 2 kere siyaha boyadım anca öyle kapandı. Bir kerede de olmuyor yani
Su anda kizillik ne tonda rengi aktiysa cikolata kahve kapatir kiziillik yogunsa hala siyah
Cevap
5Cevap
Kızıl saç rengi bir süre sonra sıkabilir ya da başka bir renge geçiş yapmak isteyebilirim. Bu durumda, kızıl rengi kapatmak her zaman kolay olmayabilir. Saç rengimi değiştirmeye karar verdiğimde, hangi renklerin kızılı en iyi şekilde kapatacağını ve bu sürecin nasıl daha etkili olacağını öğrenmem gerekti.

Deneyimlerimden yola çıkarak, bu konuda birkaç pratik ipucu edindim. Eğer sen de benim gibi kızıl saçtan başka bir renge geçmek istiyorsan, bu yazıda sana yardımcı olacak faydalı bilgiler bulabilirsin. Haydi, birlikte keşfedelim!
Kızıl saç rengini kapatmak için en uygun renk genellikle kahverengi tonları oluyor. Özellikle koyu kahverengi veya küllü tonlar kızıllığı nötralize etmekte oldukça etkili. Kendi saç rengime de en yakın olanı seçerek istediğim sonucu elde ediyorum.
Kızıl saç rengini kapatmadan önce, saçımı bir derinlemesine temizleyici şampuanla yıkıyorum. Böylece saçtaki renk pigmentlerini biraz olsun hafifletiyorum. Ardından saç rengimden bir ton koyu bir boya seçiyorum çünkü kızılın parlaklığını tamamen kapatmak için daha yoğun bir renk gerekiyor.
Doğal yöntemlerle kızıl saç rengini kapatmak biraz zor olabilir ama yine de denenebilir. Örneğin saçımı siyah çay veya kahve ile durulamak kızıllığı hafifletmeye yardımcı olabiliyor. Ancak profesyonel bir boya ile elde edeceğim sonucu tam olarak vermiyor.
Boyanın iyice akmasını sağladıktan sonra yapacağımız şey ise kızıl renge kontrast olan bir saç boyası. Küllü tonlar, renk skalasında kızılın karşısında yer alır ve akan boyanın üzerine uyguladığınızda kızılı nötrler. İçinde kestane rengi bulunan boyalardan ise uzak durmalısınız. Saçınızdaki kızıllardan kurtulduktan sonra uygun açıcıları da kullanarak saçınızı istediğiniz renkte kullanabilirsiniz.
tatlım aşamalı olarak kapatabilirsin mesela daha açığa ya da koyuya gitmek gibi
Resimdeki bakir rengi nasl birenk oldugunu koysan soylerdim 4 numara vurabilirsiniz
siyah veya mavi siyah kaptır bende koyu kahve denedim tam anlamıyla kapatmıyor
Bisey sorucam mavi siyah dediğiniz gece mavisi rengiyle ayni mi
Dip kızıl kalsın şimdilik koyu bişeyle kapatın sonra uçlarını sarıya yapın ya da karamel
Ya koleston koyu renk boyucak ya da açıcıyla olcak bu iş. Ben 5 ayda geçebildim bakirdan. Koyu Kumrala boyattirdim sürekli her ay. Sonra ombre yaptırdım. Kızıl olduğu için koyu sart yani actirmicaksa
bende karamel bakırdan siyaha boyaim da 2 hafta oldu aradan acilmalar var kalici olmasi icin surekli boyamam mi gerekiyor
Siyah bnmde kizildi siyah yaptm renk akıyor yikandikca ama siyaha dewamli boyaması lazim
Kapatır ama kızıl yansımalar olur yani kullu kahve yapin
bayan kuaforuyum 19 yasindayim kizili siyah kapatir canım
Koyu kahve veya siyah
kapatmasın ya kızıl candır can
Koyu kahve yazacaktım. Bende öyle kapatmıştım.
Koyu kahve kapatır sıyahta kapatır
siyah kapatr
Açtırman lazım o rengi.
Kapatır koyu kahve siyah gibi oluyor yalnız
Kullu koyu renkler kapatabilir
Siyah
siyah
Siyah
Kapattır bene
Kahve tonları
Siyah
Her rengi kapatır