Saçımı 9 kez siyaha boyadım ve şimdi mavi yapmak istiyorum. 2 gün önce açmayı denedim ama işe yaramadı. Ne yapmalıyım? Bir tavsiyeniz var mı?
1 ay
Saçımı 9 kez siyaha boyadım ve şimdi mavi yapmak istiyorum. 2 gün önce açmayı denedim ama işe yaramadı. Ne yapmalıyım? Bir tavsiyeniz var mı?
Saçını 9 kez üst üste siyaha boyamak demek, saç tellerinin içine beton dökmek gibidir. Siyah boya (özellikle üst üste bindiğinde) saçın yapısına en sıkı tutunan pigmenttir. 2 gün önce yaptığın açma işleminin işe yaramamış olması çok normal, çünkü o kadar katmanlı bir boyayı sıradan bir açıcıyla tek seferde söküp atamazsın.
Maviye geçmek istiyorsan, saçının neredeyse platin veya çok açık sarı seviyesine kadar açılması gerekir. Şu anki durumunla (muhtemelen turuncu veya kızıl-kahve bir zemindesin) üzerine mavi sürersen, elde edeceğin şey "mavi" değil, kirli bir yeşil veya çamur rengi olur.
Boş yapmadan, şu anki durumun için en gerçekçi yol haritası şudur:1. Dur ve Saçını Dinlendir
2 gün önce açıcı sürmüşsün. Saçın şu an dışarıdan sağlam görünse bile bağları zayıfladı. Hemen bugün bir şey daha yaparsan saçın "lastikleşir" ve elinde kalır. En az 1-2 hafta yoğun nem ve protein bakımı yapmalısın.2. "Color Remover" (Boya Silici) Kullan
Açıcı (oryal) pigmenti parçalamaya çalışır ama siyah boya katmanlarında zorlanır. Bunun yerine saçtaki boya moleküllerini küçülterek akıtan boya siliciler (decolorant) kullanman daha mantıklı. Bu işlem, saçını yıpratmadan o 9 kat boyanın bir kısmını kusturur.3. Profesyonel Destek Şart
Dürüst olalım; 9 kat siyahı evde kendi başına, saçı yakmadan maviye uygun bir sarıya getirme ihtimalin %5'in altında. Bir kuaföre gidip "Oryal ile değil, boya silici ve kademeli açma ile ne yapabiliriz?" diye sorman lazım. Muhtemelen tek seansta değil, 2-3 haftalık aralarla yapılan işlemlerle o rengi açacaklardır.4. Mavi İçin Zemin Kuralı
Mavi renk, zemindeki en ufak turunculuğu yeşile çevirir. Eğer saçın açıldığında hala turuncu yansımalar varsa:
Özet Tavsiye: Bugün saçına hiçbir kimyasal sürme. Git bir Hindistan cevizi yağı veya plex (bağ yapılandırıcı) bakım yap. Saçın biraz kendine gelince bir profesyonele danış. Evde inat edersen saçını mavi yapmak yerine, kısa kestirmek zorunda kalabilirsin.
Chatgpt mi yazdi
Ben
Inandirici gelmedi
9 kez siyah boyadan sonra maviye geçiş zor, tek açmayla olmaz. Biraz bekle saçını toparla, sonra kademeli açman lazım. Saç sarıya yakın açılmadan mavi tutmaz. Çok yıpranmaması için kuaförde yaptırmanı tavsiye ediyorum evde yakarsın.
Bekleyemem 😔
Güzel kızım 💙 sen baya cesur bir renge niyetlenmişsin ama 9 kez siyah gerçekten en zorlu seviye 🙈 Evde açıcıyla uğraşmaya devam edersen saçın lastik gibi olur, kopar, biliyor musun? En doğrusu: iyi bir kuaförde, birkaç seansa yayılan profesyonel açma + maviye boyama yaptırman. Evde olmaz mı? Olur ama sağlıklı olmaz. Saçın şu an riskli; kırılma, yanma, elastikleşme çok olası. Mutlaka kuaföre görün, saçının durumuna göre plan yapsınlar. Arada yoğun nem maskesi kullan, saç derine de nazik davran. 💆♀️✨
Cevap
4Cevap
Saçları öldürdün. Bırak yenisi helene kadar bir şey yapma kel kalirisn.
Mavi istiom 😔😭
Saçların boyadan yanar ve dökülür. Zamana bırak toparlasin saçların
Yakarsın saçını kızçem ya kuofore git ya da bi süre boyama akıtmaya çalıs oyle tekrar dene
2 aydir boyamadim dibim geldi sari duruyo cok sinir bozucu
Abla dikkatli ol saçına zarar verme
Benden buyuksun sanirim abla demeeeeee
Tamama ablam
Boş yaptım
Cunku malsin
Anan da öyle
Anayi ne karıştıriyorsun si& beyinli ben senin anana birsey soyluyor muyum
Ozaman hakaret etmiceksin awcık beyinli it
Oru&pu cocuguna bak hele ya olm iyi misin sen SORU BASLIGINA YAZDIM "TAVSIYESI OLAN YAZSIN BOS YAPANLAR YAZMASIN" DEDIM OKUMAN YAZMAN yok mu IB+E SENI
Senin ananı bir silkerim Aw çocuğu espri yaptım ama ananın bu kadar orrrrr olduğunj bilmiyordum
D+l israfi seni * &ik suyu seni derdin ne senin yaptığın espriyi si+erim simdi sg ne bos bos konusuyon gö+ beyinli
Ananın örekesini zilkerim orrrr sbunun çıkardığı
Ig versene sen bi
Ananda var ona sor seni çatır çutur silken çocuğun Ig neydi de
Knk senin tam olarak derdin ne bak yemin ederim tc kadar bulurum tel no esc diye çıkartırım yaparim simdi sg psikoloji bozuk ib+e seni
Yapmazsan o ananıj awcığını silkeyim orrrrr evladı
10 ne zaman gelir 🤣
Siyah renk guzel ama zor aciliyor sanirim bir daha siyah yapamicam
Ya siyah çok kadınsı bir renk bence uğraşma bir süre
Mavi yapmak istiyorum
Biraz aksin boyası acele etme hemen açılmaz saçını yakarsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?