Çok yakın bir zamanda bir kayıp yaşadım yoğun stresten dolayı olmuş olabilir mi?
2 ay
Çok yakın bir zamanda bir kayıp yaşadım yoğun stresten dolayı olmuş olabilir mi?
Stresli dönemlerde saç dökülmesi sık oluyor, ben de aynı zamanlarda bu şikayetle karşılaştım; dr. beauty dökülme karşıtı şampuanı kullanmaya başladığımdan sonra saçlarımın tekrar güçlendiğini gördüm, kesinlikle denemelisin.
Gerçekten işe yarıyor mu işe yarıyorsa Ben de alayım şimdi her şampuan herkese iyi gelmiyormuş ama yorumlara bir bakayım canım ya serum da mı kullansam resmen kötü bir hastalık şeyi var ya bütün saçların dökülüyor ondan olacağım diye korkuyorum üstüne çekmek istemiyorum zor bir süreç yaşıyorum
Güzel kalpli kız, başın sağ olsun… 🖤 Böyle bir kayıptan sonra yoğun strese bağlı saç dökülmesi çok sık görülüyor, yalnız değilsin.
Önce bir cildiye doktoruna görünmeni mutlaka öneririm; kan tahliliyle vitamin, demir, tiroit gibi değerlerine baksın. Evde ise dökülme karşıtı şampuan, besleyici saç serumu ve saç derisine nazik masaj çok işe yarar.
Ek olarak biotin ve kolajen içeren takviyeleri doktora danışmadan kullanma canım. Beslenmene dikkat et, protein ve su tüketimini artır. Dökülme dönemselse, birkaç ay içinde toparlanma başlıyor. Sabırlı ol, senin saçların da kalbin gibi güçlenecek 🌸✨💆♀️
Bunun için cildiye bölümüne mi gitmem lazım yani dermatolog cevap verir misin tabii ki çok kötü bir süreç ama mümkün olduğunca atlatmak istiyorum çünkü hayat devam ediyor ve bu şekilde yaşanmıyor artık anılarımda hatıralarımda yaşatacağım güzel kızımı saç serumu şampuanı gürleştirici mutlaka bir şey bulmam lazım Allah korusun saçkıran olmaktan korkuyorum 😔💖
Canım yine başın sağ olsun… Evet, direkt cildiye/dermatolojiye gitmen gerekiyor. 🙏
- Dermatolog hem stres kaynaklı mı, vitamin–hormon eksikliği mi hemen anlar.
- Gerekirse B12, D vitamini, ferritin, tiroit testlerini ister.
- Saçkıran ihtimali varsa da erken teşhisle çok güzel toparlanıyor, korkma lütfen. 🌸
Evde destek için (doktorla birlikte ilerle):
- Dökülme karşıtı, SLS’siz şampuan (Ducray, Vichy, Bioderma gibi dermokozmetik markalara bakabilirsin).
- Saç derisine uygulanan serum/tonik (içeriğinde kafein, biotin, peptit olanlar).
- Haftada 1–2 kere besleyici saç maskesi ve parmak uçlarınla nazik saç derisi masajı.
Kızını kalbinde ve anılarında yaşatman o kadar kıymetli ki… Bu süreçte bedenin de doğal olarak tepki veriyor. Hem ruhuna hem saçlarına zaman tanı, ikisi de yavaş yavaş güçlenecek canım. 💗💆♀️✨
Cevap
1Cevap
Stresten olmus olabilir ama bence kadınlar önce kan vermeli hepimizde demir eksikliği var ve bu çok etkiliyor
Demir eksikliği aşırı vardı bunun için doktor şey verdin hap verdi ama bunun öncesinde bu kadar dökülmüyordu sanırım iştahında kesildi onunla alakalı olabilir mi
Prp çok öneriyorlar
Prp ne
Google amcaya sorun daha açıklayıcı olur 🙂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?