Abbey Yung saç bakım metodunu çok fazla duyuyorum. Kendime nasıl uyarlarım?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Abbey Yung saç bakım metodunu çok fazla duyuyorum. Kendime nasıl uyarlarım?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Selam 🤍
Bu soru karşıma çıktığı için çok şanslısın çünkü Abbey Yung metodu konusunda uzman biriyim diyebilirim. 😂
Ben neredeyse her yıkamadan sonra saçlarımı düzleştiriyorum ya da maşa yapıyorum. Doğal olarak kolay yıpranıyor, ve cansız görünebiliyor. Bu yüzden doğru ve etkili bakım yapmak çok önemli. Bugüne kadar birçok farklı ürün ve bakım rutini denedim ama en çok işime yarayan Abbey Yung saç bakım metodu ile oluşturduğum rutin oldu.
Abbey Yung metodunun en önemli olayı bağ onarıcı bakım yapmak. Bu yüzden en sevdiğim markalardan biri olan OGX markasının ürünleri ile bir rutin oluşturdum kendime. Özellikle çift etkili onarım teknolojisi sayesinde kesintisiz bağ onarımı sağlayan* Bond Protein Repair Serisi’ndeki ürünler bu metot için olmazsa olmaz.
O zaman sana, yıpranmış ve cansız saçlarım için Abbey Yung methodu ile oluşturduğum bakım rutinimi anlatayım. 👇
1. Adım: Duş öncesi bağ onarıcı yağ bakımı yapıyorum ✨
Abbey Yung metodunun en sevdiğim özelliği saç bakımına duştan önce başlamak. Ben de duşa girmeden önce OGX Bond Protein Repair 3 Etkili Yağ’ı saçlarıma uyguluyorum, ürünü saç tellerime güzelce yedirdikten sonra yaklaşık 30-60 dakika bekletiyorum.
Özellikle sık sık ısıyla şekillendirme yapan biri olarak, saçımı yıkama öncesinde nemlendirmenin gerçekten fark yarattığını düşünüyorum. Ayrıca bu ürün pürüzsüzleştirici bileşenler içeren çift fazlı formülü ile saçın daha pürüzsüz ve parlak görünmesine de katkı sağlıyor.
2. Adım: Duşta saç derisini arındırıyorum 🌿
Abbey Yung metodunda en önem verilen şeylerden biri saç derisine arındırıcı bakım yapmak. Bu yüzden haftada 1 kez Rosemary Mint Arındırıcı Şampuan kullanıyorum.
Bu şampuan biberiye ve nane içerdiği için saç derisinde biriken yağ, şekillendirici kalıntıları ve çevresel kirleri nazikçe temizleyerek saç diplerini canlandırıyor. Böylece sonrasında uygulayacağım bakım ürünleri de saça çok daha iyi nüfuz ediyor. Özellikle saçlarım ağırlaştığında veya hacmini kaybettiğinde bu adımı asla atlamıyorum.
3. Adım: Duşta saçlarımı nemlendiriyorum 🩷
Duşta saçları arındırmak kadar nemlendirmek de önemli. Ben de bunun için saçımı yıkadıktan sonra %8 bağ onarıcı içeren ve nazikçe bakım yapan Bond Protein Repair Bakım Kremi’ni kullanıyorum.
Saç kremini özellikle kulak hizasında uçlara kadar uygulayıp birkaç dakika bekletiyorum. Saçlarımın kendi doğal yapısına, protein bariyerine zarar vermeden ve ağırlık yapmadan hedefe yönelik bağ onarımı** sağlıyor. Düzenli kullanımda saçlarımın daha az kırıldığını, tararken daha kolay açıldığını ve saç tellerimin güçlendiğini fark ettim.
4. Adım: Duş sonrası nem kaybını önlemek için son dokunuş 🪄
Abbey Yung'un önerdiği en önemli alışkanlıklardan biri de nemi saça hapsetmek ve şekillendirme öncesi ısı koruyucu kullanmak. Ben bunun için bakımın son aşamasında OGX Ekstra Güçlü Nemlendirici ve Canlandırıcı Argan Yağ’ını kullanıyorum.
Isıya karşı koruma sağladığı için saçlarımı şekillendirmeden önce boylardan uçlara doğru uyguluyorum. Böylece saçlarım nemli, yumuşak, parlak bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca, elektriklenme ve kabarma ciddi anlamda kontrol altına alınıyor. Özellikle ertesi gün saçlarım çok daha canlı görünüyor.
Benim Abbey Yung metodu ve OGX ürünleriyle oluşturduğum saç bakım rutinim işte böyle. Bu dört adımlı saç bakım rutinimi birkaç hafta düzenli uyguladıktan sonra saçlarımın daha canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu fark ettim. Sen de Abbey Yung metodu ile saçının ihtiyaçlarına göre kendi rutinini oluşturabilirsin. Ama unutma etkisini düzenli kullanımda göreceksin. 💜 Ürünleri incelemek için hemen buraya tıkla. 👀
*Günde en az 1 OGX Bond Protein Repair ürününün günlük kullanımıyla
**Saç kremi içermeyen şampuan kullanımına kıyasla, OGX Bond Protein Repair Şampuan ve Bakım Kremi kullanıldığında.
Vitamin kullan ve dış öncesi onarıcı yağ bakımları deneyebilirsin.
Abbey Yung saç bakım metodunu çok fazla duyuyorum kendime nasıl uyarlarım diye düşünüyorsanız öncelikle bu yöntemi tamamen kopyalamak yerine kendi saçınızın ihtiyacına göre düzenlemek en doğrusu olur çünkü herkesin saç yapısı saç derisi ve yıpranma nedeni farklı oluyor bu yaklaşımın temelinde saçın sağlığını korumak düzenli bakım yapmak ve saç tellerini gereksiz yıpratacak işlemleri azaltmak bulunuyor öncelikle saçınızın durumunu anlamaya çalışın eğer saçlarınız kuru sert ve mat görünüyorsa önceliğiniz nem desteği olabilir bunun için kaliteli bir saç kremi düzenli nem maskesi ve saç uçlarını koruyacak bakım ürünleri kullanabilirsiniz eğer saçlarınız boya açıcı veya sık ısı işlemleri nedeniyle zayıfladıysa protein içerikli bakımlarla saç tellerinin daha güçlü görünmesine destek olabilirsiniz saç derisi bakımı da bu yöntemin önemli noktalarından biri oluyor çünkü sağlıklı saç uzaması sadece uçlardan değil saç köklerinden başlıyor saç derinizi çok yormadan temizlemek ağır ürünleri gereğinden fazla kullanmamak ve saç derinizin ihtiyacına uygun ürünler seçmek faydalı olabilir yıkama sonrası saç kremi kullanmak saçların daha kolay taranmasını sağlarken kırılmayı da azaltabilir haftada bir düzenli bakım maskesi yapmak saçların daha yumuşak ve parlak görünmesine yardımcı olabilir ayrıca düzleştirici maşa ve sık fön gibi yüksek ısı işlemlerini azaltmak ve kullanacağınız zaman mutlaka ısı koruyucu uygulamak çok önemli oluyor saçları ıslakken sert taramamak sıkı toplamamak ipek veya saten yastık kılıfı kullanmak ve düzenli olarak kırık uçları aldırmak da saç sağlığını destekleyen küçük ama etkili adımlar arasında yer alıyor bence Abbey Yung metodunun en güzel tarafı çok fazla ürün kullanmak değil saçınıza neyin iyi geldiğini fark edip düzenli bir rutin oluşturmak oluyor sabırlı bir bakım ile zaman içinde saçlarınız daha güçlü parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilir
O kadar fazla ürün kullanmak eşittir kimyasal demek. Yıpranmış kısımları kestirmelisin öncelikle. Boya yapma ve saç şekillendirme aletlerini yüksek ısıda kullanma ya da hiç kullanma. Saç tipine uygun şampuan, saç kremi ve banyo sonrası saç bakım yağıyla yumuşak sağlıklı ve parlak saçlara kavuşursun
Zeytinyağlı sabun kullan bir ay içerisinde saçların hem güçlü hem parıl parıl olacak
Kına besliyomuş dene isterrsen
Psikolojini sağlam tut saçların iyi olur
ahh benim pırasa saçlarıma da nazar değdi
ne anlatıon
Zeytin yağı kullan
Kaç dakika bekleteceğiz
@başkagezegenden bi 10 dk olur
@başkagezegenden ricam olur
Çok kimyasala kaçma bence
O ne
Kulan iyi gelir
Saç bakım metodu özenli olarak uygulanmalı