Saçlarım çok fazla kırılıyor. En çok ne zarar veriyor olabilir, nasıl korurum saçlarımı?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçlarım çok fazla kırılıyor. En çok ne zarar veriyor olabilir, nasıl korurum saçlarımı?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Selam tatlım! 😇
Ben uzun süre saçımı sadece boyanın yıprattığını sanıyordum. Sonra fark ettim ki aslında sahip olduğumuz küçük alışkanlıklar da saça bir o kadar zarar veriyor.
Islak saçı sert taramak, sürekli yüksek ısıyla şekillendirmek, yeterince nem vermemek, saç diplerini yeterince arındırmamak... Bunların hepsi zamanla saç tellerini zayıflatıyor ve kırılmaları artırabiliyor. Bu yüzden ben viral olan Abbey Yung metodundaki gibi "önce koru ve onar sonra şekillendir" mantığıyla ilerliyorum. Abbey Yung metodu ile kendime öyle bir bakım rutini oluşturdum ki saçlarımın hak ettiği korumayı artık ona verebiliyorum.
OGX ürünleriise burada en büyük yardımcım. Özellikle rutinime markanın Bond Protein Repair Serisi’nden ürünler eklemek istedim. Çünkü bu serideki ürünler kesintisiz bağ onarımı sağlayan çift etkili onarım teknolojisi* ile üretilmiş. Abbey Yung metodunun onarım felsefesi ile çok örtüşüyor. 😍
O zaman sana kendi bakım kurallarımı adım adım anlatayım. 🫡
İlk Kural: Duş öncesi saçlarımı korumaya alıyorum 🙌
Bu metodun ilk kuralı duştan önce saça yağ uygulayıp bekletmek. Eskiden bu adımı gereksiz bulurdum ama tam tersine en çok fark yaratan adımlardan biri olduğunu düzenli uygulama sonucu fark ettim. Yağ sayesinde saç telleri duş sırasında daha az kuruyor, daha yumuşak kalıyor ve sonrasında tararken zarar görmüyor.
Ben bu aşamada OGX Ekstra Güçlü Nemlendirici ve Canlandırıcı Argan Yağı’nı kullanıyorum. Boy ve uçlara uygulayıp yaklaşık 30-60 dakika bekletiyorum. Saçlarıma o kadar güzel nem veriyor ki yumuşacık ve pürüzsüz yapıyor.
İkinci Kural: Saç derimi temiz tutuyorum 💦
Abbey Yung metodunun bir başka önemli kuralı saç diplerinde biriken ürünleri arındırmak. Bu yüzden haftada bir kez Rosemary Mint Arındırıcı Şampuan kullanıyorum. İçeriğinde biberiye ve nane var bu yüzden arındırıcı ve canlandırıcı özelliği bulunuyor.
Saç derisinde biriken yağ ve ürün kalıntıları temizlenince saç dipleri gerçekten rahatlıyor. Temiz bir saç derisi hem bakım ürünlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor hem de saçın daha sağlıklı uzaması için güzel bir zemin oluşturuyor.
Üçüncü Kural: Duşta saç maskesi olmazsa olmaz 👌
Gerçek bir saç bakım rutininin olmazsa olmazı saç maskeleridir. Benim olmazsa olmazım ise OGX Coconut Miracle Oil Saç Maskesi.
Formülünde hindistan cevizi yağı, tiare çiçeği esansı ve vanilya çekirdeği özü var. Kuru ve hasar görmüş saçların bayılacağı bir ürün çünkü onarıyor, ekstra güçlendiriyor ve ipeksi bir yumuşaklığa kavuşturuyor. Ben maskeyi uygulayıp 3-5 dakika bekletiyorum. Daha banyoda kırılmaya başlayan saçlara elveda dedim.
Dördüncü Kural: Kırılmalara karşı olan savaşımda son dokunuş SERUM ⭐️
Duştan sonra saçlarım için tek ama etkili bir ürün kullanıyorum. Saçlarımdaki fazla suyu havluyla nazikçe aldıktan sonra Bond Protein Repair Serum’u uyguluyorum.
Bu ürün hasarlı saç tellerini güçlendiriyor ve şekillendirme öncesinde güzel bir bakım desteği sağlıyor. Tek kullanımda %80 daha pürüzsüz saçlar** sağlıyor. Saçı ağırlaştırmadan pürüzsüzleştirdiği için de gün içinde dolaşma ve sürtünmeye bağlı kırılmaların azaldığını hissediyorum. Verdiği parlak görünüme ise bayılıyorum. 🌞
Benim öğrendiğim en önemli şey şu oldu: Saç bir gecede yıpranmıyor, bir gecede de toparlanmıyor. Düzenli bakım yaptığında saç gerçekten karşılığını veriyor. Eğer saçların sık kırılıyor, uçları sürekli inceliyor ve uzamıyor gibi hissediyorsan önce onu korumaya odaklan. Ben Abbey Yung'un bakım mantığını OGX ürünleriyle uygulamaya başladıktan sonra saçlarımın hem daha güçlü hem de daha sağlıklı göründüğünü fark ettim. Sen de saçının ihtiyaçlarına göre kendi rutinini oluşturabilirsin, deneyince farkı anlayacaksın. 🤩
Ürünleri incelemek için buraya tıklayabilirsin. Bakalım sen en çok hangi ürünleri beğeneceksin. 🥳💕
*Günde en az 1 OGX Bond Protein Repair ürününün günlük kullanımıyla
**Saç kremi içermeyen şampuan kullanımına kıyasla, OGX Bond Protein Repair Şampuan ve Bakım Kremi kullanıldığında.
Fazla boya ya da ısı veriyor olabilir. düzenli aralıklarla yık ve çok sıcak sudan kaçının.
saçların kırılmasının birçok nedeni olabilir ama en büyük zarar genelde yüksek ısı işlemleri sık boya ve açıcı uygulamaları oluyor özellikle düzleştirici maşa ve sık fön kullanımı saçın yapısını zamanla zayıflatabiliyor boya ve özellikle açıcı işlemler de saçın nemini azaltıp daha kuru ve hassas hale getirebiliyor bunun dışında saçları çok sıkı toplamak ıslakken sert taramak yanlış ürün kullanmak ve saçlara yeterince bakım yapmamak da kırılmayı artırabiliyor saçlarını korumak için öncelikle en çok yıpratan işlemleri azaltmaya çalışmak gerekiyor mümkünse ısı uygulamalarını sınırlandırmak ve kullandığın zaman mutlaka ısı koruyucu ürün kullanmak önemli oluyor saçlarını yıkarken çok sıcak su kullanmamak saç tipine uygun nemlendirici şampuan ve saç kremi tercih etmek de fayda sağlayabilir özellikle saç uçları daha fazla yıprandığı için düzenli olarak bakım maskesi yapmak ve saç uçlarına uygun bakım ürünleri kullanmak saçın daha güçlü görünmesine yardımcı olabilir günlük alışkanlıklar da çok fark ettiriyor saçları ıslakken sert şekilde taramamak geniş dişli tarak kullanmak saçları sürekli sıkı toplamamak ve havluyla çok sert ovalamamak gerekiyor çünkü fark etmeden yaptığımız küçük hatalar zamanla saçların daha fazla kırılmasına neden olabiliyor bence en önemlisi saçın ihtiyacını anlayıp düzenli ve sabırlı bir bakım uygulamak oluyor çünkü kırılan saç hemen eski haline dönmese de doğru bakım ve biraz zamanla daha sağlıklı parlak ve güçlü bir hale gelebiliyor
Merhaba canım saçlarına en büyük hasarı yüksek ısı veren şekillendiriciler, özellikle de saçın yapını direkt kurutan düzleştirici ve maşalar verir. Bunun yanı sıra yanlış tarama alışkanlıkları ve kimyasal işlemler de saç tellerini zayıflatıp kırılmalara yol açar. Saçlarını kırılmaya karşı korumak için öncelikle duş sonrasında ıslakken asla sertçe çekiştirmemeye özen göster çünkü ıslak saç en hassas olduğu andır ve bu durumda hemen kopabilir. Bunun yerine yumuşak dokulu bir tarakla uçlardan başlayarak nazikçe açıyor ve ısı kullanman gerektiği zaman mutlaka koruyucu bir sprey sıkman gerekir. Ayrıca saç uçlarına düzenli aralıklarla doğal yağlar uygularsan da nem dengesini koruyarak dış etkenlere karşı kalkan oluşturur ve kırıkların yayılmasını büyük ölçüde engeller diyebilirim.
Senin saçların da çok kullanacağınsız bu özellikle depresyonudeyken de olabilir olmuş gerçekten saçlarımızı nasıl hissettiğimiz le bir alakası var zeytinyağı çok iyi geliyor saçlarına eğer güzel bir şekilde arındırabiliyorsan kullan derim doğal yağlar Argan yağı Hindistan cevizi yağı çok güzel besliyor ama bunları devamlı yapman lazım Ben bir ara ara verdim tekrar eski haline aldı bunun yanı sıra fazla boya da saçı yıpratabiliyor !
Sürekli duzlestirici kullanmak, Sürekli saç boyamak zarar verir. Bir de duşta saçları yikarken yavaş bir şekilde yikanmali
Bence en büyük zararı ilk olarak saç açma işlemleri sonra da ısınan plakalar veriyor maalesef
Düzleştirmek maşa yapmak çok zararlı bundan uzak durmak lazım
Az buz önleyebilsekte saçlar genetik bence.. yani hiç bakmayan dikkat etmeyen bazı insanların saçları çok gür ve az kırıklı olurken üstüne düşen birinin çok cansız, kırık dolu olabiliyor
Deniz ve güneş kırar bide çok sıcak suyla yıkama sıkı toplamayın şampuan hariç saç krem kullanın
Çok fön çektiriyorsan ya da kimyasal kullanıyorsan geçerli sebepler..
Keratin yüklemesi yap, kimyasal katkısız doğal şampuan kullan, çok fazla ısıya maruz bırakan aletlerle işlem yapmayı bırak.
Saçı ıslak taramak havluya sarmal sürekli yüksek ısıyla şekil vermek. Aklıma gelenler bunlar
Isıtıcılı şekillendirme yerine saç sosisi kullanabilirsin. Acil durumlarda ara sıra saç şekillendirici kullanılabilir ama her gün ısıya maruz kalan saç ne yaparsanız yapın yıpranır
Duzlestirici kullanıyor musunuz eğer düzleştirici kullanıyorsanız çok fazla sıcak suda yıkıyorsanız kırılıyor maalesef 2.03 ayda bir düzenli kırıklarını temizlemeniz lazım
Şampuan aslında sadece diplere uygulamak en iyisi
bence saca olabildigince dokunmamak bir sure
Ben Hindistan cevizi yağını yıllardır kullanıyorum ve güvendiğim tek saç bakım rutini odur
sarımsak özlü şampuan veya biberiye yağı kullanabilirsiniz
Fön Güneş toz kir kimyasal ürünler boya saçlar için zararlı
Üç numaraya vur kurtul
Düzleştirici saça çok zarar veriyor
Saçlarım kırılmaması için kaliteli şampuan kullanılabilir
en buyuk dusman stres ballişkomallişş
Benimkiler hep kırık 🥹
Tabii ki bakımsızlık verir
En büyük zararı veren düzleştiricidir
Yapay zeka daha iyi bilir
Fazla boya ya da ısı veriyor olabilir.
Vitaminli şampuan kullan