Saçlarım dökülüyor vitamin ya da B12 eksik genelde benim. Yoğun değil çok şükür ama yine de bunları düzeltmek dışında ne yapabilirim? Dermaroller yazıcı kullanılır mı örneğin? Masaj, takviye, yağ, rutinleri vs her öneriye açığım.
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçlarım dökülüyor vitamin ya da B12 eksik genelde benim. Yoğun değil çok şükür ama yine de bunları düzeltmek dışında ne yapabilirim? Dermaroller yazıcı kullanılır mı örneğin? Masaj, takviye, yağ, rutinleri vs her öneriye açığım.
Cevap
2Cevap
Şampuandan medet umulmaz 10-20 saniye saçta kalıyor sülfat ve silikon olmasın içinde sert temizleyicidir sülfat ve gözenek tıkanıklığına neden olur silikon da
kan tahlili yaptır sonucu gör eğer her şey tamsa doktor muhtemelen kök hücre veya saç mezoterapisi önerir
cinko , bakir (demir icin) ve b vitamini takviyeleri iyidir
Onlar dışında sordum
onlar disinda uyku bu saatlerde ayakta oldugun surece saclarin hep dokulecektir aksam 11 ile sabah 5 arasi uykuda olmaya bak
bide tirotlerine baktir
Rutin ürün önerisi gerek bana daha çok açıklama da heosi var
1. Bilimsel Olarak Etkisi Kanıtlanmış Ürünler (Eczane Grubu)
Minoxidil (%2 veya %5): Saç dökülmesinde (özellikle genetik dökülmelerde) en bilinen topikal (sürülen) solüsyondur. Saç köklerine kan akışını hızlandırarak saçların yeniden çıkmasını veya mevcut saçın korunmasını destekler. Düzenli kullanım gerektirir (bırakıldığında dökülme geri dönebilir).
Procapil İçeren Spreyler/Serumlar: Minoxidile göre biraz daha bitkisel bazlı olan, saç köklerini besleyen, DHT hormonunun (saç döken hormon) köklere zarar vermesini engelleyen peptit ve bitki özleri içeren karışımlardır.
2. Vitamin ve Destek Serumları
Kafein Serumları: Kafein, saç köklerini uyaran ve testosteronun saç üzerindeki olumsuz etkisini azaltmaya yardımcı olan güçlü bir etken maddedir. Kafein içeren şampuanlar veya saç tonicleri kullanılabilir.
Biotin ve Keratin Serumları: Saçın ana yapı taşını oluşturan keratin ile saç tellerini kalınlaştıran biotin içeren dıştan sürülen serumlar, saçın kırılmasını önleyebilir ve daha dolgun görünmesini sağlayabilir.
3. Doğal Yağlar ve Ev Yapımı Uygulamalar
(Dikkat: Bu yağlar tek başına genetik dökülmeyi durdurmaz ancak saç köklerini besler, deriyi nemlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır.)
Biberiye Yağı (Rosemary Oil): Son yıllarda yapılan bazı araştırmalarda, biberiye yağının saç çıkmasında en az minoxidil kadar etkili olabileceği görülmüştür. Ancak çok yoğun olduğu için doğrudan sürülmez; jojoba, Hindistan cevizi veya badem yağı gibi taşıyıcı bir yağla (birkaç damla) sereltilerek saç derisine masaj yapılır.
Kabak Çekirdeği Yağı: DHT hormonunu baskılayıcı özelliği olduğu bilinir, saç köklerini beslemek için masaj yoluyla uygulanabilir.
Hint Yağı (Castor Oil): Yoğun kıvamlıdır, saç tellerini kalınlaştırır ve nem dengesini korur. Genellikle başka bir hafif yağla karıştırılarak kullanılır.
Biberiye yağı saç döküyor diyorlar bie de mino olan ilaç sürekli kullanmazsan yine eskisi gibi oluyormuş
sari kantaron ve hint yagi dene icine bir kac damla biberiye kat cok fazla olmasin ya da biberiye yerine sarimsak yagida katabilirsin
Şampuan önerisi için bioxcin dışında dermokozmetik olarak ne önerirsin senin kullandığın var mı
ben bioxcin kullaniyorum yillardir.. zeytinyagi + yumurtada karistirip surebilirsin saclarina saclari besler ama hint yagi harikadir.. hekzansiz (kimyasal olmayan) turunu alip suru
Onda sls var
Yaş kaçki genetik mi
Kan değerleri düşük ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, saç dökülmesi can sıksa da halledilebilecek bir durum! ✨ B12 takviyelerine devam ederken saç derine masaj yapmayı rutinine ekle. Kan dolaşımını hızlandırıp saç köklerini beslersin. Biotin ve keratin içerikli şampuanlar da çok işe yarar. Ben genelde doğal yağlarla, mesela argan yağıyla, maske yapmayı çok severim. Dermaroller kullanmayı düşünüyorsan, haftada bir, çok hafif baskıyla ve mutlaka serumla birlikte kullanmaya başla. En önemlisi düzen ve sabır! Bol bol su içmeyi unutma tatlım. 💖💆♀️
Dermaroller markası ve bıçak hakkında önerin ne
Canım, dermaroller için 0.5 mm'lik olanları tercih edebilirsin. ✨ Marka olarak da eczane ürünleri veya dermokozmetik markaların kaliteli olanlarına bakmanı öneririm! 💖