Bana iyi bir şampuan lazım, bir türlü kepekten kurtulamadım ama günlük olacak
1 ay
Cevap
2Cevap
https://www.trendyol.com/head-shoulders/clinical-strength-advanced-oil-control-yag-dengeleyici-sampuan-400-ml-p-1045072030?merchantId=1168206 bunu hacı kepeğe de etkili direkt söküp atar yalnız sürekli ve devamlı bunu kullanacaksın değiştirme yok ve bu benim saç tipime göre sen belki farklı rengini alacaksın araştır onu bi.
Ben de pullanma var medikal sampuan kullandim geciyor ama onlar devamli gunluk icin uygun drgil galiba
Kral düzenli kullanma günlük kullanma değildir haftada 3 kez 2 günde bir kullanma ya da haftada 2 bile düzenli kullanmadır. İkincisi de zaten günlük kullanma çabuk yağlanma ve o pullanmayı hızlandırır. 2 -3 günde bir kaya şampuan değecek. Vee önemli olan zaten şampuanın içinde harbiden selenyum sülfit var mı? Kepeği yani pullanmayı geçiren madde o asıl. Ki bu şampuanın diğerlerine göre pahalı olmasının sebebi de o. Ha ama tekrarlıyorum bu benim kullandığım yağlı saçlara vs şeylere uygun rengi turuncu ve turkuaz rengi de onlardan biri uygun olabilir sana alırsın geçirir direkt.
Her gun yikamayayim saçımi degil mi
Yok olum saçmalama max 2 günde bir en fazla kafaya 2 tur şampuan değecek az miktarda onda da öncesinde şampuanı eline dökük köpürtüp öyle vuracan saça saçta köpürtmeyecen ki saç diplerinde şampuan kalıp kepek vs yapmasın. Her gün yıkamaya alıştırırsan bir kez 2. güne sarktığı an yağ içinde kalır çok hızlı yağlanma eylemi gösterir.
Ben her gun yikiyordum sacima sekil vermek icin uzun oldugundan yataktan kalkinca cok karisiyor
Sacimi yine yikarim ama sampuan kullanmam
Kral boş su değmesinde sıkıntı yok aksine iyi bile sürekli su hızlı uzatır ha şekil verme kısmında vax jöle vs kullanıyorsan onlarda yapar sıkıntı şampuanda bu arada en iyisi bile günün sonunda fabrikasyon , kimyasal ürün papatyadan yapılmıyor kaldı ki bende uzun saçlıyım ben şampuanlasam bile mak kurutur tararım ki yaza tam girelim kurutmam bile ıslak ıslak bağlar geçerim max tararım birazda saçı kendi haline salmak gerek hacım
Suyla islatip sekil verecgim hafanin 3 4 gunu şampuan kullanirim
Baba su yani nem ya da ıslaklık dağınıklık artı saç kırılmasına yol da açabilir sürekli yapılırsa mevsimler hastalıkları söylemiyorum bile ikinci olarak da 3-4 gün çok fazla max haftalık 3 olmalı oda sabit her zaman aynı gün misal salı , perşembe , c. tesi yapmalısın düzen hakim olmalı.
En iyisi kökünden keseyim teşekkür ederim
Haftada 3 kez yıkamakla gün aşırı yıkamak birbirine çok yakın görünse de, gün aşırı yıkamanın senin için 2 kritik avantajı var:
Yağ ve Kepek Dengesi: Saç derinde o "pul pul" dökülme geçmişi olduğu için deriyi tamamen kendi haline bırakmamak (fazla yağlanmasına izin vermemek) gerekir. Gün aşırı yıkama, derideki yağı ve o pullanmaya sebep olabilecek mikroorganizmaları düzenli olarak temizler.
Derinin Dinlenmesi: Clear gibi güçlü bir şampuan kullanıyorsan, her gün yıkamak deriyi çok kurutup pullanmayı tetikler. Bir gün boşluk bırakmak, derinin kendi doğal yağını üretip kendini onarmasına fırsat tanır.
Yapay zeka boyle dedi
Aynı şeyi demiş işte :d Yağlanır yağ zaten kepeği besler ve mikroorganizma üretimi yapar :D Baba senin önceliğin kepek ve düzenli kullanım aynı sorun bende de vardı bir dönem ve elbette stres biraz stressiz rahat bir kafa yapısı sürmelisin en az 1 ay. Dediğimi al dene saç tipine göre olanı bir babadır :d
Restorex
Günluk icin uygun mu
Elseve
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım dostum merhaba 🤗
Kepek varsa günlük şampuanda şuna dikkat et: “kepeğe karşı” yazan, hassas saç derisine uygun, parfümü çok yoğun olmayan bir şampuan seç. Ilık suyla yıka, çok sıcak sudan kaçın. Saçını sert havluyla ovuşturma, nazikçe kurula.
Eğer kepek inatçıysa, haftada 1–2 kez “kepeğe özel yoğun bakım” yazan bir şampuanla yıkayıp diğer günler daha yumuşak, günlük kullanıma uygun bir şampuan kullanabilirsin 🧴✨