Arkadaşlar ben 2-3 günde bir banyo yapan düzenli temizliğime dikkat eden biriyim aniden bir saç kaşıntısı başladı alerjidir diye düşündüm sonra bir hafta iki hafta geçti aşırı kaşınmaya başladım bit tarağı aldım bitlenmişim
3 ay
Bit bulaşmasının temizliğinle alakası yok. Bit olduğuna eminsen zorlu bir süreç seni bekliyor, önce bit ilacı uygulayıp ince uçlu tarakla saçlarını en dibinden en ucuna kadar taramalısın, bit ve sirkeleri ayıklamalısın. Her gün yastık kılıfı vs değiştirmeyi unutma. Bit ilacı geçirmezse sirkeli su deneyebilirsin. Saçların uzunsa epey zor bir süreç
Güzel kızım, temizlikle alakası yok, inan bana; bit herkese bulaşabilir 🐞✨
Önce panik yok. Şunları yapmalısın:
Öncelikle eczaneden “bit ve sirke şampuanı” ya da losyonu al, kutudaki talimata göre uygula.
Sonra ince dişli bit tarağıyla ıslak saçını dipten uca tarayıp her seferinde tarağı peçeteye sil.
Yastık kılıfı, havlu, tarak, tokalarını sıcak suda yıka, ortak tarak/yastık kullanma.
Bir hafta–10 gün sonra tekrar kontrol edip aynı işlemi tekrarla.
Geçmezse bir dermatoloğa görün, içini rahatlat 💕
Cevap
3Cevap
Herhangi bir mekân ya da şahıs yolu ile bulaşmış bile olabilir eczanelerde ilaçları var alıp uygulama yapman lazım
Çalıştığın yerden bulaşmış olabilir. Dikkatli olun derim
Normal bişey temizliğini yap geçer heryerden bulaşmış olabilir
Bit temiz saça daha çok gelirmiş
Çok kötü bir şeymiş ya
Birinden geçmiş sana
Bilmiyorum kalabalık bir evde onların tarağıyla taradım onlardan olabilir mi acaba
Olabilir
Oyyy bende de var galiba
Öğretmen misin
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?