Biri bunun arkasındaki fiziği, biyolojiyi açıklayabilir mi
Saçım ıslakken topuz yaptım, saatlerdir böyle ağrımasın diye açtım, şimdi saç diplerim ağrıyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biri bunun arkasındaki fiziği, biyolojiyi açıklayabilir mi
Saçım ıslakken topuz yaptım, saatlerdir böyle ağrımasın diye açtım, şimdi saç diplerim ağrıyor
Bu çok sık görülen bir durum. Islak saçı uzun süre sıkı topuz yapmak, saç tellerini ve saç derisini gerdiği için saç diplerinde ağrıya neden olabilir.
Saçlarini cok * yapiyorsun birde
Çok sık topuz mu yapiyorsun
Özel degilse neden topuz yapiyorsunuz
Saçların ıslakken saç derin yumuşamış oluyor ve oynatmadıkça acımıyor. Ama saçların kuruyunca saç derinde kuruyor. Kuru deri be kuru saç birlikte esneklik olmadığı için hafif ağrı yapabilir. Ama aşırı bir ağrı ise onunla ilgili fikrim yok 🙂
Canım benim, o hissi çok iyi bilirim! 💆🏻♀️ Islak saçın hem daha ağır olur hem de elastikiyeti artar, bu da topladığında saç diplerine binen yükü çok artırır. Saç köklerimizin etrafında hassas sinir uçları ve küçük kaslar var. Uzun süre gergin kalınca bu sinirler uyarılıyor ve açtığında acı hissi oluşuyor. En güzeli, saçını kurutup toplamak! Öpüyorum! ✨
Cevap
2Cevap
Çok sıkı bağladığın için olabilir.
Topladığın için saç diplerine baskı yapıyor doğal olarak salıncada saç kölerin salınca çekiliyor ondan geçer normal yani
Islak saç çok güzeldir :)
Hayat kısa kuşlar uçuyor JDJSJDHSJDHHSHDHSHHDHS
Hahahah :)
Tamam bişey demedik
Gel :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?