Boya ve ısıdan vazgeçmek mümkün değil. Saçlarımı canlandıracak bir rutin var mı?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Boya ve ısıdan vazgeçmek mümkün değil. Saçlarımı canlandıracak bir rutin var mı?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Merhabaaa! 🥰
Her kadının ortak derdi bu. Ben de yıllarca doğru düzgün bakım yapmadan sürekli saçlarımı boyadım, yüksek ısıyla şekillendirdim. Çooook yıprandı, hatta bana küstü. 🫣 Tabii ki bunlar günümüzde lüks değil ihtiyaç haline gelmiş şeyler. Saçlarımızı boyamaya ve şekillendirmeye devam edeceğiz. Önemli olan doğru bakımı yapabilmek.
Bundan aylar önce Abbey Yung metodu sosyal medya keşfetimi ele geçirince önüme düşen her videoyu izlemeye başladım. Bu metot çok fazla ilgimi çekti. Denemek istedim ve kendi saç ihtiyaçlarıma göre OGX ürünleriyle 5 aşamadan oluşan bir rutin oluşturdum. Gerçekten birkaç haftada saçlarımın görünümü değişmeye başladı.
Senin de işine yarayacağını düşündüğüm için hemen anlatmaya başlıyorum. 💁🏻♀️
İlk Aşama: Duşa girmeden önce saçımı bakım moduna alıyorum 💃
Abbey Yung metodu için en uygun OGX ürünleri bence Bond Protein Repair Serisi’ndeki ürünler çünkü Abbey Yung metodu bağ onarmayı hedefleyen bir metot. Bu serideki ürünler de kesintisiz bağ onarımı sağlayan çift etkili onarım teknolojisine* sahip. Bu yüzden serideki favori ürünlerinden biri olan OGX Bond Protein Repair 3 Etkili Yağ’ı duştan yaklaşık 1 saat önce saçlarıma uyguluyorum.
Bu adım bana göre bütün rutinin yıldızı. Saçımı yıkamadan önce nem desteği vermek çok iyi bir fikir. Bu ürün çift fazlı formülü sayesinde saç tellerimi pürüzsüzleştiriyor ve parlak görünmesini sağlıyor. Özellikle sürekli boya yaptırıyorsan bu adımı kesinlikle atlama derim.
İkinci Aşama: Önce saç derisini güzelce arındırıyorum 🚿
Abbey Yung metoduna göre yıpranmış saçlardan sağlıklı saçlara geçebilmek için saç derisine bakım yapmak çok önemli. Bu yüzden haftada bir kez Rosemary Mint Arındırıcı Şampuan kullanıyorum. Gün içinde biriken yağ ve kalıntıları nazikçe temizliyorum. Formülünde biberiye ve nane olduğu için saç diplerim ferahlıyor ve bakıma hazır hale geliyor.
Üçüncü Aşama: Maskeyle saçlarıma yoğun bakım yapıyorum 🧖♀️
Şampuandan sonra sıra en sevdiğim aşamada! OGX Brazilian Keratin Smooth Saç Maskesi yıpranmış saçlarım için birebir. Hindistan cevizi yağı, keratin proteinleri, avokado ve kakao yağı içeren formülü saçlarıma çok iyi geldi.
Maskeyi özellikle boy ve uçlara uygulayıp 3-5 dakika bekletiyorum. Düzenli kullanımda saçlarımı yumuşattı ve güçlendirdi; saçlarım daha pürüzsüz, düz ve ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.
Dördüncü Aşama: Duştan sonra ilk iş bağ onarım desteği 🤝
Saçımı havluyla nazikçe kuruttuktan sonra Bond Protein Repair Serum kullanıyorum.
Boyalı saçlarda en büyük sorunlardan biri saç tellerinin zamanla zayıflaması oluyor. Bu serum da tam bu noktada devreye giriyor. Boylardan uçlara uyguluyorum. Hasarlı saçımı güçlendiriyor ve canlandırıyor, pürüzsüz ve parlak bir görünüm veriyor. Tek kullanımda %80 daha pürüzsüz saçlar** vadediyor. Ben denedim, onayladım. ✅
Beşinci Aşama: Argan yağının mucizevi dokunuşu 🧿
Son olarak OGX Ekstra Güçlü Nemlendirici ve Canlandırıcı Argan Yağı’nı uyguluyorum.
Saçımı şekillendirmeden önce boylarına ve uçlarına uyguluyorum. Saçımı nemlendirirken ısıya karşı koruyor. Aynı zamanda parlaklık ve yumuşaklık verirken kabarmasını ve elektriklenmesini önlüyor. 🤌
Ben boya yüzünden yıpranmış saçlarımı Abbey Yung metodu ve OGX ürünleri sayesinde canlandırdım. Bu rutini düzenli uygulamaya başladıktan sonra saçlarımın eski mat görüntüsü ciddi anlamda azaldı. Tabii tek kullanımda mucize beklememek lazım, işin sırrı düzenli bakım yapmak. Umarım önerilerim işine yarar. 😍
Ürünlerin linkini buraya bırakıyorum. İstersen benim kullandığım ürünlere şans ver, istersen saçının ihtiyaçlarına göre kendi rutinini oluştur. 😉
*Günde en az 1 OGX Bond Protein Repair ürününün günlük kullanımıyla
**Saç kremi içermeyen şampuan kullanımına kıyasla, OGX Bond Protein Repair Şampuan ve Bakım Kremi kullanıldığında.
Düzenli yıkaman lazım ve vitamin kullanımını ihmal etme.
boya ve ısı uygulamaları saçları gerçekten zamanla çok yorabiliyor özellikle sık sık fön düzleştirici maşa kullanılıyorsa ya da saç birkaç kez açıcı işlem gördüyse saçın nem dengesi bozulabiliyor ve daha kuru kırılgan mat bir görüntü oluşabiliyor bence böyle bir durumda ilk yapılması gereken şey saçı biraz dinlendirmek oluyor mümkünse bir süre yeni boya işlemlerini azaltmak ve yüksek ısı kullanımını sınırlandırmak saçın kendini toparlamasına yardımcı olabilir ben olsam öncelikle saç bakım rutinimi daha çok nem ve onarım üzerine kurardım saç tipime uygun kaliteli bir şampuan seçerdim ama her yıkamada saçı fazla arındıran sert içerikli ürünler kullanmamaya dikkat ederdim çünkü yıpranmış saç zaten hassas olduğu için fazla kurutmak daha fazla kırılmaya neden olabiliyor yıkama sonrası mutlaka saç kremi kullanırdım özellikle saç uçlarına yoğunlaşırdım çünkü en çok yıpranan bölge genelde uçlar oluyor haftada bir veya iki kez yoğun nem veren bir saç maskesi yapmak da çok faydalı olabilir saç maskesini hemen durulamak yerine birkaç dakika bekletmek ürünün daha iyi etki etmesini sağlayabilir ayrıca saçın ihtiyacına göre güçlendirici bakım ürünleri de tercih edilebilir ama her ürünü fazla kullanmak yerine saçın verdiği tepkiye göre hareket etmek önemli oluyor ısı kullanımını tamamen bırakmak zor olabilir ama en azından azaltmak ve kullanırken mutlaka ısı koruyucu ürün kullanmak gerekiyor çünkü ısı koruyucu olmadan yapılan işlemler saçın daha hızlı yıpranmasına sebep olabiliyor saç kurutma makinesini de çok yüksek sıcaklıkta kullanmamak daha iyi olur mümkün olduğunca düşük ısıda kurutmak saçın zarar görmesini azaltabilir saç uçları çok kırıldıysa bazen sadece bakım ürünleriyle tamamen eski haline dönmesini beklemek zor olabiliyor çünkü kırılmış saç uçları kendini tamamen onaramıyor bu yüzden küçük bir saç kesimiyle yıpranmış kısımları aldırmak saçın daha sağlıklı görünmesini sağlayabilir sonrasında düzenli bakımla saçın daha güzel uzamasını destekleyebilirsin günlük alışkanlıklar da çok önemli oluyor saçları ıslakken sert şekilde taramamak geniş dişli tarak kullanmak saçları çok sıkı toplamamak ve uyurken saçın sürtünmesini azaltmak zamanla fark ettirebilir bence en önemli şey sabırlı olmak çünkü yıpranmış saç bir iki bakımda tamamen düzelmiyor düzenli ve doğru bir rutinle birkaç ay içinde daha yumuşak daha parlak ve daha güçlü hale gelebiliyor önemli olan saçı daha fazla yormadan ihtiyacı olan nemi ve bakımı vermek oluyor
Eğer boya ve ısı uygulamalarından vazgeçemiyorsan saçlarının bu süreçte en az hasar alması ve canlılığını koruması için kesinlikle savunma ve onarım odaklı bir rutin uygulaman gerekiyor. Isı kullanmadan önce mutlaka kaliteli bir ısı koruyucu serum veya sprey sürerek yüksek ısının saç telindeki nemi doğrudan buharlaştırmasının önüne geçmelisin ayrıca maşa veya düzleştiriciyi mümkün olan en düşük ısı ayarında tutmaya özen göstermen gerekir. Boya süreçlerinde ise saçını aşırı yoran arka arkaya açma veya boyama işlemlerinden kaçınmalısın kuaförde mutlaka koruyucu bağ güçlendirici bakım ürünleri ile ekleteklemelisin. Duş rutininde ise nemi hapseden onarıcı şampuanlar tercih et ardından yoğun protein ve keratin içeren maskeleri haftada en az bir kez saç boylarından uçlarına kadar uygulayarak yıpranan dokuyu toparlamanı tavsiye ederim. Duş sonrası da ıslakken saçını asla sertçe havluyla ovma bunun yerine mikrofiber bir havluyla suyunu nazikçe alıp argan veya hindistan cevizi yağı gibi besleyici yağlarla uçları mühürleyerek dış etkenlere karşı dayanıklılığını artırmalısın.
Saçlarınızı hızlıca toparlayacak 5 adımlı pratik bakım rutini:Sülfatsız Şampuan: Yıpranmış saçları kurutmayan, nem odaklı ve sülfatsız bir şampuan kullanın.
Protein & Keratin Maskesi: Haftada 1-2 kez protein veya keratin içerikli yapılandırıcı maske uygulayın.
Isı Koruyucu Sprey: Isı işlemleri öncesinde mutlaka yüksek korumalı bir serum veya sprey sürün.
Durulanmayan Durulanmayan Sıvı / Durulanmayan Krem: Banyo sonrası nemli uçlara nem kilitleyici sıvı veya durulanmayan krem uygulayın.
Saç Bakım Yağı: Kuruyan saç uçlarına her gün birkaç damla argan veya hindistan cevizi yağı gezdirin.
Ben yıkama sonrası sıvı saç kremi kullanıyorum onunla kurutuyorum veya kendi kurumasını bekliyorum zamanım varsa, ısı kullanacaksam da ısınan plakalar yerine ısınan havayı kullanan ürünleri tercih ediyorum ondan önce de saçım için ısı koruyucu sprey kullanıyorum şimdilik memnunum.
Boya ve ısıya ara verilmeli kesimde olsa onu korumaz nemi ve kendi yağı olmalı boya alır bunu deniz ve güneş etkendir
Olabildiğince doğal ürünler kullanmanı tavsiye ederim yumurta zeytinyağı vs
Mutlaka ara verilmeli işlemlere, sonrası ise güzel beslenme bence :) zamanla toparlanacaktır
saç tipinize uygun ürünler seç, argan veya hindistancevizi yağıyla korendy bakım tabi Şu an saçların nasıl durumu bilmediğimiz ve görmediğimiz için
Boya saçın nemini aldığı için bu kadar hızlı yıpranıyor nemlendirici ürünler ve kürler yaparsan çok hızlı toparlar özellikle keten tohumu jeli bay faydalı
Bakım rutinine Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsin bence, hem yumuşatıyor hem de yıpranmanın önüne geçiyor
Sık sık argan yağı kullan. Saçlara çok iyi geliyor
Saç bakım kremi falan kullan
Kızın mimik çok tatlı çıkmış
Saç bakım kremleri olabilir
Saçlarınla uğraşmayı bırakarak.
Neden mümkün değil
Pek bildiğim şeyler değil
Boya sürme sarı saç çok yıpranıyor
saç bakımı şampuanı kullan
isi uygulana artik yag kullan bide bol bol
Bu sen misin ki
Düzenli yıkaman gerek