Kırmızı işaretli fotoğraf tedaviye ilk başladığım günkü halim. Mavi işaretli fotoğraf şu anki halim. İlaç kullanıyorum.

Öneriniz varsa her fikre açığım.
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kırmızı işaretli fotoğraf tedaviye ilk başladığım günkü halim. Mavi işaretli fotoğraf şu anki halim. İlaç kullanıyorum.

Öneriniz varsa her fikre açığım.
Cevap
7Cevap
Çok vakıf olduğum bi konu değil. Yakın arkadasım baya bu işi kafaya takmıştı fakat ilaçları bırakınca yine aynı duruma geliyordu.39 yaşında saç ektirdi bayada orjinal bişiy oldu öyle düz çizgi gibi değil. Yakıştıda mutlu şimdi. Bu arada sizde baya azimli ve bu konuda bilgilisiniz sanırım. Saç ekim konusunuda düşünmüşsünüzdür.
Ben saç ekimini çok araştırdım. O herkeste olmuyormuş. Yani tutmama riski varmış. O yüzden risk almak istemedim. Çünkü çoğu kişi ekim yaptırıyor. Ya saçları dökülüyor ya da istediği sonucu alamıyor. Burada tedavideki şok dökülmeden bahsetmiyorum. Yani tedavi bittikten sonraki dökülme olayından bahsediyorum.
Sağ ol
Seninki erkek tipi dökülme değil zaten sonuç alman doğal erkek tipi dökülmede bu sonucu verecek ilaç daha geliştirilemedi
Ne peki?
Hormonal bir durum olabilir strese bağlı olabilir kan değerlerinde bir sorun olabilir genç yaşta dökülmenin onlarca sebebi var orta yaş sonrası dökülme ırsidir baban kelse sende kel kalırsın önlemler belki geciktirir ama sonuç değişmez tabi dışarıdan hormonlara müdahale edilirse o ayrı o durumda da testosteronu bitirir erkekliğinden olursun
Zaten saç dökülmesi dediğin şey ya stresten olur ya mantardan olur ya da hormonal olur. Hormonal deyince DHT'den dolayı oluyor. Stres dediğin şey farklı bir şey. Mantar dediğin farklı bir şey. Bir de senin dediğin gibi kan değerleri var. Benim zaten kan değerlerim normal. Stres zaten yani var ama eee anne tarafında saç dökülmesi, kellik olduğu için oradan geçmiş olabilir. Ayrıca bu avodart dediğin şey testosteronu düşürmüyor. DHT'yi düşürüyor. DHT farklı bir şey. Testosteron farklı bir şey.
Saç emek istiyor ya bence baya ilerlemis ne kullanıyorsun minoxidil mi?
Prostat ilacıni sonra saç cikarmaya yönelik olarak mi cevirmisler çünkü minoxidil ilaci tansiyon ilaciymis
@Gvzmhlk ben de okumuştum ve uzak durdum minoxidile basladim
@Gvzmhlk sac dokulmesi erkeklere mi ait
@tamamkankaa peki sonuç aldilar mi siz gördünüz mü
@Gvzmhlk kadin prostat ilaci kullanırsa ne olur bilmiyorum ama ben ilac içmek istemedim diye kabul etmedim sonucta ilac agri kesicilere bile temkinli olurum
Çünkü kamasiye= jinekomasti
Evet cok arastirdim eczaci ailemde de cok kullanan var sonuc alan var diyerekten ikna oldum yoksa ona da ikna olmuyordum benim değerlerim guzel çıktı kan degerlerim iyi benim saclarim ince telli ve seyreldiler ondan denemek istedim teşekkür ederim
Rica ederim
Minoxidil kullnirken zamanla deride biriken o ilac kaşıntı yapiyormus ne kullandiniz şampuan olarak
konazol şampuan kullanıyorum haftada bir gün. Zaten en fazla haftada iki kere kullanmak gerekiyormuş. Önce kafama sürüp 3 dk bekliyorum. Sonra duruluyorum.
Cok teşekkür ederim
👍
Hangi ilacı kullanıyorsun.
Şimdilik iyi görünüyor.
Avodart
Kesinlikle olumlu fark var, tedavine devam et ve stres yapma bisi
ilaç saç kökü çıkarmamış ki
olan saç kökünü beslemiş
aynı yerlerde boşluğun hala var
Öyle mi 😟 sen ne önerirsin
Knk bariz şekilde saçlar artmış ve naptın dermatoloğa mı gittin?
İlaç içiyorum, çok araştırdım.
Doktor önerisiyle mi yoksa kafana göre mi aldın?
Benimde saçlar dökülüyor lütfen knk bana da çaresini söyle
Ben araştırdım. 2 ay finasterid içtim. Yan etkisi var mı diye sonra avodarta geçtim. Günde 1 hap. Yan etki takibi yaptım. Çok şükür yan etki görmedim.
Doktora danışmanı öneririm.
Sağol dostum yakında gidicem doktora bu bana büyük bir motivasyon verdi
Rica ederim umarım hepimiz istediğimize kavuşuruz.
Gözle görülür bir toparlanma var ancak net sonuç için sürece sabırla devam etmelisin
İlaç ne kullanıyorsun
Avodart
Nasıl kullanıyorsun peki
Her gün 1 hap ama doktora danış.
Ama ne için gittin sen bu ilaç normalde prostat için
Ben dermatologa gittim. Minoksidil %5 ve konokozol şampuan verdi. Sonra araştırdım. Bu ilacı buldum.
Baya kapanmış
Vala güzel çıkmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir değişim yakalamışsın, kesinlikle işe yarıyor. Mavi işaretli fotoğrafta saç yoğunluğun ve kafa derinin doluluğu gözle görülür şekilde artmış ✨
Tedavine sabırla devam etmen çok önemli. Destek olarak biberiye yağı ile kafa derine nazikçe masaj yapabilir, dermaroller ve biotin içeren güçlendirici şampuanlar kullanabilirsin 🧴
Sabrın meyvelerini vermeye başlamış bile. Peki şu anki rutininde doktorunun önerdiği ilaçlar dışında ekstra bir bakım yapıyor musun? 🌸