Arkadaşlar geriye atabilecek kadar uzun saçlarım. Burnumun alt tarafına kadar geliyor. Daha da uzatmayı düşünüyorum ama saçları uzatma dökülür diyorlar, doğru mu acaba?Erkeklerde saçları uzatmak dökülmeyi arttırır mı?
Saç dökülmesi erkeklerde yoğunluklu olarak yaşanan saç problemlerinden bir tanesidir. Saç dökülmenizin birçok nedeni olabilir, saç dökülmesi tedavisi için altta yatan sebep bulunmalı tedavi de ona uygun bir biçimde belirlenmelidir. Saçlarını uzatmak, yeni bir imaj yaratmak isteyen erkekler genellikle öncesinde bir planlama yapar. Saç uzatmak saçı döker mi konusu da bu noktada merak edilenlerden biridir.
Erkeklerde saç uzatmak dökülmeyi artırır mı?
Erkeklerde saç uzatmak dökülmeyi artırır mı?
Saç dökülmesi yaşıyor ve saçlarınızı uzatmak istiyorsanız öncelikle saç dökülmenizi tedavi ettirmenizi öneririm. Bunun için bir uzmana danışabilirsiniz. Eğer saçlarınız genetik, hormon bozukluğu, ilaç kullanımı, vitamin eksiklikleri gibi nedenlerden ötürü dökülüyorsa yapılan testler sonucunda belli olacaktır. Sonrasında ise uygun tedavi şekli uygulanacaktır.
Saç dökülmesine sebep olan başlıca nedenler:
Aşırı stres
Yanlış kullanılan bakım ürünleri
Hormon bozuklukları
Vitamin, protein eksiklikleri
Saçın kimyasal işleme maruz kalması
Yeme bozukluğu
Genetik
Kullanılan ilaçlar
Saç derisi hastalıkları
Saç uzatmak kellik yapar mı, saçı döker mi?
Saç uzatmak kellik yapar mı, saçı döker mi?
Saç dökülmenizin birçok nedeni olabilir ancak saçlarınızı uzatmanız, saçlarınızın daha fazla döküleceği anlamına gelmez. Uzun saçlar daha fazla bakım ve özen ister, bakımı ihmal edilen saçlarda koparak dökülmeler gözlemlenebilir ve saç güçsüzleşebilir. Bunun dışında saç uzatmak kellik yapmaz ve saçlarınızı dökmez.
Erkeklerde saç uzatmak dökülmeyi artırır mı diye merak edenler için saç uzatmakla dökülmenin hiçbir ilişkisi olmadığını söylemiş olalım :)
Saç dökülmesini durdurmak için ne yapmalı?
Saç dökülmesini durdurmak için ne yapmalı?
Saçlarınızı uzatmak ve sağlıklı görünüme kavuşmak için her zaman saç tipinize uygun bakım ürünleri tercih etmelisiniz.
Kimyasal ve ısıl işlemden uzak durmalısınız.
Saç dökülmesine karşı şampuanları kullanabilirsiniz.
Bakım ürünlerinin yanı sıra, yeni saç oluşumunu destekleyen argan, badem yağı gibi doğal yağlarla saçlarınıza destek olabilirsiniz.
Bir uzmandan yardım alıp, saç dökülmenizin altında yatan nedenin tespiti için süreci hızlandırabilirsiniz.
Düzenli, vitamin ve protein ağırlıklı beslenmelisiniz.
Sizi strese sokacak her türlü durumdan uzak kalmalısınız.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kisa sacta uzun sacda genetik hormonsal sac dokulme fark yapmaz
alakası yoktur saç doğar büyür dökülür ve yenisi çıkar burnunun alt tarafına geliyosa o saç uzun sayılabilir saçın büyüme ve dökülme evresi vardır senin uzun olduğu zaman dökülme dönemine girerse bunu uzunluğa bağlamamalısın saç dökülmesini üstden keserek durdurulmaz kökünü besliceksin yani saçı uzatmayla dökülmenin artması uzaktan yakından alakası yoktur
Uzun saçların bakımı daha zor olur haliyle saç diplerinde ve köklerinde kırılmalar oluşur, döküleceği yoksada dökülebilir veya döküleceği varsa da bu süreci hızlandırabilir. Sabah uyandığında yastığa bak, birde saçlarını kestirdikten sonra uyanınca tekrar bak.. Aradaki farkı anlayacaksındır dostum
biraz da genlerle alakalı, yıllardır saçı uzun olup da daha alnı açılmamış abiler tanıyorum. sizde de kellik varsa kısa tut belli bir yaşa kadar, ben öyle yapıyorum.
En İyi Cevaplar