Saçlarım uzun ama dökülünce küçük küçük saçlar da var dökülenler arasında, noluyo ya
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçlarım uzun ama dökülünce küçük küçük saçlar da var dökülenler arasında, noluyo ya
Cevap
3Cevap
Küçük olanların iki ucuna da bak, saç kökü varsa haklısındır. Yoksa uçlardan koparak dökülme başlamıştır
büyüklerin ucunda var, küçüklerin ucunda yok ama kucukler inceden kalına doğru gidiyor
İnce kısmı saç ucu, kalın kısmı ise saçlarının ortasına doğru olan kısım. Bu kısa teller gerçekten kısa ise şanslısın
anlamadım ya daha açık anlatırmısın
O kısa saçlar aslında senin saç uçlarındaki yıpranmış kısım. Her taramanda uçlardan koparak dökülüyor.
ya da dipleri inceliyor, tam bilmiyorum ince kısım dibe bağlı olan kısımda olabilir
İnce kısım dibe bağlı olamaz. Saçlar uçlara doğru incelir. Saçlarını ensende topla, parmağınla kalınlığına bak. Bir de elini bir karış aşağı indirip kalınlığına bak anlarsın
internete baktığımda minyatürlesme diye bisey oluyormus kökte, zamanla küçülüp tel inceliyormus sonrada dökülüyormus ondan dedim
Bence daha kolay olanı görüp yıpranan kısmı kestirip güzelce uzatmaya bak. Tabi karar senin
saçlarım belimdeydi üç ay önce omuzdan kestim😄
Öncesinde katlımıydı saçların?
hayır sadece perçem vardı önden
Saçlarına iyi bakan birisin sanırım. Ben söylediklerimin arkasındayım. Uçlarda incelme var ama kötü değildir kısa kısa kopuyorsa. Bence uzatıyorsan bile 3 ayda bir filan 1 cm de olsa aldır uçlarından 🙏
teşekkür ederim, dediğim gibi uzun olanlar direkt kökten dökülüyor uçları beyaz kök var, kısalar da dedim zaten inceden uzuna gidiyor kalınlığı ama en çok uzunlar dökülüyor kökten
Uzunlar normal. Kısa olanlar uçta, lütfen araştır 🙏
toplamda uzun kısa 100tel normal mi?
Gayet normal. Çok ıslak veya çok kuruyken tarama derim
bilmiyorum ya ben cok korkuyorum bebek saçlar dökülüyor çünkü, kök zayıfladığını küçüldüğü zaman dökülüyormus
Peki
sağlıklı 1 insanın günde 30 ila 35 saçı dökülür genelide küçük ve güçsüz olanlardır
100 tel dökülüyor benim
50,100 normal kabul ediliyormus doktor dedide bilmiyorum
evet 18e yeni girdim ama bir aydır dökülme var aniden hemde
zaten öyle başlıyor benim de o yaşlarda senin gibi birden başladı halamın çalıştığı hastaneye gittim normal demişti doktor günde en az 30-35 dökülür daha çok da dökülebilir demişti şimdi şöyle güçsüz zayıf ya da köküne yeterli saçı büyüten mineral keratin sanırım gitmiyorsa beyin onları döküyor yani onlara bu minerali göndermiyor sen tarakla bu saçları temizlerken beyin onlardan boşalan yere teni ve güçlü saç kökü yapıyor yani bu güçsüzü ayırıp yerine güçlü olanı koymak gibi benim 35imden sonra saçlarım dök, idu şu an tepemin tasında 1 hava alanı var ama kızlar ya da kadınlar 70-80 de geşse saçları duruyor o yüzden dert etme
zaten dökülen saçlarda ince küçük uçları kalından inceye gidiyor daha kalın daha güçlüleri geliyor diyorsun yani
valla hiç hayra alamet değil duş aldım avuç avuç döküldü 150tel civarı, aglamaktan baska bisey gelmiyor elimden
Şıtrestendir, bunu da şıtres yapıp daha fazla şıtres şapma :D
bir şey diyeyim mi o kadar takıyorum ki sabahtan beri ağlıyorum tek yaptığım bir şey ağlamak
Konuşalım ister misin?
olur
yazabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika saçlarının aralarında o minik telleri görmek seni hiç endişelendirmesin güzellik. Saçlarımızın da bir döngüsü var biliyorsun, dökülen o küçük saçlar genelde yenilenen veya dinlenme fazına geçen taze teller oluyor. Mevsim geçişleri ve stres de bunu tetikleyebilir. Saç köklerini güçlendirmek için biberiye suyu veya biotin içeren kaliteli bir saç serumu denemeni öneririm. Bence dökülme miktarını bir süre gözlemle. Sen son zamanlarda saç bakım rutininde yeni bir ürün denedin mi 🌸✨