Abbey Yung saç bakım metodunu çok fazla duyuyorum. Kendime nasıl uyarlarım?

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Abbey Yung saç bakım metodunu çok fazla duyuyorum. Kendime nasıl uyarlarım?

Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Selam 🤍
Bu soru karşıma çıktığı için çok şanslısın çünkü Abbey Yung metodu konusunda uzman biriyim diyebilirim. 😂
Ben neredeyse her yıkamadan sonra saçlarımı düzleştiriyorum ya da maşa yapıyorum. Doğal olarak kolay yıpranıyor, ve cansız görünebiliyor. Bu yüzden doğru ve etkili bakım yapmak çok önemli. Bugüne kadar birçok farklı ürün ve bakım rutini denedim ama en çok işime yarayan Abbey Yung saç bakım metodu ile oluşturduğum rutin oldu.
Abbey Yung metodunun en önemli olayı bağ onarıcı bakım yapmak. Bu yüzden en sevdiğim markalardan biri olan OGX markasının ürünleri ile bir rutin oluşturdum kendime. Özellikle çift etkili onarım teknolojisi sayesinde kesintisiz bağ onarımı sağlayan* Bond Protein Repair Serisi’ndeki ürünler bu metot için olmazsa olmaz.
O zaman sana, yıpranmış ve cansız saçlarım için Abbey Yung methodu ile oluşturduğum bakım rutinimi anlatayım. 👇
Abbey Yung metodunun en sevdiğim özelliği saç bakımına duştan önce başlamak. Ben de duşa girmeden önce OGX Bond Protein Repair 3 Etkili Yağ’ı saçlarıma uyguluyorum, ürünü saç tellerime güzelce yedirdikten sonra yaklaşık 30-60 dakika bekletiyorum.

Özellikle sık sık ısıyla şekillendirme yapan biri olarak, saçımı yıkama öncesinde nemlendirmenin gerçekten fark yarattığını düşünüyorum. Ayrıca bu ürün pürüzsüzleştirici bileşenler içeren çift fazlı formülü ile saçın daha pürüzsüz ve parlak görünmesine de katkı sağlıyor.
Abbey Yung metodunda en önem verilen şeylerden biri saç derisine arındırıcı bakım yapmak. Bu yüzden haftada 1 kez Rosemary Mint Arındırıcı Şampuan kullanıyorum.

Bu şampuan biberiye ve nane içerdiği için saç derisinde biriken yağ, şekillendirici kalıntıları ve çevresel kirleri nazikçe temizleyerek saç diplerini canlandırıyor. Böylece sonrasında uygulayacağım bakım ürünleri de saça çok daha iyi nüfuz ediyor. Özellikle saçlarım ağırlaştığında veya hacmini kaybettiğinde bu adımı asla atlamıyorum.
Duşta saçları arındırmak kadar nemlendirmek de önemli. Ben de bunun için saçımı yıkadıktan sonra %8 bağ onarıcı içeren ve nazikçe bakım yapan Bond Protein Repair Bakım Kremi’ni kullanıyorum.

Saç kremini özellikle kulak hizasında uçlara kadar uygulayıp birkaç dakika bekletiyorum. Saçlarımın kendi doğal yapısına, protein bariyerine zarar vermeden ve ağırlık yapmadan hedefe yönelik bağ onarımı** sağlıyor. Düzenli kullanımda saçlarımın daha az kırıldığını, tararken daha kolay açıldığını ve saç tellerimin güçlendiğini fark ettim.
Abbey Yung'un önerdiği en önemli alışkanlıklardan biri de nemi saça hapsetmek ve şekillendirme öncesi ısı koruyucu kullanmak. Ben bunun için bakımın son aşamasında OGX Ekstra Güçlü Nemlendirici ve Canlandırıcı Argan Yağ’ını kullanıyorum.

Isıya karşı koruma sağladığı için saçlarımı şekillendirmeden önce boylardan uçlara doğru uyguluyorum. Böylece saçlarım nemli, yumuşak, parlak bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca, elektriklenme ve kabarma ciddi anlamda kontrol altına alınıyor. Özellikle ertesi gün saçlarım çok daha canlı görünüyor.

Benim Abbey Yung metodu ve OGX ürünleriyle oluşturduğum saç bakım rutinim işte böyle. Bu dört adımlı saç bakım rutinimi birkaç hafta düzenli uyguladıktan sonra saçlarımın daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu fark ettim. Sen de Abbey Yung metodu ile saçının ihtiyaçlarına göre kendi rutinini oluşturabilirsin. Ama unutma etkisini düzenli kullanımda göreceksin. 💜 Ürünleri incelemek için hemen buraya tıkla. 👀
*Günde en az 1 OGX Bond Protein Repair ürününün günlük kullanımıyla
**Saç kremi içermeyen şampuan kullanımına kıyasla, OGX Bond Protein Repair Şampuan ve Bakım Kremi kullanıldığında.
Cevap
43Cevap
Stresten uzak durmayı denedin mi gadası
Vitamin kullan ve dış öncesi onarıcı yağ bakımları deneyebilirsin.
Merhaba canım Abbey Yung'in meşhur çok adımlı saç bakım metodunu yıpranmış ve ısıdan vazgeçemeyen saçlarına uyarlamak istiyorsan tamamen hasar onarımı ve katmanlı koruma mantığına uyman gerekiyor. 11 adımlık bu rutini kafanı karıştırmadan evde kolayca uygulayabileceğin şu adımlarla kendi düzenine uyarlayabilirsin:
Duş öncesi bağ onarımı ve yağlama (Pre-Shampoo): Yıpranmış saçların en büyük kurtarıcısı yıkama öncesi yapılan bakımlardır. Haftada bir veya iki kez, duşa girmeden 10-15 dakika önce saçın boy ve uçlarına bonding yani bağ onarıcı bir ürün sür. Eğer saçın o gün çok kuruysa bu bağ onarıcının yerine ya da farklı bir gün hafif bir saç bakım yağı uygulayıp beklet böylece şampuanın kurutucu etkisine karşı saçı baştan korumuş olursun.
Çift aşamalı şampuanlama ve arındırma: Rutininde saç derisinin sağlığı için haftada bir kez mutlaka arındırıcı (clarifying) bir şampuan kullan. Diğer yıkama günlerinde ise saçın ihtiyacına yönelik onarıcı veya nemlendirici sülfatsız/yumuşak bir şampuanla devam ederek saç tellerini yormadan temizle.
Duş içi maske ve saç kremi dengesi: Şampuan sonrasında saçın nem dengesini geri getirmek için yoğun protein veya keratin içeren bir saç maskesini ya da kaliteli bir saç kremini mutlaka kullan. Boya ve ısıdan yıpranmış saçlar neme aç olduğu için bu adımı atlamamalısın.
Durulanmayan bakım ve ısı koruma kalkanı: Duştan çıktıktan sonra saçılarını mikrofiber bir havluyla nazikçe kurutup hala nemliyken mutlaka kaliteli bir durulanmayan saç kremi ve güçlü bir ısı koruyucu sprey sık. Isıdan vazgeçemiyorsan bu adım saç telinin etrafında koruyucu bir bariyer oluşturarak maşa veya düzleştiricinin vereceği zararı minimuma indirir.
Uçları mühürleme: Kurutma veya şekillendirme bittikten sonra saç uçlarına çok az miktarda argan yağı gibi hafif bir serum sürerek hem elektriklenmeyi alır hem de kırıkların yayılmasını önleyecek son dokunuşu yapıyor.
Bu mantığı uygularsan boya ve ısı kullansan bile saçının kalitesinin zaman içinde nasıl arttığını ve cansız görünümün yerini daha parlak tok telfere bıraktığını fark edersin.
Abbey Yung saç bakım metodunu çok fazla duyuyorum kendime nasıl uyarlarım diye düşünüyorsanız öncelikle bu yöntemi tamamen kopyalamak yerine kendi saçınızın ihtiyacına göre düzenlemek en doğrusu olur çünkü herkesin saç yapısı saç derisi ve yıpranma nedeni farklı oluyor bu yaklaşımın temelinde saçın sağlığını korumak düzenli bakım yapmak ve saç tellerini gereksiz yıpratacak işlemleri azaltmak bulunuyor öncelikle saçınızın durumunu anlamaya çalışın eğer saçlarınız kuru sert ve mat görünüyorsa önceliğiniz nem desteği olabilir bunun için kaliteli bir saç kremi düzenli nem maskesi ve saç uçlarını koruyacak bakım ürünleri kullanabilirsiniz eğer saçlarınız boya açıcı veya sık ısı işlemleri nedeniyle zayıfladıysa protein içerikli bakımlarla saç tellerinin daha güçlü görünmesine destek olabilirsiniz saç derisi bakımı da bu yöntemin önemli noktalarından biri oluyor çünkü sağlıklı saç uzaması sadece uçlardan değil saç köklerinden başlıyor saç derinizi çok yormadan temizlemek ağır ürünleri gereğinden fazla kullanmamak ve saç derinizin ihtiyacına uygun ürünler seçmek faydalı olabilir yıkama sonrası saç kremi kullanmak saçların daha kolay taranmasını sağlarken kırılmayı da azaltabilir haftada bir düzenli bakım maskesi yapmak saçların daha yumuşak ve parlak görünmesine yardımcı olabilir ayrıca düzleştirici maşa ve sık fön gibi yüksek ısı işlemlerini azaltmak ve kullanacağınız zaman mutlaka ısı koruyucu uygulamak çok önemli oluyor saçları ıslakken sert taramamak sıkı toplamamak ipek veya saten yastık kılıfı kullanmak ve düzenli olarak kırık uçları aldırmak da saç sağlığını destekleyen küçük ama etkili adımlar arasında yer alıyor bence Abbey Yung metodunun en güzel tarafı çok fazla ürün kullanmak değil saçınıza neyin iyi geldiğini fark edip düzenli bir rutin oluşturmak oluyor sabırlı bir bakım ile zaman içinde saçlarınız daha güçlü parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilir
aslında abeyin metodunda pek zorluk yok. sadece saç sorununa uygun ürünleri alıp abeyin sıralamasında kullandığı tarzda yapacaksın. içinde parfüm, silikon olmaması daha iyi. şöyle bir şey önerebilirim maddi durumunu bilmiyorum ama KUNDAL diye bir kore markası var. kendilerinin 3 tip şampuan, krem ve yağı var. saçının problemine uygun açıklamasında yazıyor o şampuan ve kremde özel kokularda var istediğin kokuyu seçebilirsin. ve baya kalıcılar saç parfümleri bile var ayrı olarak hatta vücut ürünleri bile var saçınla aynı kokabilirsin.
O kadar fazla ürün kullanmak eşittir kimyasal demek. Yıpranmış kısımları kestirmelisin öncelikle. Boya yapma ve saç şekillendirme aletlerini yüksek ısıda kullanma ya da hiç kullanma. Saç tipine uygun şampuan, saç kremi ve banyo sonrası saç bakım yağıyla yumuşak sağlıklı ve parlak saçlara kavuşursun
Abbey Yung'un mantığı aslında tek bir mucize ürün değil, saçı yıpratan alışkanlıkları düzeltmek. Saç tipini belirleyip ona göre rutin oluşturuyor. Düzenli saç yağı, haftada bir arındırıcı şampuan, her yıkamada iyi bir saç kremi, ısı koruyucu kullanmak ve saçın ihtiyacına göre protein ya da nem maskesi eklemek en temel adımlar. Körü körüne tüm önerilerini uygulamak yerine saçının neye ihtiyacı olduğunu anlamak daha önemli bence.
Abbey Yung saç bakım metodu, yıpranmış ve cansız saçları yeniden yapılandırmak için bağ onarıcı (bond repair), düzenli nemlendirme ve ısıdan koruma adımlarına odaklanıyor. Senin saç tipine uyarlarken her adımı değil, sadece saçının ihtiyacına uygun olanları seçmen yeterli.
bence Abbey Yung metodunu birebir kopyalamak yerine saçının neye ihtiyacı olduğunu anlamak daha önemli. saçın kuru ve mat duruyorsa nem maskesi, boya ya da ısıdan yıprandıysa protein ya da bağ onarıcı bakım eklenebilir. bir de sürekli ısı kullanıyorsan ısı koruyucu şart gibi. tek ürünle mucize beklememek lazım, düzenli bakım ve uçları fazla yıpratmamak daha çok fark ettiriyor.
Ben sana Türkiye’ye göre uyarlayayım öncelikle duştan önce saçlarının uçlarına saç yağı sür herhangi bir yağ olabilir duşta arındırıcı bir şampuan kullan pantten olabilir de olabilir dove olabilir hs olabilir Duşta bağ onarıcı bir saç bakım kremi kullan Durulanan Duştan çıktıktan sonra nem içeren sprey kullan elsevin olabilir Bu metot dışında da saçlarına her an saç bakım yagini kullanabilirsin Hindistan cevizili yağı kullanabilirsin gliserin kullanabilirsin
Saç bakım yapmasan da saçın sağlıklı kalabilir kullandığın Şampuan saçına tamamen uygun olsun nemlendirici gücü yüksek olsun aşıır kimyasal olmasın , Fönü sıcak kullanma ve Koruyucu sprey haricin de çok ürün kullanma doğal bırak saçını 1 hafta yumuşak olma ihtimali yüzde90
Sıcak havada fazla dışarıda durma soğuk havada dışarıda dolanma stres üzüntü kaygıyla da yaşama tavsiyem 🤗
Spor yap, Spor yapınca hücre yenilenmesi oluyor ben saclarimi daha canlı hissettim Spor yapınca
Ya bu konu benim pek ilgi alanıma girmediği için net bir cevap veremiyorum ama bir kuaförle veya bu işi bilen biriyle konuşmanız daha doğru olur
Çok sık duzlestirdigmden saçlarım yipranip yanıyor dökülüyor ama yine de duzelsrtirmeyi bırakamıyorum
Benim kendi yöntemlerim var. Asla tavsiye edilen ürünleri almam
Saça masa falan kullanma. Boyama, kestir bence böylece daha bakımlı saçların olur
YouTube izle videolarını anlarsın nasıl uygulandığını
Bol bol bakım yağları kullan şampuanını da onarıcı özellikli seçebilirsin
Mesela hangiis önerirsin
valla ben az önce küt kestim saçımı uzun saçla başa çıkılmıyor
Saça en iyi gelen şey ısıdan korumak ve güzel bir saç yağı
Bu tarz şeyler kullanmıyorum hocam. Kaliteli şampuan iş görüyor
sürekli boyatıyorsan boyatma ve kendi haline bırak saçı
ismi bile zor ya.. kim bilir nasıl bi yöntem
Zeytinyağlı sabun kullan bir ay içerisinde saçların hem güçlü hem parıl parıl olacak
Bilmem. Sen daha iyi biliraun. Ben pek anlamam öyle şeyler
Önce sabun sonra şampuan sonra saç kremim uyguluyorum. Öncesinde saçımın yeterince yağlanmasına izin veriyorum
keratin yap ama düzleşmesi için değil parlak ve canlı durması için
Öğrendiğin kadarını dilediğin şekilde uygula
Saçlarım çok yıpranıyor gibi ama ugrasiyorum
Eğer saçın bk gibiyse hepsini kesmen lazim bakim kurtaramaz
Saçın böyle bakımlı olması için bakıma boğulmasına gerek yok bence kendi haline bırakmak en mantıklısıı zaten saç kendini toparlar
Vitamin ya da zeytinyağı kullanabilirsin
Bende gördüm ama bir türlü uygulamadim
Benimde düşüyor oylee ne yapcam ya
İlk defa duydum hiç bir bilgim yok
Çok fazla kimyasal iyi değil
Sogan suyu hindistan ceviz yagı
O nasıl bişey
İlk defa duyuyorum
Argan yağı kullanımı dene
Ayyy bu fotodaki renk ne diye geciyo acilll
Duymadım görmedim bilmiyorum
Saç tipini öğren ve ona göre uygula.
Bu konuda hiç bilgim yok.
Bence kestirmek en iyi çözüm
Araştırmadan kullanmanı tavsiye etmem
Ben uyguladımda saç çıkmadı hala kelim
Ben bilmiyorum yeni ilk kez senden duydum
O nasil bir bakim
Bende duymadım. Deneyelere sormak gerek.
Saçlara bakım şart bebeksin
Kına besliyomuş dene isterrsen
Çok kimyasala kaçma bence
Psikolojini sağlam tut saçların iyi olur
nemlendir ve besle saçlarini
Benimki de yıprandı kestirecegim
Abbey Yung saç bakım ile halledersin
Saç bakım metodu titizlikle uygulanmalı
porozitesini öğren saçının
ahh benim pırasa saçlarıma da nazar değdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?