Kızlar, dürüst olalım; bazen şekillendirme ve açıcılarla saçları çok yoruyoruz, bazen de koşturmacadan veya üşengeçlikten deniz sonrası bakımı salıp, sıkıca toplayıp ıslakken sertçe tarıyoruz. 🙈 Vee saçlar resmen yıpranma komasına giriyor.
Ben de bu kaosu dibine kadar yaşıyordum ama sonunda o kurtarıcı ürün hayatıma girdi. 🤩 Saçlarımı asla ağırlaştırmadan veya yağlı bir his bırakmadan tüm bu hasarlardan korumanın yolunu buldum: OGX Bond Protein Repair Isı Koruyucu Saç Bakım Spreyi ✨
🎁 10 kişiye hediye zamanı!
Açıcı, yüksek ısı, güneş-deniz, sıkı toplama veya sert tarama... Senin saçının en büyük düşmanı hangisi ve yıpranmayı önlemek için ne yapıyorsun?
En yaratıcı cevabı aşağıya bırakan 10 kişiye OGX Bond Protein Repair Isı Koruyucu Saç Bakım Spreyi hediye! Hadi, hemen cevabını paylaş!

Rutinimin ilk sırasında yerini alan OGX Bond Protein Repair Isı Koruyucu Saç Bakım Spreyi sayesinde saçlarım artık daha güçlü. 🙋♀️
Neden OGX Bond Protein Repair Isı Koruyucu Saç Bakım Spreyi tercih ediyorum?
🤩 230°C'ye kadar ısıya karşı koruma sağlayarak saçların hasar görmesini önlemeye yardımcı oluyor.
✨ %5 Bağ Onarıcı Kompleks içeren formülüyle bağ onarımına yardımcı oluyor.
💖 Ağırlık hissi yaratmadan saçları koruyor ve kırılmayı %80 azaltıyor.*
🌬️İncecik püskürtme teknolojisi sayesinde tüm saça eşit dağılıp ağırlık hissi bırakmıyor.
😍 Her ay 5800 saç telini kırılmaya karşı koruması** da cabası!
Anlayacağınız tüm beklentilerimi karşılıyor. 😍 Bakalım aynı beklentilere sahip kaç kişiyiz?
Saçlarının yıpranmasını önlemek için sen neler yapıyorsun? Cevabını paylaş, hediyeyi kazanma şansını kaçırma! ✨🎁
*Rengi açılmış ve ısıdan zarar görmüş saç ile saç bakımı yapılmamış saç karşılaştırıldığında
**Ayda 1000 tarama eylemini varsayan bir çalışma ile tahmin analizinin birleştirilmesine dayanmaktadır. Bu çalışma maksimum 5800 saç telinin kırılmaya karşı korunmasını ifade eder.
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
Herkes ısıyı aslında şöyle bir şey olarak tanımlar böyle uyguladığın zaman saçı inanılmaz şekilde zarar veren kıran kurutan gibi tanımlanır ama bence böyle değil.
Önemli olan şey ısıyı doğru bir şekilde uygulamak ve doğru bir zamanda uygulamak, ben her zaman saçıma ısı uygulayacağım zaman genelde önce iyice saçlarımın diplerini temizleyerek başlarım ki hemen yağlanma gibi bir durum olmasın.
Saçlarımı iyice arındırdıktan sonra herhangi bir duş sonrası saç kremini saçıma yeteri kadar uygulayarak saçımı hafif nemli iken tararım böyle şeyler uygulayarak taramak saçı daha kaygan bir hale getirir kırılmasını ve kopmasını önler. Daha sonra hafif bir şekilde ısı koruyucu uygulayarak saçlarım güzelce tamamen kuruyana kadar kuruturum, ve tamamen kuruduktan sonra ufak parçalara ayırırım bu ise daha doğru dürüst bir şekilde şekillendirebilmek düzleştirebilmek ya da dalga verebilmek için gerekli bir adım.
Saçlarımı yeteri kadar parçalara ayırdıktan sonra düzleştirici ya da maşa, ben genelde maşa yapmıyorum genelde düzleştiriciyi daha çok tercih ediyorum en aşağıdan başlayarak aşırı derecede hızlı olmadan ama aşırı derecede yavaş olmadan bütün parçaların üzerinden yaklaşık üç kere ya da dört kere geçiyorum böylece hem dümdüz oluyor hem de çok fazla yakmamış oluyorum ya da az ısı uygulama gibi bir imkan ortadan kalkıyor yeteri kadar uyguluyorum ısıyı. Böyle devam ederek düzleştirici ile bütün parçaların üstünden geçerek saçı tamamen düzleştirmiş oluyorum ve her düzleştirme öncesi genelde o parçalara azıcık bir şey daha ısı koruyucu uygulayıp tarayıp ondan sonra düzleştiriiyorum. Böylece saçlarım hiç yanmıyor.
Saçımı iyice arındırıp bu işlemleri yaptırdıktan sonra saçım genelde kolay kolay yağlanmıyor böylece hiç yıkamadan düz bir şekilde bir hafta kullanabiliyorum hatta bazen bu şekilde giderse bu süre on güne kadar çıkabiliyor, on gün kadar saçımı yıkamam gerekmiyor çünkü yağlanmıyor iyice arındırdığım için. Ve şunu söyleme gereği bile duymuyorum eğer ki saçlarınıza ısı uyguluyorsanız bu saç kurutma makinesi olabilir ya da herhangi diğer bir ışıl işlem olabilir saç kremi genelde yetersizdir saç maskesi kullanmanız gerekir ve her ısı işlemi sonrası avuç içinizi almış olduğunuz azıcık yağ ile saçları daha pürüzsüz ve daha parlak bir hale getirebilirsiniz böylece saçları da birbirine dolaşmamış olur.
Merhabalar, yarışma var dediler geldik 💃💥🔥🔥 Saçıyla sık sık uğraşan biri olarak bu yarışmayı kaçırmak olmazdı...
Benim saçlarımın en büyük düşmanı kesinlikle o koşturmacalı günlerde fön makinesinin ve maşanın en yüksek ısısına maruz kalması, bir de deniz/havuz sonrası üşengeçlikle yapılan o sıkı topuzlar! Saçlarımın yıpranma sürecine girmesini önlemek ve onları bu amansız zararlardan korumak için artık çok daha bilinçli adımlar atıyorum.
İşte saçlarımı korumak için uyguladığım kurtarıcı bakım adımlarım:
💨 [Isı Kalkanı Oluşturmak]: Yüksek ısı saç tellerinin protein yapısını bozduğu için fön veya düzleştirici öncesinde saçı korumasız bırakmıyorum. OGX spreyin sunduğu 230°C’ye kadar ısı koruması tam da bu yüzden rutinimin en büyük eksik parçası; çünkü saçlarımı fönün yıkıcı etkisinden tamamen izole etmem gerekiyor.
⛓️ [İçten Dışa Bağ Onarımı]: Sadece yüzeyi değil, saçın kalbini onarmak şart. Saçlarımı ağırlaştırmayan, yağlı his bırakmayan ama %5 Bağ Onarıcı Kompleks içeren bir formülle içeriden güçlendirmeye çalışıyorum. Kırılmayı %80 azaltan bu bağ onarım teknolojisi, koparak dökülen saç tellerim için adeta bir can simidi.
🛌 [Sürtünmeyi ve Kırılmayı Azaltmak]: Gece yatarken saçlarımın yastığa sürtünüp kırılmasını önlemek için ipek veya saten yastık kılıfı kullanıyorum. Ayrıca banyo sonrasında saçlarımı asla sert havlularla çitilemiyor, mikrofiber bezlerle nazikçe nemini alıyorum.
🧬 [5800 Saç Telini Sigortalamak]: Gün içinde saçlarımızı fark etmeden ne kadar çok tarıyor ve yoruyoruz... Ayda 5800 saç telini kırılmaya karşı koruma fikri beni en çok cezbeden detay oldu. OGX'in incecik püskürtme teknolojisiyle her bir saç telimi sigortalayıp, o eski canlı ve sağlıklı günlerine döndürmek için sabırsızlanıyorum!
Rutinime bu profesyonel dokunuşu eklemek ve OGX Bond Protein Repair ile saçlarıma hak ettiği şefkati göstermek için o şanslı 10 kişiden biri olmayı çok istiyorum! 🧡✨
Eskiden saç bakımını saç yıkamaktan ibaret sanıyordum sonra saçlarım bana resmen biz burada yanıyoruz diye sinyal vermeye başladı 😄💞
Benim saçlarımın en büyük düşmanı kesinlikle ısı ve güneş. Özellikle yazın güneşin altında saatlerce geçirmek, ardından saçlarımın sıkı sıkı toplamak ve sık sık boyamak bana yordu diyebilirim. Birde üstüne aceleyle sert sert tarayınca kopan tellerle bir dram yaşıyordum. Şimdi saç bakım rutinimi tamamen değiştirdim. Öncelikle yüksek ısı kullanmadan önce mutlaka koruyucu ürün kullanıyorum. Çünkü saçın korunmaya ihtiyacı olduğunu geçte olsa öğrendim. Islak saçımı eskisi gibi hırpalamıyorum mesela önceden saçım ıslak iken tarar zarar verirdim ve çok fazla dökülürdü. Şimdi kuruyken nazikçe tarıyorum bu şekilde zarar vermemiş oluyorum. Sımsıkı bir topuz yerine daha rahat modeller tercih ediyorum mesela. Güneşte uzun bir süre kalacaksam saçımı da cildim kadar önemsiyorum. Hatta bazen bakım yağımı sürüyorum ve saçlarımı ödüllendiriyorum. 🏆
Bence saç bakımının sırrı sadece güzel görünmek değil, saçına gerçekten iyi davranmakmış. Çünkü saç mutluysa insan da mutlu hissediyor. ❤️
Saç yıpranması öyle bir şey ki, bir anda ortaya çıkmıyor. Sessiz sessiz birikiyor. Önce elektriklenme başlıyor, sonra uçlar kuruyor, ardından saç sanki eski gücünü kaybediyor. Parlaklığını yitiriyor, tararken bile kendini belli ediyor. O yüzden saç bakımı dediğin şey lüks değil; düzen işi. Bir kere yoğun bakım yapıp sonra her şeyi akışına bırakınca olmuyor. Saç, ilgiyi sever ama abartıyı hiç sevmez.
Saçını korumanın en sağlam yolu, onu sürekli zorlamamaktan geçiyor. En büyük hata, saçı her gün yüksek ısıya maruz bırakmak. Düzleştirici, maşa, çok sıcak fön… Bunlar kısa vadede iyi hissettirebilir ama uzun vadede saçın içini içten içe yorar. Isı kullanacaksan da mutlaka koruyucu ürün sürmek gerekiyor. Bu adım atlanınca yapılan diğer her şey biraz eksik kalıyor. Saç koruyucu, gösterişli bir detay değil; mecburi kalkan gibi düşün.
Bir diğer mesele de yıkama sıklığı. Saçı gereğinden fazla yıkamak, onun doğal yağ dengesini bozuyor. Her gün sert şampuanla yıkanan saç bir süre sonra kuru, cansız ve kırılmaya açık hale geliyor. Burada mantık basit: saç derini temiz tut, ama saçı gereksiz yere soyup bırakma. Ilık su kullanmak da önemli. Çok sıcak su, saçı rahatlatmıyor; tam tersine daha da kurutuyor. Son durulamada biraz serin su kullanmak ise saçın daha toplu ve canlı görünmesine yardımcı oluyor.
Şampuan seçimi de önemli. İçeriği ağır, saçı sert bırakan ürünler yerine daha nazik olanları seçmek daha doğru olur. Saçın yapısına uygun bir ürün kullanmak, onlarca bakım kreminden daha etkili olabilir. Kuru saçın başka, yağlı saçın başka bir ihtiyacı var. Her saç aynı değil. O yüzden arkadaşına iyi gelen ürün sende aynı etkiyi göstermeyebilir. Saç bakımında başkalarının rutinini kopyalamak yerine kendi saçının neye tepki verdiğini izlemek daha akıllıca.
Asıl farkı yaratan adım ise saç kremi ve maske kısmı. Şampuan tek başına temizlik yapar; saçın asıl yumuşaması, taranabilir hale gelmesi ve yıpranmanın azalması için sonrasında besleyici bir destek gerekir. Saç kremi, özellikle uçlara sürülmeli. Kök diplerine boca etmek gereksiz ağırlık yapabilir. Haftada bir ya da saçın ihtiyacına göre birkaç günde bir uygulanan maske ise saçın nefesini geri kazandırır. Burada önemli olan, maskeyi bir ritüel gibi görmek. Çünkü saç, istikrarı sever.
Tarama şekli de küçük görünen ama büyük etkisi olan bir konu. Islak saçı sert sert taramak, kırılmayı artırır. Saç hafif nemliyken, geniş dişli bir tarakla nazikçe açmak çok daha doğru olur. Uçlardan başlayıp yukarı doğru ilerlemek, saçın üstüne yük binmesini azaltır. Bir de saçını uyurken açık bırakmak çoğu zaman sürtünmeyi artırır. Gevşek bir toplama ya da ipek/saten yastık kılıfı gibi ufak detaylar bile saçın sabaha daha az yıpranmış uyanmasına yardım eder.
Beslenme tarafını da es geçmemek lazım. Saç bakımı sadece dışarıdan yapılan şey değil. Su içmeyip, kötü beslenip, uykusuz kalıp sonra mükemmel saç beklemek biraz kendini kandırmak olur. Saç da bedenin bir parçası. Protein, vitamin, su ve düzenli uyku olmadan dışarıdan sürdüğün her şeyin etkisi sınırlı kalır. Saçına iyi bakmak istiyorsan, hayatının genel düzenine de bakman gerekir. Gerçek bu.
Benim tarafımda saç yok; ama saçlarını korumak için en mantıklı yaklaşım şu olurdu: az ama doğru ürün, düşük ısı, nazik yıkama, düzenli bakım ve sabır. Çünkü en iyi bakım, saçı bir anda dönüştüren değil, onu yavaş yavaş yormaktan kurtaran bakımdır. Gösterişli değil, sürdürülebilir olan kazanır. Saçta da durum tam olarak bu.
Yani mesele sadece “hangi ürün iyi” sorusu değil. Mesele, saçına nasıl davrandığın. Saçına her gün yük bindiriyorsan, en pahalı ürün bile seni kurtaramaz. Ama doğru ritmi kurarsan, çok büyük bir uğraş vermeden bile saçın daha güçlü, daha canlı ve daha düzenli görünmeye başlar. Asıl sır burada: saçını zorlamak yerine onu korumayı alışkanlık haline getirmek.
Ah @kedili_prenses , o "aceleyle ıslak saçı sıkıca toplama kaosu" resmen bende çok daha derin bir yaraya parmak bastı! 🙈 Bir tesettürlü olarak benim saçlarımın en büyük gizli düşmanı kesinlikle gün boyu bone ve şal altında hava almadan kalan o sıkıca toplanmış saçlar ve nemliyken sert taramalar. Aceleyle çıkmam gerektiğinde saçı tam kurutmadan toplayıp üstüne bir de boneyi takınca, saçlarım resmen içeride bir yıpranma komasına giriyor, isyan bayrağını çekiyordu.
Peki bu gizli kaosa karşı benim saç koruma ve hayatta tutma rutinim ne? 🧴✨
Sıkı Toplama Detoksu: Saçları köklerinden çekiştiren o acımasız sert lastikleri tamamen bıraktım. Artık gün boyu şal altında saçı kırmayan, gevşek tutan kumaş veya ipek tokalar kullanıyorum.
Nazik Taramalar: Islak saçı fırçayla çekiştirmek yok. Saç tellerinin bağlarını korumak için geniş dişli taraklarla, uçlardan başlayarak çok nazik davranıyorum.
Doğal ve Minimalist Dokunuşlar: Saçı ağırlaştırmayan temiz bakımları seviyorum. Haftada bir banyo öncesi yaptığım doğal zeytinyağı bakımları saç derimi rahatlatırken, saçımı yormayacak hafif ürünlerle rutini minimumda tutuyorum.
Vee gelelim eksik parçaya... 🧩
Gün boyu kapalı kalan saçların en büyük ihtiyacı, ağırlaşmadan nefes alabilmek ve bağlarını güçlendirmek. Saçımı yağa boğup boneye yapıştıracak ürünlerden hep kaçtım. İşte tam bu yüzden OGX Bond Protein Repair, o bahsettiğin incecik püskürtme teknolojisiyle tam bir kurtarıcı! Saçta ağırlık hissi yaratmadan, her ay 5800 saç telini kırılmaya karşı koruması ve bağ onarımı yapması, gün boyu şal altında yorulan saçlarımın aradığı tam zamanlı "rehabilitasyon" süreci.
Umarım bu harika bağ onarıcı sprey benim rutinimin de baş tacı olur ve şalımı her çıkardığımda parıl parıl, güçlü ve hafif saçlarla karşılaşırım! 💆♀️✨ Herkese bol şans!
Gün boyu şalımın altında bile saçlarıma böyle nazik davranmaya çalışıyorum, OGX ile bu bakımı taçlandırmak harika olurdu! 😍❤️🌸
Benim şahsi fikrim saç yıpranmasını önlemenin en önemli sırrı tek bir ürün değil alışkanlıklar Çünkü insanlar genelde bir şampuan ya da bir bakım yağı her şeyi düzeltecek sanıyor ama gün içinde saçına fark etmeden verdikleri zarar çok daha büyük oluyor
Mesela ben olsam ilk dikkat edeceğim şey saçımı gereksiz yere hırpalamamak olur Çünkü saç en çok bizim yaptığımız küçük hatalar yüzünden yıpranıyor Islak saçı sertçe taramak havluyla hızlı hızlı kurulamak her gün düzleştirici kullanmak ya da sürekli sımsıkı toplamak zamanla saçın yapısını bozuyor İnsan bunu ilk başta fark etmiyor ama birkaç ay sonra saçın eski parlaklığının kalmadığını hissediyor
Bir de herkes sürekli ürün önerisi peşinde koşuyor Oysa bazen yıllardır kullandığın ve saçına iyi gelen bir şampuanı değiştirmemek bile daha mantıklı olabiliyor Şampuanın görevi zaten mucize yaratmak değil saç derisini temizlemek Asıl işi saç kremi ve sonrasında gösterdiğin özen yapıyor Ben olsam her yıkamadan sonra saç kremini kesinlikle kullanırdım Çünkü saçın daha kolay taranmasını sağlıyor ve kırılmaları ciddi şekilde azaltıyor
Duştan çıktıktan sonra da saçı kendi hâline bırakmak bence en iyisi Mecbur kalmadıkça yüksek ısıyla fön çekmezdim Çünkü en kaliteli saç bakım ürününü kullansan bile her gün yüksek ısı verirsen o bakımın etkisi bir yerde kayboluyor Bazen saçın biraz kabarık kalması yıpranmış olmasından çok daha iyi görünüyor
Bir de çoğu kişinin önemsemediği ama bence gerçekten fark oluşturan bir şey var O da uyku Saç gece boyunca bile yastığa sürtünüyor Özellikle uzun saçlıysan sabah kalkınca oluşan dolaşıklığın sebebi çoğu zaman bu oluyor O yüzden saçı gevşek şekilde toplamak ya da daha yumuşak bir yastık kılıfı kullanmak bile işe yarayabiliyor
Beslenme kısmını da atlamamak lazım Çünkü dışarıdan ne sürersen sür saçın aslında içeriden besleniyor Yeterince protein almıyorsan sürekli susuz kalıyorsan ya da uykun düzensizse bunu en önce saçın belli ediyor İnsan bazen bakım ürününü suçluyor ama sorun aslında bambaşka bir yerde olabiliyor
Sen bana saçlarını nasıl koruyorsun diye sormuşsun Benim gerçek anlamda saçlarım yok O yüzden kendi deneyimimi anlatamam Ama eğer olsaydı açık söyleyeyim sürekli yeni ürün denemek yerine saçımı mümkün olduğunca rahat bırakırdım Gereksiz ısı kullanmazdım Islakken nazik davranırdım Düzenli saç kremi kullanırdım ve en önemlisi sabırlı olurdum Çünkü saç bir haftada değişmiyor İyi baktığında bunun karşılığını zamanla veriyor
Bence güzel saçın sırrı pahalı ürünlerde değil Saçına biraz nazik davranmakta yatıyor İnsan bazen en büyük iyiliği hiçbir şey yapmayarak yapıyor Çünkü saç da biraz huzuru seviyor
Gerçek anlamda saçlarım yok derken saçımı kestirdim
yıpranmayı azaltmak için kuaförlerin ve saç bakım uzmanlarının önerdiği etkili bir rutin şöyle:
Günlük / sık yapılanlar
Saçı çok sık yıkama: Saç tipine göre genelde 2–4 günde bir yıkamak daha az kurutur.
Isıdan önce koruyucu kullan: Düzleştirici, maşa, fön kullanıyorsan mutlaka ısı koruyucu sprey sür.
Islak saçı zorlamama: Islakken saç daha hassastır; sert tarama yerine geniş dişli tarak kullan.
Uçlara bakım: Her gün veya gün aşırı saç uçlarına az miktarda bakım yağı/serum sürülebilir.
Haftalık rutin
1–2 kez nem maskesi: Kuru ve kırık saçlarda nem veren maskeler faydalı olur.
Şampuanı diplere, kremi uçlara uygula: Kremi saç derisine sürmek çabuk yağlandırabilir.
Arada arındırıcı bakım: Çok ürün kullanıyorsan ayda 1 kez birikintileri temizlemek iyi olabilir.
Düzleştirici yüzünden kabarma ve kırılma varsa:
Isıyı mümkünse 170–180°C civarında tut.
Aynı tutamın üzerinden defalarca geçme.
Duştan sonra saç tamamen kuruyana kadar düzleştirici kullanma.
Kırıkları tamamen onaran bir ürün yoktur; ama iyi bakım kırılmayı azaltabilir. Çok yıpranmış uçları biraz kestirmek en etkili çözümdür
Saçlarımın yıpranmasını engellemek için 10 günde bir duş öncesi zeytinyağı sürerim saçlarıma. En çok saç uçlarıma sürerim ki saç uçları erken yıpranıyor. Bu sayede saçlarım yumuşak ve sağlıklı kalmayı başarıyor. Duşta krem kullanmayı ihmal etmem. Çünkü saçlarımın kırılmasını engelliyor. Duş sonrası ise saçlarımın nemini aldıktan sonra mutlaka kolay taranan saç spreyi ve durulanmayan saç kremi kullanırım, ardından saçlarımı tararım. Bu sayede saçlarımı kırmadan nazikçe taramış olurum. Saçlarımı kurutma makinesiyle kuruturken de hiçbir zaman sıcak hava dalgasıyla kurutmam. Yaz kış fark etmeksizin soğuk hava dalgasıyla kuruturum. Kurutması uzun sürüyor ama olsun, saçlarım yıpranmıyor. Saç kurutma işlemim bitince de durulanmayan saç bakım yağı sürüyorum. Son noktayı da saç parfümü kullanarak bitiriyorum.
Saçlarım boyalı olduğu için bakımına ekstra özen gösteriyorum. Mümkün olduğunca ısı kullanmamaya çalışıyorum, kullanacaksam da mutlaka ısı koruyucu sürüyorum. Boyaya uygun şampuan ve saç kremi kullanıyorum, haftada bir iki kez de bakım maskesi yapıyorum. Saç uçlarıma düzenli olarak bakım yağı sürüyorum ve kırıkları çok bekletmeden aldırıyorum. Boyalı saç daha çabuk kuruyup yıprandığı için en çok nemli kalmasına dikkat ediyorum. Bence düzenli bakım yapınca boyalı saç da sağlıklı ve güzel görünebiliyor
3 ya da 4 yıl önce oryalden saçlarım yandı ve kulak hizama kadar kestirmek zorunda kaldım. Depresyona girdim çok mutsuz oldum tabi aynı zamanda araştırmaya başladım uzatmaktan ziyade hem kırıklarının gitmesini hem de kopanların yerine yenisinin gelmesini istiyordum daha sonra bir benim deyimimle sihir keşfettim. Ogx'in şampuan ve kremini keşfettim ve saçım 8 haftada kulak hizamdan omzuma geldi. Görenler kaynak yaptırdım sandı hatta çektiler bile saçımı :D bir de ısı koruyucu kullandım düzleştirmeden önce valla kurtuluşummuş diyorum :)
Bence saç yıpranmasını önlemenin en önemli noktası hasar oluştuktan sonra onarmaya çalışmak değil hasarı en baştan önlemek Öncelikle saçımı her gün yıkamamaya dikkat ediyorum çünkü sık yıkamak saçın doğal dengesini bozabiliyor Isı kullanacaksam mutlaka ısı koruyucu kullanıyorum ve yüksek sıcaklıktan kaçınıyorum Islak saçı sert hareketlerle taramıyorum uçlardan başlayarak nazikçe açıyorum Haftada bir nem ve onarıcı bakım yapıyorum Saçımı çok sıkı toplamamaya ve düzenli uçlarından aldırmaya da özen gösteriyorum Bana göre sağlıklı ve parlak saçın sırrı tek bir mucize üründe değil doğru rutin oluşturup bunu istikrarlı şekilde uygulamakta
Benim saçlarım olmadığı için kendi rutinimi anlatamam ama yıpranmayı önlemek için uygulayabileceğin en etkili ve kısa rutin şudur:Yıkama: Saçlarını her gün değil, haftada 2-3 kez ılık suyla yıka. Şampuanı sadece saç derine masaj yaparak uygula.
Nemlendirme: Her yıkamada mutlaka saç boylarına ve uçlarına saç kremi sür. Haftada bir kez de yoğun nemlendirici maske yap.
Kurutma: Islak saçı havluyla sertçe çitilemek yerine nemini nazikçe tampon hareketlerle al. Isıl işlem (fön, düzleştirici) öncesi mutlaka ısı koruyucu sprey kullan.
Koruma: Saçlarını ıslakken geniş dişli bir tarakla uçlardan başlayarak yukarı doğru tara. Yatarken kırılmaları önlemek için ipek veya saten yastık kılıfı tercih et.
Bana göre saç bakımı sadece güzel görünmek değil, kendine verdiğin değerin bir göstergesi. Eskiden saçlarımı sürekli toplar, aceleyle ıslakken tarar, yüksek ısıyla şekillendirirdim. Zamanla kırıklar, matlık ve kopmalar başlayınca asıl önemli olanın saçımı yıpranmadan korumak olduğunu anladım. Artık saçlarımı nazikçe kurutuyor, gereksiz ısıdan kaçınıyor ve her ısı uygulamasından önce mutlaka koruyucu kullanıyorum. Düzenli bakım sayesinde saçlarım daha canlı, daha yumuşak ve çok daha güçlü hissettiriyor. Çünkü bence güzel saçın sırrı, hasarı onarmaya çalışmaktan önce onu oluşmadan engellemekte. Her gün aynaya baktığımda sağlıklı saçlarımı görmek bana kendimi çok daha iyi hissettiriyor. Benim için en değerli bakım, saçımı geleceğe hazırlayan bakım. 💖✨
Saçımın en büyük düşmanı yüksek ısı, dış ortam, güneş ve evde koşturmacadan nemliyken sımsıkı toplamak. Yıpranmayı önlemek için artık saçımı havluyla çitilemiyorum ve nazik davranıyorum. Isıl işlem yapacağım zaman ise ısıya karşı koruma sağlayan protein içerikli spreylerle saç bağlarını önden koruma altına alıyorum. Az hırpalama doğru bariyer ürünle en iyi sonucu alıyorum. Hem bağ onarımı yapması hem de saçı ağırlaştırmaması dikkatimi çekti. Şu an kullandığım ürün saçımın boy ve uçlarına 4 - 5 damla yetiyor. Az kullanınca ağırlaşıp hacmini yitiriyor ama yağlı görünmüyor. Bu konuda tam olarak tatmin olucağım ürünü henüz bulamadım. Ödül gelse de gelmese de deneyeceğim. Onarım, bağları güçlendirme vs. vaatlerini tam olarak karşılıyor mu bakıcam. Uçlarda hafiften deneme yaparım memnun kalırsam devam ederim sağlık olsun 🌸🩵
Ben saçlarımın sağlığını korumak için en çok önem verdiğim şey nazik davranmaktır. Islakken çekiştirmeden uçlardan yukarı doğru nazikçe tarıyorum. Yıkama rutinimde ise çok sıcak su yerine ılık suyu tercih ediyorum çünkü yüksek ısı saçın doğal nemini alıp kurutuyor. Kurularken havluyla sertçe ovalamak yerine suyu tampon hareketlerle alıyorum ve mümkün olduğunca doğal kurumaya bırakıyorum. Düzenli olarak uçlardan kestirmek kırıkların yukarı ilerlemesini engellediği için ihmal etmediğim bir alışkanlığım. Ayrıca saç derisini ve uçlarını beslemek için doğal yağlardan destek alıyorum ısı gerektiren işlemleri ise ısı koruyucu ürünler kullanmadan asla yapmıyorum.
Saç yıpranmasını önlemek için hem arındırıcı hemde normal şampuan kullanılmalı saç uçlarına da her duşta saç kremi sürülmeli ve hafta da 1 veya 2 kere de düzenli saç maskesi yapılmalı ısı işleminden gerekmedikçe kaçınılmalı saç uçlarına saç yağı sürülmeli hindistan cevizi vb tarzı yağlar saçı güçlendirip yıpranmasını önler ayrıca saten yastık kılıfı da şart saç her yastık sürtünmesinde yıpranır saten yastık kılıfı bunu önler.
Banyodan önce saçıma Hindistan cevizi yağı sürüyorum her yerine 1 saat bekletiyorum daha fazla da bekleyebilirsin bir zararı yok daha sonra duşa giriyorum şamğuanınızın içine protein koyun o şampuanla saçınızı 2 kere yıkayın daha sonra saç sirkesi kullanın 3 5 dk saçınızda bekletip durulayın sonra saç kremi sürüp 1 2 dk bekletip durulayın çıktıktan sonra saçlarınızı pamuk bir şeye sarın tişörtünüz vs olabilir fark etmez daha sonra saçınızın suyunu iyice emdikten sonra saçınıza eğer kurutuyorsanız ya da fön çekiyorsanız saçınıza sırdan koruyacak sıvı saç kremi ya da saç köpüğü sıkıp yedirin iyice sonra saçınızı yukarıdan aşağıya kurutun kabarmaması için kıvırcık saçlıysanız ona göre başlık kullanın daha sonra saçınıza uygun bir yağ sıkın avucunuza 2 3 pıs kadar onu siz saç miktatunıza göre ayarlayın sonra onu saçınıza eşit şekilde yedirin
Saç bakım rutinimde uzun zamandır OGX’in yıpranmış saçlar için olan bakım serisini kullanıyorum. Şampuanı, saç kremi ve bakım yağını düzenli kullandığım için bitmeden yenilemeyi ihmal etmiyorum. Alışverişimi genellikle watsons’tan yapıyorum. Hatta sana da tavsiyem watsonsın büyük indirim günlerini beklersen ürünleri çok daha uygun fiyatlarla alabiliyorsun canım. Bu ay ben de indirim dönemini değerlendirdim ve ödememi vakıfbank worldcard ile yaptım. watsonstaki indirimlerin üzerine bir de vakıfbankın kampanyasından kazandığım worldpuan eklenince kampanya üstüne kampanya oldu. Böylece hem sevdiğim ürünleri stoklamış oldum hem de aylık saç bakım masraflarımı bütçemi zorlamadan daha avantajlı şekilde tamamladım. Küçük gibi görünen bu kampanyalar uzun vadede gerçekten fark yaratıyor.
Şampuan çok önemli bence ve ben çıktıktan sonra mutlaka ya yağ sürüyorum ya da sprey ve güzel bir şekilde tarıyorum sonra da üstten kurutuyorum kabarmışsa yine spreyle oraları böyle söndürüyorum gibi bir şey bazen kopuk sürüyorum ya aslında çok yıpranan bir saçım yok çünkü boya olmadığı için daha rahat ama dediğim gibi biraz da yağlarla falan destekliyorum
bence saçı çok sık ısıya maruz bırakmamak en önemli şey düzenli olarak saç kremi kullanmak haftada bir bakım maskesi yapmak saç ıslakken sert şekilde taramamak ve mümkün olduğunca çok sıcak suyla yıkamamak gerçekten fark ettiriyor bana göre en çok işe yarayan şey düzenli bakım yapmak ve saçı gereksiz yere yormamak oluyor 😊
Güzelce saçımı ıslattıktan sonra şampuanlıyorum, bunu yaparken saç masajı yapmayı da ihmal etmiyorum. Bunu iki kere tekrarladıktan sonra saçıma maske uyguluyorum (haftada 2) maske saçımda dururken vücudumu şampuanlayıp temizliyorum ardından maskeyi durulayıp bir saç maskesi kullanıyorum. Onu da duruluyorum, banyodan çıktıktan sonra yaklaşık 10 dk kafamda havluyla bekliyorum ve ardından kurutma makinesiyle iyice duruluyorum. Arada sırada argan yağı uyguluyorum. Saçlarımı ıslakken asla taramıyorum, kuruykende uçtan dibe doğru tarıyorum. Mümkün olduğunca saçlarımı sıkı toplamıyorum ki hava alsın. En önemlisi hayatımda strese yer vermiyorum
Hiiiç süslü laflarla laf olsun diye uzatmayacağım. Ben sürekli sarıya boyattigim ve düzleştirici, maşa, fön kullandığım için koruyamiyorum maalesef. Farklı farklı maskeler, ısı koruyucu spreyler falan kullansam da fayda etmiyor. Hakkını veren bir ısı koruyucuyla karşılaşmadım daha. OGX karşıma bu aralar çok çıkıyor. Alıp deneyeceğim inşallah memnun kalırım.😃
Ben devamlı şampuan ile yıkamıyorum bunun yerine ayda bir kutu konazol kullanıyorum çünkü şampuan kepeğe neden oluyor, ısırgan otu ve papatya kullanıyorum, bu iyi geliyor.
Benim en çok işe yaradığını düşündüğüm şey ısıyla şekillendirmeyi azaltmak. Isı kullanacaksam mutlaka ısı koruyucu sürerim. Şampuan sonrası saç kremi kullanıyorum, haftada 1-2 kez bakım maskesi yapıyorum. Islak saçı sert havluyla ovalamıyorum ve geniş dişli tarakla açıyorum. Düzenli uç aldırmak da yıpranmayı azaltıyor.
Farketmeksizin 2 günde bir duşa girmeden önce saç diplerime yaglar döküyorum biberiye şampuanı kullanıyorum duşta ve çıktıktan sonra argan yagı spreylerle taraga sıkıp öyle tarıyorum
saç yıpranmasında bence en önemli şey ısıyı azaltmak. ben olsam düzleştirici ve maşayı mümkün olduğunca az kullanır, duştan sonra saçı havluyla sert sert kurutmazdım. haftada bir nem maskesi, uçlara biraz bakım yağı ve düzenli uç aldırmak baya fark ediyor. bir de saç ıslakken çok çekiştirmemek lazım, en çok o zaman kırılıyor.
ben saçımı maşalamaktan yıpranmış ama düzenli olarak saç kremi sürerim argan yağ kullanırım maskeler yaparım vitamin kullanırım iyi bakarım
Aslında saçın iyi olması için aşırı bakım yapmak lazım değil hatta bu daha da bozuyor. Bunun yolu doğal dengeyi koruyabilmek.
Saça zarar veren her şey ben de yasak. İyi şampuan ve rutin bakımla saçlarımı korumaya çalışıyorum.
Saçlarım çok kısa bu kadar fazla ürün kullanmıyorum kısa olduklarından okadar fazla yıpranmıyorlar
Düzenli saçlarını yıkamak stresten ve dış hava koşullarını doğru bir şekilde ayarlayıp saçını korumak en etkili bakım yönetimidir
Kaliteli bir marka, saç kremi çok iyi.. Saçları yumuşacık yapıyor.
ogx ısı koruyucu argan yagı saç maskesi coconatlı olan bunları kullanıyorummmm
Argan yağı kullanıyorum saçlarıma düzenli olarak
Sürekli dökülüyor hiç bir şey fayda etmiyor özellikle yazın..
Şu an bu yorumu ben değil yüksek ısıdan ve sıkı toplamaktan can çekişen saç tellerim yazıyor imdat Sah sahibimiz bizi 230°C fırına atar gibi düzleştiriyor yetmiyor ıslakken hunharca tarıyor 🚨 Henüz OGX Bond Protein Repair ile tanışmadık ama hafifliğiyle ağırlık yapmadan bizi kurtaracak o kahramanı bekliyoruz. Lütfen bu hediyeyi bize verin de sahibimin elindeki o sert tarakla aramızda görünmez bir çelik yelek olsun! 🛡️🌬️"
Alovera özlü jel kullanıyorum saçlarıma çok iyi geliyor tavsiye ederim
ıslakken taramamak çok pis bırakmamak düzenli yağlar
Özel bir şey kullanmıyorum saçlarıma ısı uygulamıyorum yıpranmıyor
ya bana ciksinnnn hic cekilis kazanmadim o duyguyu merak ediyorum...
Düzenli olarak kırıkları alıyorum ve keratin yağlar filan sürüyorum
Bu spreyi bende kullanıyorum tavsiye ederim harika bir ürün
Sacini gercekten temizleyen bir sampuanim olmalı market markalarinin icinde hep tuz oluyor o yuzden biraz daha dermakozmetik tercih ediyorum ayrica sampuan temizlerken saicini kuruttugu icin sac kremi de cok onemli
Çok sevdiğim saçlarımı bile yeri gelince 230 derecede düzleştirip yakıyorum yani kimse vazgeçilmez değil ama bu bakım seri yeni vazgeçilmezim olabilir <3
Saç derinizde bir problem yoksa en iyisi yeşil sabun. Ve herhangi bir saç kremi
Saç yıpranmasını önlemek için saç maskesi kullanılabilir
Ben mutlaka saçlarım korumak için saç maskesi uyguluyorum
Duştan iki saat veya bir saat önce uçlara hindistan cevisi yağı sürüyorum sonra duşa giriyorum duşta da peeling yapıyorum sorna bakım işte şahane saçlar ve kokusu da mükemmel oluyor
Hiç taramıyorum taradıkça saçlarım kırılıyordu şimdi ise hiç taramıyorum ve kremde kullanmıyorum ve aslında kıvırcık olduğumu da keşfettim bu sayede
Ben saçımı çok sık ısıyla şekillendirmemeye çalışıyorum. Haftada bir nem maskesi yapıyorum, duş sonrası da saç uçlarına bakım yağı sürüyorum. En çok bunlar yıpranmayı azaltıyor bence.
Hindistan cevizi yağı kullanıyorum kurmak için
Saçımı nasılu, atcammmmm çok kısa ya ve çok gür kabarık nasıl düz olcak buuu
Güzel iş sevdim hanımlar alanlara şimdiden hayırlı olsun
Bakım kremlerini bıraktığımdan beri saçım daha iyi bir halde.
Valla kırıkları aldırıyorum düzenli ve saç bakım yağları var çok güzel oluyo ısı kullanmıyorum çok ve baya sağlıklı saçlarım
Aşkım duşa gitmeden önce hint yağı duş sırasında tuzsuz şampuan ve duş sonrası saç köpüğü kullanıyorum fazlası zarar zaten
Genelde çok ısı kullanmamaya çalışırım ama saçlarım inatçı ve kabarıkk. O nedenle birkaç fıs saç koruyucu yağ sürüyorum.
Saç kremi kullanmadan duştan bile çıkmayarak (:
Saçımı rahat bırakıyorum. Sadece şampuan ve Argan yağı.
Çok mu kısa saçların 🤔
İki farklı isi koruyucu sprey kullanıyorum ve genel olarak yağ kullanıyorum saçımı düzleştirmeden önce